KOMENTÁŘ TÝDNE: Zemanovy trenky, kvóty na uprchlíky a emise Volkswagenu

Co se děje kolem nás - Prochlapy.cz

Trenky na Pražském hradě

Začínáme pěkně zostra! Na Pražském hradě totiž před pár dny namísto prezidentské standarty zavlály obří červené trenýrky. Jak se to stalo? Pár členů recesistické skupiny Ztohoven se převléklo za kominíky a podniklo další ze svých vypečených kousků. Přestože by Hrad měl být jedním z nejlépe hlídaných míst v zemi, “kominíkům” se podařilo dostat až na střechu a trencle vyvěsit. A co na to prezident? Vyhodil šéfa ochranky a celý čin odsoudil. No, jsme zvědaví, co nám tahle partička bude chtít sdělit příště a jaký způsob si k tomu vybere. Každopádně majitel oněch trenclí by se asi měl zamyslet nad dietou. Sloní velikosti opačné pohlaví moc nelákají.

https://www.youtube.com/watch?v=gE9tuXR4i5A

(Ne)schválené kvóty na imigranty

A zase ti uprchlíci. Tohle téma nepřestává pravidelně zásobovat celé mediální spektrum, a tak se mu nebudeme vyhýbat ani my. V posledních dnech hýbou Evropou kvóty, tedy rozdělení běženců mezi země Evropské unie. Většina států nakonec kvóty odsouhlasila, pouze my a Slováci jsme si řekli, že to tak jednoduché nebude. (Konečně jsme se někdy vzepřeli nějakému diktátu a šli proti proudu.) Většinově jsme bohužel byli přehlasováni, a tak se holt podřídíme. Naši bratři z Tater bojují dál a budou se soudit. Inu, imigranti prostě stále vyvolávají dostatek emocí.

Průšvih u Volkswagenu

Německá automobilka Volkswagen, pod jejíž křídla patří i naše Škodovka, zažila v posledních dnech nebývalý otřes. Americké úřady ji totiž obvinily z falšování emisí. A, světe div se, ukázalo se, že to tak opravdu bylo – v milionech vyrobených aut je software, který skrývá množství skutečně vypouštěných emisí, díky čemuž mohla automobilka dodat spousty takových vozů na americký trh. Akcionáře tahle zpráva moc nepotěšila a během pár dní ztratil koncern třetinu hodnoty. Vyhazovem to odskákal dokonce generální ředitel Volkswagenu. Velká kauza, kterou se vyplatí sledovat i nadále. Ještě pro jistotu zkontrolujte svého čtyřkolého miláčka.

Hrdinou místo vězení

Možná jste zaregistrovali zprávu o muslimském mladíkovi, který do školy v Texasu přinesl bombu. Tedy, tohle si alespoň myslela učitelka a zavolala na čtrnáctiletého chlapce s nenápadným jménem Ahmed Mohamed policii. Ukázalo se, že jeho výtvorem byly pouze podomácku vytvořené hodiny v rámci školního projektu. Škola si utrhla pořádný kus ostudy a dohru měla aféra v minulých dnechchlapec ze školy odchází a momentálně se topí v nabídkách na prestižní stipendia. Podporu mu vyjádřili snad úplně všichni a Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku, mu dokonce nabídl práci. No, nemá to chlapec špatně rozjeté

Dohra opilecké kauzy

Minulý týden jsme psali o dalším průšvihu Davida Limberského, když v opilosti naboural své Bentley. Dostal pokutu a pokárání, ale nic si z toho nedělal. Jeho plzeňští chlebodárci mu tak zřejmě napaří další flastr a co hůř, zřejmě si nějakou dobu i nekopne v reprezentaci. Je už téměř jisté, že přijde o poslední kvalifikační duely v říjnu a jeho další budoucnost je nejistá. Plyne z toho jasné ponaučení – za blbost se platí!

Pokud jsme na něco zapomněli, podělte se s námi v komentářích. Na další novinky se těšte zase za týden. A ať vám úterý uteče!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Na co se připravit, když uvažujete o společném soužití

Podzimní koncerty pro dobrou náladu