Loganovi parťáci. Co jste nevěděli a jak vyhrát lístky na předpremiéru? -Soutěž ukončena!

Film Loganovi parťáci brzy přijde do našich kin. Možná je na čase, trochu se seznámit se zákulisím. O zajímavosti při vzniku filmu a jeho natáčení nebyla nouze. Prozradíme vám, co jste možná netušili a nabídneme vám 10 lístků na předpremiéru.

Zajímavosti o filmu Loganovi parťáci

  1. Scénář Loganových parťáků je pozoruhodnou prvotinou scénáristky Rebeccy Bluntové, která stejně jako postavy ve scénáři vyrostla v Západní Virginii. 
  2. Dělnický antihrdina filmu byl inspirován prostředím, z nějž pochází její kamarád Channing Tatum. „Když jsem psala postavu Jimmyho Logana, měla jsem v hlavě Channinga, protože by Jimmyho příběh mohl být alternativní verzí Chanova vlastního příběhu,“ říká spisovatelka.

  3. Základní dějovou linii vytvořila zkombinováním vlastní představivosti a zpráv z médií. „Slyšela jsem ve zprávách o propadlinách na závodním okruhu Charlotte Motor Speedway v Severní Karolíně, který je postaven na bývalé skládce.

    K opravám dráhy povolali nezaměstnané horníky. Vzhledem k mým kořenům v Západní Virginii chovám v sobě s horníky velkou solidaritu. Také jsem jako dítě byla fascinovaná potrubní poštou, když se mnou maminka jezdila do banky. Pokaždé mě nechala do potrubí nasypat peníze a ty se pak magicky přenesly až za přepážku,“ prozradila.

Channing Tatum a jeho role

  1. Channing Tatum se na roli připravoval tím, že se ponořil do subkultur apalačského regionu. V rámci přípravy tak shlédl dech beroucí dokument The Wild and Wonderful Whites of West Virginia z roku 2009. „Také jsem vypil spoustu piva a snědl hodně pizzy, nemusel jsem se omezovat,“ vtipkuje Tatum, který pro roli dost nabral na váze. „Dobře vybraná postava,“ přiznává herec.

Daniel Craig překvapil

  1. Ještě před natáčením se Daniel Craig rozhodl pozměnit svůj vzhled, a to bez konzultace s režisérem nebo vizážisty. Úplně sám si odbarvil si vlasy na blond. „Prostě jsem došel do drogerie, koupil si peroxid a odbarvil jsem se,“ přiznává herec. „Pak jsem se šel ukázat vizážistům a ti s proměnou souhlasili.“

  2. Skutečným oříškem pro produkci byla hlavně samotná loupež. Filmaři ji natáčeli na čtyřech oddělených místech s tím, že se záběry následně spojí v postprodukci – takto vznikaly scény na závodní dráze Charlotte Motor Speedway.

Závodní dráha v Atlantě

Soderbergh strávil několik intenzivních dní v severokarolínském městě Concord, kde natáčel skutečnou dráhu. Závodní dráha v Atlantě zase sloužila pro záběry zblízka a natočení aut v akci. Světové kongresové centrum v Atlantě bylo naopak místem, kde se natáčely scény v podzemních tunelech závodní dráhy. A záběry loupeže, coby zvratu celého filmu, vznikaly ve skladu studia s plně funkčním systémem potrubní pošty.

Soundtrack k filmu Loganovi parťáci

  1. Na soundtracku pracoval Soderbergh s irským skladatelem a hudebníkem Davidem Holmesem. Holmes není ve spolupráci se Soderberghem žádným nováčkem, byl například i skladatelem prvních Dannyho parťáků a dozoroval i pozdější pokračování. Pro Loganovy parťáky si dal za cíl najít téměř neznámé, ale osobité jižanské rockové písně.

Co dodat, nechcete se raději přesvědčit o kvalitěfilmu na vlastní oči?

Jak vyhrát lístky na předpremiéru?

Od pondělí 21. srpna má 5 z vás možnost u nás vyhrát 2 vstupy na předpremiéru filmu Loganovi parťáci, která se uskuteční 29.8. v kině Atlas v Praze od 20:00. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí.

Soutěž ukončena!

Soutěžní otázka zní:

Kdo ztvárnil ve filmu postavu svérázného odborníka na výbušniny Joa Banga?

a) Channing Tatum

b) Daniel Craig

c) Adam Driver

Nápovědu najdete i na našich stránkách ProChlapy.cz.

    Účastí v soutěži

    a) uděluji portálu Prochlapy.cz souhlas ke zpracování osobních údajů s použitím své adresy a telefonního čísla, za účelem navázání kontaktu se soutěžícím v průběhu soutěže a rovněž pro účely zasílání obchodních sdělení, informací o průběhu této soutěže a informací o dalších marketingových akcích portálu Prochlapy.cz;

    b) uděluji portálu Prochlapy.cz v souladu se zák. č. 101/2000 Sb. v platném znění souhlas se zpracováním svých osobních údajů v rozsahu jméno, příjmení, adresa a telefonní číslo, které organizátorovi a portálu Prochlapy.cz v souvislosti se svou účastí v soutěži nebo čerpáním výhry poskytne, za účelem prověření jeho platné účasti v soutěži, předání výhry v soutěži a pro další obchodní a marketingové účely organizátora a portálu Prochlapy.cz, a to na dobu 5 let; souhlasí též s jejich zveřejněním v rozsahu jméno, příjmení, neúplná adresa (název obce) ve sdělovacích prostředcích a na webových stránkách portálu Prochlapy.cz, pokud bude toto užití v souvislosti s touto soutěží, zejména za účelem vyhlášení výherců. Soutěžící zároveň vyjadřuje svůj souhlas s tím, aby tyto osobní údaje byly v plném rozsahu a jenom k výše uvedeným účelům zpracovávány i prostřednictvím třetích osob pověřených organizátorem a portálem Prochlapy.cz. Organizátor a portál Prochlapy.cz je oprávněn k těmto osobním údajům přiřazovat i další osobní údaje soutěžícího. Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné. Soutěžící si je vědom svých práv plynoucích z ustanovení § 21 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, zejména pokud zjistí nebo se domnívá, že organizátor, portál Prochlapy.cz nebo třetí osoby pověřené organizátorem nebo portálem Prochlapy.cz provádějí zpracování jeho osobních údajů, které je v rozporu s ochranou soukromého a osobního života subjektu údajů nebo v rozporu se zákonem, zejména jsou-li osobní údaje nepřesné s ohledem na účel jejich zpracování, může požadovat doplnění, opravu, blokování nebo likvidaci svých osobních údajů. Okamžikem doručení písemného požadavku soutěžícího na blokování nebo likvidaci osobních údajů organizátorovi je soutěžící vyloučen z další účasti ve hře včetně ztráty nároku na předání výhry, bude-li doručen před jejím předáním;

    c) stane-li se výhercem, dává organizátorovi a portálu Prochlapy.cz, v souladu s ust. § 12 Občanského zákoníku v platném znění, souhlas s užitím své podobizny, svých písemných projevů, obrazových snímků a obrazových i zvukových záznamů týkajících se jeho osoby nebo jeho projevů osobní povahy pořízených organizátorem nebo portálem Prochlapy.cz v souvislosti s pořádáním soutěže a předáváním výhry (dále jen „snímek“) pro komerční účely na všech komunikačních médiích, bez ohledu na jejich povahu a určení, a to všemi obvyklými způsoby, s jejich následnou úpravou a s jejich případným spojením s jinými díly nebo zařazením do souborného díla. Účastník uděluje organizátorovi a portálu Prochlapy.cz tento souhlas bezplatně, bez věcného, časového, množstevního a územního omezení. Tento souhlas se vztahuje i na třetí osoby, kterým organizátor nebo portál Prochlapy.cz snímek v souladu s jeho určením poskytne.

    Vyhrává 50., 100., 200., 300. a 400. správná odpověď. Soutěž končí v pátek 25.8.2017 ve 23,59. Výherce následně vyhlásíme na našem webu a zkontaktujeme pro předání výhry. Předem všem přejeme mnoho štěstí.

    Partnerem soutěže je Bontonfilm.

    Autor: red

    MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

    Filmové novinky: opak Dannyho parťáků – Loganovi parťáci, Zdeněk Svěrák chodí Po strništi bos, a návrat šíleného vraha Jigsaw

    Arnold Schwarzenegger slaví sedmdesátiny! Tady je 10 zajímavostí, které o něm nevíte!