Krádež auta: Jak se opravdu efektivně bránit? Triky zlodějů jsou už překonané!

Slyšeli jste také vtip, že vám nikdo nemůže ukrást jen auto, které nevlastníte? Nemusí to být vždycky. Nové systémy zlodějům nedávají šanci. Krádež auta je v takovém případě prakticky nemožná. Zbaezpečit přitom lze nejen luxusní auto, ale třeba i starou Fabii.

Krádež auta: Pouze mechanická nebo elektronická bezpečnost nestačí!

Jak to? Mechanické zabezpečení totiž zloděje vozidla pouze zdrží a elektronické přeruší. S mechanickým zabezpečením můžete uzamknout řadící páku nebo volant, s tím si však zloděj poradí velmi snadno. Faktem je, že při mechanickém zabezpečení musíte při každém opuštění vozidla myslet na toto uzamčení, takže ztrácíte čas. Pokud máte pouze elektronickou ochranu, lze ji snadno překonat například rušičkami signálu. Krádeži auta tak nezabráníte.

Příklad krádeže ve videu

Proč elektromechanický bezpečnostní systém VAM

Z tohoto důvodu je jedinečný bezpečnostní systém VAM založen na elektromechanickém principu. To je imunní vůči každému pokusu o krádež. „Šesticestný imobilizér dokáže blokovat i netradiční části v autě, na které se jiné zabezpečovací systémy nechytají, například spojkový pedál. „Systém je také odolný proti různým rušičkám, čtečkám nebo přenosnému diagnostickému přístroji. Zloděj nemůže vymněnit ani spínací skříňku, řídící jednotku, palubní desku nebo převodovku,„vysvětluje Richard Vámoš.

Další výhoda – bez odběru z baterie

Navíc tento bezpečnostní systém má i další nespornou výhodu. Nepotřebuje odběr proudu z baterie. Takže pokud si vozidlo necháte zaparkované na letištním parkovišti, nemusíte se bát, že se baterie vybije a vy uvíznete před letištní halou.

Co dělat v případě odcizení nebo ztrátě vyjímatelné kazetky?

Můžete použít náhradní, protože při instalaci obdržíte standardně dvě. Pak prostě navštívte techniky společnosti VAM, kteří vám systém překódují a předají kazetky nové.

Více o tom, proč byste měli své auto zabezpečit právě systémem VAM , si přečtěte na : www.vamsystem.cz, nebo zavolejte na číslo 720 344 099.

Autor: red