Kramný půjde bručet. Na 28 let!

Dnes přišel den D pro Petra Kramného, který byl sodem uznán vinným z vraždy své ženy Moniky a dcery Klárky, ke které došlo na jejich společné dovolené v Egyptě, a to v roce 2013. Tak rozhodla soudkyně Gilová. Co Kramného ještě čeká a nemine?

Trest z úst soudkyně zněl jasně: 28 let ve vězení se zvýšenou ostrahou. Kromě toho bude i tvrdě platit za své činy. Musí totiž zaplatit pozůstalým přes 8 milionů korun. Otci Moniky 4 018 000 Kč, bratrům Moniky Radmilovi 2 270 000 Kč a Martinovi 2 200 000 Kč. To se mu ta dovolená pěkně prodražila, jen co je pravda.

No comment

Při vynesení rozsudku neprojevil Kramný žádné emoce, jako kdyby to čekal. Pro výjimečný trest se soud rozhodl, protože společenská závažnost činu je velmi vysoká.

kramny

Doživotí se Kramný nedočkal

Současně však nebylo nutné dávat doživotí, protože Kramný byl dosud bezúhonný a není nutno společnost před ním takto chránit, vysvětlila soudkyně Renata Gilová. Muž se na místě samozřejmě ihned odvolal a podal si stížnost proti ponechání ve vazbě. „Obžalovaný neprojevil lítost, navíc vinil i manželku,“ podotkla soudkyně. Zatímco obžalovaný se okamžitě odvolal, státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Tady jsou některé postřehy ze soudní síně:

„…Z výpovědí známých a přátel je zřejmé, že soužití nebylo tak idylické, jak se nás obžalovaný snažil přesvědčit, naopak obžalovaný byl žárlivý, vykazoval známky touhy po kontrole své manželky. Kontroloval ji Facebook, manželka odmítala intimní styk s obžalovaným a to rozhodně v podstatně delší době, než připouští obžalovaný.“ (soudkyně)

U soudu také zaznělo:

Žena s dívkou byly mrtvé nejspíše už 29. července v poledne, přičemž jejich smrt oznámil až 30. července ve tři hodiny ráno.

Soudkyně Gilová upozornila, že řetězec nepřímých důkazů jasně prokázal vinu obžalovaného, což není v soudní praxi nic neobvyklého. Za stěžejní pak označila posudky z oboru soudního lékařství a elektrotechniky.

„Pozoruhodné také je, že obžalovaný volá nejprve matce, ne že by sám letěl pro pomoc a volal pomoc. Sám pak pouze zaklepe na dveře sousedky. Pak volá klidně na pojišťovnu, má připravené smlouvy, komunikuje plynule, což je patrné ze záznamu. Znalkyně psycholožka tvrdí, že za dané situace by byl namístě akutní stres, akutní reakce, zúžené vnímání. Nelze vyloučit nepochopitelná jednání, do toho ale jednání s pojišťovnou dle znalkyně nezapadá.“

„I kdyby další osoba vnikla na pokoj, což bylo obžalovaným naznačováno, je zcela absurdní a nereálná představa, že by tento útok šel i vůči bezbrannému dítěti, že by obžalovaný nezasáhl a že by někdo jednal, aniž by to on zaznamenal. Reaguji tak na hypotézu obžalovaného, že k úmrtí mohlo dojít třetí osobou, v době, kdy byl v koupelně,“ přečetla soudkyně.

Znalec Sokanský uvedl, že na pokoji lze způsobit smrt jednopólovým nebo dvoupólovým dotykem, ale kategoricky vyloučil, že mohlo dojít ke smrti nešťastnou náhodou dvou osob. Rozhodně vyloučil, že na místech a polohách, na nichž byly poškozené nalezeny, mohlo dojít k usmrcení nešťastnou náhodou, tedy bez působení třetí osoby, byť obžalovaný popírá, že by měl zkušenosti a znalosti práce s elektrickým proudem, soud je přesvědčen, že k tomu není zapotřebí žádných specifických znalostí.

Uvidíme, jak dopadne celý případ po odvolání, ale Kramného asi báječná budoucnost na svobodě nečeká. Možná se ale dočká jeho případ filmového zpracování, o čemž se už nějakou dobu spekuluje. Jestli ano, doufejme, že to dopadne alespoň jako Kájínek. Oceňujeme také účesy, které za dobu, kdy je ve vazbě, neustále střídal. Kdo by z nás v takové situaci myslel na kadeřníka, že?:)

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Proč vznikají špatné filmy?

Rusové vypustili loni tři tajemné satelity. Co se děje?