Kultovní neprodejný kalendář Pirelli odhalen. Ukázala se v něm Naomi Campbell i Whoopi Goldberg! Jak ho získat?

V Praze se představila 45. edice kultovního kalendáře Pirelli ztvárněná předním fotografem Timem Walkerem a inspirovaná pohádkou Alenka v říši divů. Unikátní fotky originálním způsobem dokumentují vývoj přístupu k ženské kráse a zachycují přední modelky a významné osobnosti. Jak se vám líbí?

kalendář Pirelli a Naomi Campbell

V letošním kultovním kalendáři se objevila opět známá jména jako Naomi Campbell nebo Whoopi Goldberg. Zajímavostí je, že vždy se vytiskne pouze omezené množství kusů a každý kalendář má své pořadové číslo.

Nikde se nedá koupit. Kde a jak ho získat?

Jeho unikátnost podtrhuje také fakt, že není určen k prodeji. Proč? Společnost Pirelli prestižní kalendář věnuje významným osobnostem, například královským rodinám ve Velké Británii či ve Španělsku. Existuje však jeden způsob, jak kalendář získat. Několik výtisků společnost v mnoha zemích draží a výtěžkem podporuje jasně definované charitativní projekty.

Kalendář Pirelli 2018 s pořadovým číslem 141 bude věnován do veřejné internetové aukce i v České republice. Aukce proběhne on-line 6. prosince od 9.00 hodin na iDNES.cz. Finanční prostředky získané v dražbě získá Masarykův onkologický ústav, který je použije na obnovu a modernizaci infuzních pump pro protinádorovou chemoterapii.

Cenný sběratelský kousek 

Na počátku byla pouhá myšlenka vytvořit dárek, který bude motivovat prodejce značky. Dnes se kalendář stal malým uměleckým dílem a cenným sběratelským kouskem.„Finance z aukcí kalendáře už posloužily například k rozvoji oddělení magnetické rezonance nebo kryochirurgie, k pořízení přenosného ultrazvukového přístroje usnadňujícího onkologické operace či na nákup ozařovacího lůžka. Internetová aukce probíhá vždy jen jeden den, tentokrát to bude 6. prosince. Věříme, že i letos oslovíme milovníky a znalce umělecké fotografie se smyslem pro charitu, kteří nám pomohou naši vizi naplnit a podpoří tak dobrou věc,“ říká Zdeněk Vacl, marketingový manažer Pirelli Tyre Czech

Brněnský Masarykův onkologický ústav, který získané prostředky obdrží, se zabývá výhradně léčbou onkologických onemocnění a patří ke špičce ve svém oboru, a to nejen v České republice. Jsou zde soustředěny všechny medicínské obory potřebné pro komplexní onkologickou péči. Ročně ústavem projde 170 000 ambulantních a 10 000 hospitalizovaných pacientů. „Tentokrát budou finanční prostředky věnovány na Kliniku komplexní onkologické péče, konkrétně na nákup infuzních pump pro protinádorovou chemoterapii na stacionáři i lůžkových odděleních. Celkem je plánován nákup 14 kusů přístrojů v hodnotě 490 000 Kč,“ doplňuje Zuzana Joukalová, tisková mluvčí Masarykova onkologického ústavu.

Další zajímavosti

  • Díky aukcím kalendáře se dosud podařilo vybrat již 3 758 107 korun, které pomohly onkologickým pacientům při léčbě.
  • Letos vychází již 45. vydání kultovního kalendáře, na které s napětím čekali sběratelé na celém světě.
  • Tentokrát přináší proslulý módní fotograf Tim Walker extravagantní a surrealistické pojetí proslulé pohádky Lewise Carrolla, v níž se Alenka vydává na svou cestu do neznámého světa. Inspirací přitom Walkerovi nebyl jen samotný příběh plný podivuhodných dobrodružství, ale také ilustrace Johna Tenniela, které doprovodily první vydání knížky v roce 1865.
  • Tim Walker obsadil do svého kalendáře pouze modelky a modely tmavé barvy pleti. Není to však v historii tohoto fenoménu poprvé. Stalo se tak už v roce 1987, na snímcích se tenkrát i nyní objevila modelka Naomi Campbell.
  • K naplnění své vize si Walker přizval také jednu z předních kreativních režisérek Shonu Heath a do projektu se zapojil i Edward Enninful, který se stal prvním mužem šéfujícím britské redakci časopisu Vogue.
  • Stylistou projektu se stal právě Enninful a pro kalendář vytvořil impozantní snové kostýmy, která provokují naši představivost.
  • Walker se svými spolupracovníky tak propojili známý příběh se současnou realitou a zároveň naplnili poslání kalendáře, skládat poctu ženské kráse, a přitom dostát progresivním trendům.

Koho v kalendáři najdete

Tim Walker si vybral výrazné osobnosti, které stály před jeho fotoaparátem. Jsou mezi nimi muzikanti, herci, modelky i političtí aktivisté. Najdete zde například jihoafrickou modelku Thando Hopa, která dokázala sladit kariéru úspěšné právničky s účastí na řadě těch nejnápaditějších fotografických setů. Sean “Diddy” Combs a Naomi Campbell přenášejí svoji energii na snímky jako vystřižené z hrozivých komiksových story. Neohrožená Lupita Nyong představuje plcha a Whoopi Goldberg se vtělila do postavy vévodkyně. Ale základ stále tvoří působivé fotografie hlavní hrdinky. Neuvěřitelně krásná modelka Duckie Thot nese vlastní příběh dítěte súdánských uprchlíků, kteří zakotvili v Austrálii, a věrně

představuje současnou Alenku převtělenou do Carrolovi neposedné hrdinky. Kalendář Pirelli tak ukazuje, že známý příběh má stále otevřený konec… 

 

Tak co mu říkáte?

Autor: red 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Exkluzivní rozhovor. Jan Jagrik odtajnil podrobnosti vývoje automobilů!

Luis Fonci – Despacito ft. Daddy Yankee: kdo je sexy kráska z nejstreamovanějšího klipu všech dob?