Konspirační teorie o Tupacovi – slavný rapper nenechává fanoušky v klidu ani po smrti!

Lidé zbožňují konspirační teorie a nedokážou se smířit s tím, že některé hvězdy prostě umírají. Proto třeba Elvis, Marilyn, Kurt Cobain, Jim Morrison a další údajně žijí kdesi v tichomořských rájích. Do téhle kategorie patří i významný rapper Tupac. Jaké nejšílenější teorie o jeho (ne)smrti kolují?

Tupac Shakur, narozen jako Lesane Parish Crooks a známý též jako 2Pac, bývá pravidelně řazen mezi nejlepší rappery všech dob. A nejen to, řada periodik ho dokonce považuje za významného umělce a osobnost 20. století. Jeho texty se týkaly hlavně života na ulici a rasových předsudků, jimž musel čelit. Byl také předním zástupcem hip-hopu ze západního pobřeží Spojených států a i díky jemu dnes vzpomínáme na rivalitu mezi západním (hlavně Los Angeles) a východním (oblast kolem New Yorku) pobřežím, jejichž představitelé se skutečně nesnášeli. Podívejte třeba na tenhle správně agresivní klip:

Před pár týdny se fanoušci dočkali smutného výročí, letos je tomu totiž přesně dvacet let od chvíle, kdy byl Tupac zavražděn při pouliční přestřelce v Las Vegas. Bylo mu pouhých 25 let. Vzhledem k jeho popularitě i podivným okolnostem smrti se řada fanoušků odmítla s touto skutečností smířit a konspirační kola se mohla roztočit naplno. Podívejme se na několik takových teorií.

Zabijácký manažer

Jak se Shakur stával známějším, měl v plánu opustit svůj domovský label Death Row Records a založit si vlastní, což by nejvíc poškodilo jeho šéfa Suge Knighta. A ten se rozhodl nic neriskovat a nechat Tupaca odstranit. Protože co prodává lépe než mrtvý umělec? Suge byl s Tupacem osudného dne v autě, ovšem pozornosti konspirátorů nemohlo uniknout, že úhel vystřelených kulek z nepřátelského auta byl takový, že mohl zasáhnout pouze Tupaca, nikoli Suge. Zajímavé

Dvojznačná matka

Tupacova matka Afeni byla vedle nemocničního personálu jedinou osobou, která Tupaca před smrtí ještě viděla. Kontroverze vyvolala její podivná slova, která pronesla v jednom rozhovoru po smrti syna: „Nakonec si vybral tichý odchod.“ Tuto zprávu málokdo pochopil, jelikož noční přestřelka není zrovna dvakrát tichá situace, proto se rozvířily spekulace, že Tupac nakonec jen tiše a tajně odešel z nemocnice a nechal se prohlásit za mrtvého.

Účel světí prostředky

Tupac byl velkým fanouškem italského politického filosofa Niccola Machiavelliho, který mimo jiné tvrdil, že ke zmatení nepřítele je občas dobré předstírat vlastní smrt. Podle těch, kteří se se smrtí talentovaného rappera odmítli smířit, se přesně tohle stalo. Zřejmě z důvodu ukončení sporů s nepřáteli z východního pobřeží by se Tupac mohl k takovému kroku uchýlit a dobrovolně se stáhnout z veřejného života.

https://www.youtube.com/watch?v=bwysre2uwdg

Mimo to ještě vystupoval i pod jménem Makaveli, v čemž fandové vedle jasného odkazu na renesančního stratéga vidí i něco víc – přehozením písmen totiž získáte větu „Am Alive K“, čímž by mohl řečí ulice dávat Tupac najevo, že je živý.

Útěk na Ostrov svobody

A co by dělal potom? Odešel na Kubu. Jeho teta Assata Shakur byla aktivní členkou radikálních černošských hnutí a o azyl na Kubě požádala už v 80. letech. Právě její konexe by mohly umožnit Tupacovi nenápadný útěk na Ostrov svobody poté, co se zotavil ze střelných zranění. A na Kubě podle příznivců této konspirace žije dodnes.

Jak vidíte, těch náhod kolem Tupacovy smrti je prostě docela hodně. Stále ovšem platí, že otcem myšlenky je především přání, takže jakkoli by se to fanouškům líbilo, jeho věrohodný návrat se prozatím nekonal. Ale nevzdávejte se naděje! Třeba se některá z těchto teorií nakonec ukáže jako pravdivá…

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Herečtí padouši – které hvězdy páchaly zlo i mimo filmové plátno?

Smrt umí být morbidní. Nejbizarnější úmrtí za posledních šest let!