KOMENTÁŘ TÝDNE: Kdo je tady největší debil?

Lidstvo hloupne, klesla nezaměstnanost, norská velvyslankyně na Hradě pařit nebude, benzín zase zlevnil a tuzemská automobilka vychází vstříc majitelům. Přehled minulého týdne je jako pohádka o dobru a zlu!

Co se děje kolem nás - Prochlapy.cz

Lidstvo je čím dál debilnější

Vědci z Birminghamu konečně potvrdili to, co už se dávno ví. Dlouhodobým sledováním paměti 6 tisíc dospělých respondentů ze Spojeného království, Francie, Německa, Itálie, Španělska, Belgie, Nizozemska a Lucemburska se zjistilo, že lidský mozek všemi těmi chytrými telefony, internetovými vyhledávači a dalšími vymoženostmi doby degeneruje. Nikdo si nic nepamatuje.

„Jó, do tý restaurace chodím rád, ale zapomněl jsem její název. Mrknu na web.“ A tak je to i s telefonními čísly na blízké nebo kolegy. A kdyby jenom to.

Zdá se také, že neustálé nahrávání informací na digitální přístroje vede k tomu, že jsou si lidé v neustále menší míře schopni zapamatovat události tak, jak se skutečně staly,“ varovala prostřednictvím BBC hlavní autorka studie Maria Wimber.

Teď, když je zima na krku, po večerech hrajte aspoň karty, domino a deskové hry, jinak vám z tý inteligence nezůstane lautr nic. Pak vás nezachrání ani pracák, i když se chlubí příznivějšími čísly.

Všichni se falešně radují

Ve čtvrtek Úřad práce ČR oznámil, že nezaměstnanost v Česku klesla ze srpnových 6,2 procenta na rovných šest procent. Lidí bez práce bylo 441 892, a to je nejméně od března 2009. Úspěch?

Všechno to vypadá moc hezky, ale lepší čísla se objevila hlavně proto, že přes léto vzniklo hodně pracovních míst, která souvisela s prázdninovou sezónou. V závěru tohoto roku už to tak růžové nebude, takže radši ještě poslouchejte toho nýmanda, který si říká šéf, ať před Vánocemi nemáte hluboko do kapsy. Ale vždycky může být hůř….

Hrad není pro všechny

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček na Twitteru uvedl, že Milda zrušil kvůli případu Michalákových pozvání norské velvyslankyně Siri Ellen Sletnerové na oslavy státního svátku 28. října. Ta na Hradě není vítána kvůli kauze norských úřadů, které posílají mladšího syna Evy Michalákové k adopci a odebírají matce vůči staršímu synovi rodičovská práva.

Jestli se v této situaci ztrácíte, tak je to takhle… Oba svišti byli rodině odebráni již v roce 2011, a to na základě podezření ze zneužívání. To se ale nepotvrdilo, nicméně Norové brojí dál. No a proto má teď Siri na Hrad stopku. Pořád ale může sednout do auta a udělat si výlet někam jinam. Ušetří, holka…

Benzín už nestojí víc než zlato

Cena benzínu i nafty vytrvale klesá a za poslední týden to zase bylo znát, jak informovala společnost CCS. Průměrná cena benzínu klesla o 18 haléřů na 30,78 koruny za litr. Cena nafty se snížila o čtyři haléře na 29,44 koruny. Ale Pražáci se zatím moc neradují. V této oblasti je benzín stále nejdražší. Na opačné straně žebříčku stojí Ústecký kraj. Ale co je to platný, když není v cajku to hlavní – auťáky?

Škodovka si sype popel na hlavu

Automobilka Škoda spustila web, kde si mohou majitelé podle VIN kódu zjistit, jestli vlastní „vadný kus“ a jejich plechový miláček obchází emise. Ověřit se to dá mimo jiné na klasickém portálu automobilky nebo na bezplatné infolince. Otázka tedy zní: Vědět či radši nevědět? Jak to máte vy?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Komentář týdne: sběrači konopí i zákaz kouření v Británii

Komentář týdne: Zemanovy trenky i kvóty na uprchlíky