KOMENTÁŘ TÝDNE: KOPANCE, RÁNY PĚSTÍ, DÝM I DVĚ DLOUHO OČEKÁVANÉ OTVÍRAČKY. JUPÍ?!

Brutalita vůči uprchlíkům, megalomanský ohňostroj v praxi, brutalita na fotbale, otvíračka obchodu, kde necháte všechny svoje prachy, a vteřiny před vjetím do Blanky. Která zpráva vám udělá nebo neudělá větší radost?

Co se děje kolem nás - Prochlapy.cz

Kopni si do svého běžence

Celý svět byl a je pohoršen krátkým videem, na kterém kameramanka maďarské televize chytila saze a pod vlivem vzteku, komplexů či omamných látek (příčina zatím nezjištěna) podráží nohy uprchlíkovi u pohraniční obce Röszke, a kope do běženců. Odvážná to žena! Kolik jí to stálo?

Přišla o flek a tím to prý je pro jejího zaměstnavatele, tedy televizní stanici N1TV, vyřízené. Někteří ale zapomenout nechtějí. Na kameramanku jsou podána trestní oznámení, za což se zasloužily strany Demokratická koalice a Dialog za Maďarsko.

Asi není třeba připomínat, že tahle Xena má sympatie mnohých odpůrců „běženecké politiky“, stejně jako ji nenávidí zbytek světa. Jin a jang. Takhle vypadá rovnováha. A bylo i na českém území jiskřivě? Jasně, že jo.

Teorie velkého třesku v praxi

V areálu Poličských strojíren explodovalo 320 tun střelného prachu, jehož obal se při manipulaci poškodil. (Vzňal se manipulační vozík a od něj chytl sklad.) Následky?

Na Silvestr je sice ještě brzo, ale i tak se místní nestačili divit. Dva pracovníky výbuch popálil a hasiči měli co dělat, aby požár, který se rychle šířil do blízkého lesa, ukočírovali. Střecha haly je v háji a škoda byla vyčíslena na 25 milionů korun. Ale čert vem prachy, hlavně, když v tom není něčí zdraví. Co by za něj mnozí dali…

Nejhorší srážka s blbcem

Že si s protihráčem na fotbale vyměníte pár neslušných slov, patří k běžným standardům. Že mu občas pomůžete k zemi nějakým tím kopnutím, když se rozhodčí nedívá, je taky v cajku, ale některým ani to nestačí.

Disciplinární komise Krajského fotbalového svazu ve Zlíně dořešila případ, kdy hráč zbil soupeře do bezvědomí. Šlo o mládežnický zápas úvodního kola krajské soutěže skupiny A Vlachovice – Juřinka.

Hráč hostů při odchodu z kabin nasadil na domácího a vůbec si nebral servítky. Výsledkem je otřes mozku a nadvakrát zlomená sanice pro jednoho a zákaz činnosti na dva roky pro druhého. Prostě fotbal, to je hra. Zlatě na internetu!

Možná ty nejlepší vánoční nákupy

Sklad amerického internetového obchodu Amazon v Dobrovízi u Prahy zahájil plný provoz, takže nákup všeho možného bude pro našince snazší, i když… Češi zboží sice musí stále vybírat přes zahraniční portál, ale zase ušetří na dopravném. Kromě jiného se i zkrátí doba dopravy. Aby ne, když v tom jede i Blanka…

Tunel Blanka

Aktuálně vrcholí přípravy na otevření tunelu Blanka coby šestikilometrového tunelového komplexu tvořící součást městského okruhu. Jeho výstavba přišla daňové poplatníky na 37 miliard korun. Celé to vypukne v sobotu 19. září ve 14 hodin, tak si připravte kapesníky a doufejte, že když už je, tak se nebudete muset za volantem tak rozčilovat.

Tak zdar a úspěšný týden! Mimochodem, co právě teď řešíte vy?

 Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Impozantní věci nalezené na zahradách

Momenty, při kterých si řeknete: Do hajzlu!