KOMENTÁŘ TÝDNE: Školní rok je tady!

Začátek školního roku je plný zásadních událostí. Prezident v Číně, Google a nové logo, zásadní změny ve fotbalové Slávii… Tentokrát je to skutečně jízda.

Začal školní rok

A s ním usedlo poprvé do lavic přes 100 000 prvňáků. Co nás ale zajímá je, že se začátkem školy startují i talentové soutěže a připitomělé seriály našich televizních stanic a to znamená jediné: Doma klid a do hospody zelená!

Prezident v Číně

Potřebu stále (se) vzdělávat pociťuje prokazatelně i český prezident Miloš Zeman a tak (opět) vyrazil do Číny. Tentokrát při příležitosti oslav konce druhé světové války. A zúčastnil se zde vojenské přehlídky, na kterou kromě něj nedorazil nikdo z politiků zemí Evropské unie. Miloš je zkrátka bojovník! Snad to tam s krtečkem nějak zvládnou.

Uprchlický vlak v Budapešti

Příliv uprchlíků do Evropy neustává a řešit jej musí i Maďaři. Budapešťské nádraží bylo běženci doslova obsypáno a tak se místní hlavy odhodlaly ke lsti: Po jeho uzavření nechaly přistavit vlak, o kterém běžencům nakukaly, že je odveze do Němec. Ti s nadšením bleskově zaplnili vlak, který je ovšem následně odvezl do uprchlického tábora. Zkrátka takový Bradavický expres s příchutí čabajky.

Google má nové logo

A tak nové, nové. Zase nebudem přehánět. Barvy zůstávájí stejné (i když méně syté), jen font je protentokrát bezpatkový. A někdo jim trošku načutnul „e“! Tak či tak se na tom jistě někdo pořádně napakoval. Jestli měl proč posuďte sami v přiloženém videu.

Nový majitel fotbalové Slavie

Ne to není apríl. Slavia skutečně mění majitele. A není to majitel ledajaký. Od podnikatele Aleše Řebíčka ji koupil čínský energetický gigant CEFC. Výkony fotbalistů pražského klubu sice nesou nálepku „Made in China“ nějaký ten pátek. Ale pokud patříte do sešívané rodiny, tentokrát truchlit určitě nemusíte. Číňané sice fotbalu nerozumí úplně stejně jako Řebíček, ale peněz mají jistojistě podstatně víc. Ono to v porovnání s Řebíčkem není nic zas tak těžkého!

Autor:  Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Mediální tanec: kuchtík Láďa Hruška se vrací!

Největší drsňáci světa