Komentář týdne. Co se stalo v našich končinách?

Aktuální dění. Co s námi právě teď hýbe? Mord po Egyptsku i bravurní řízení s nemocniční kapačkou v hňacce. Zažíváte snad větší vzrůšo? Těžko. My si posvítili i na děcka. A to je záležitost, která zamává s každým. Proč existují prázdniny? Těžko říct…

Co se děje kolem nás - Prochlapy.cz

Péťo, už seš?

Titulky nelžou. Došlo na Petra Kramného! Poprvé se dostal k soudu za obvinění ze smrti manželky a dcery a celý národ den po dni sleduje, co se děje v soudní síni. Zatím je to tak půl napůl. Jeden se ho zastává, druhý do něj šije.

Vypovídají sousedi, přátelé, kolegové z práce. Mezi perličky patří fakt, že Péťa svojí manželce hrozil rozvodem kvůli Facebooku, na kterém si Monika vypisovala s kde kým. Podle její kamarádky s manželem šťastná nebyla. „Po materiální stránce ano, ale citově ne,“ zní z výpovědi. Hergot, tohle je jako nějaká novinka?

Všechny manželky od nás z redakce si s někým píšou a my jim to jen schvalujeme. Když jsou totiž nešťastné citově, tak ať si jdou za lepším. Vždyť nás to stojí hromadu peněz – stejně jako Kramného. Akorát ten teď bude platit o něco vyšší daň. Podle některých, až dojde na ortel, by si měl pomalu připravovat zadní dírku pro velké vstupy…Však oni mu to božínci na Pankráci vysvětlí. Někteří z nich možná drželi minutu ticha. Za koho?

Pocta primářovi

29. června 2015 zemřel Ladislav Chudík, který ztvárnil primáře Sovu v kultovním seriálu Nemocnice na kraji města. I když si tenhle seriál mnozí už nepamatují, můžete blednout závistí. I my zelenáme.

Chudík se dožil 91 let, což se při dnešním workholismu, infarktech, zvyšování důchodů a pijáckých eskapádách na žal povede jen málokomu. My už v tomhle věku dávno budeme rýt hubou v zemi. Sedření jako koně. A někdo jako Babišův syn se nad námi bude chechtat. Nebo ne?

Kapačky jako super doprovod

Máte recht. Sebelítost stranou. Radši zkusíme umřít se ctí a ještě při tom naděláme hodně parády. Mustr si bereme v Číně. Tam se teď místní média zabývají případem řidiče, kterému z auta trčela klasická nemocniční kapačka. Prý to rozhodně není první a poslední případ, kdy někdo brázdí silnice s pasažérem, který za celou cestu neřekne ani slovo… Tomu říkáme spolujezdec! Ani žblecht stranou. Naše děti by se od „něj“ mohly učit… Proč? Tvl, nemáte děti, nebo proč se jako tak blbě ptáte?

Haranti mají pré…

Jsou prázdniny. Zoufalé matky a zoufalí otcové nevědí, co s dětmi, které jim místo školek a škol demolují vlastní byty. Prodat na náhradní díly se nedají, neboť kvůli uprchlíkům všichni mají jiné starosti, takže jak si pomoct?

Když selžou babičky, tábory, celodenní hry na schovávanou, hledání pokladů a další záchranné mise, nezbývá nic jiného, než kontrolovat wifinu.

Jestli děti nechcete ani vidět, mějte ji funkční. Jakmile budete potřebovat svolat rodinnou radu, vypněte ji a několik vteřin počkejte v místnosti, ve které se nachází. Nepomáhá ani to? Hergot, tak ty parchanty pošlete třeba do Řecka!

Dovča, na které tě sedřou z kůže

Téhle zemi nezbylo už vůbec nic. Za každého turistu budou rádi, a když za ně ten nešťastník ještě bude dřít, možná mu dají i najíst. Gyros a musaka je to taky to jediný, co se z Řeků momentálně dá vytřískat. A bude hůř, za chvíli nebude ani ten Gyros.

Mimochodem, aktuálně vznikla webová sbírka na pomoc Řecku. Kdyby každý člen Evropské unie poslal tři eura, tato země by mohla zaplatit současné splátky. Jdete do toho? My zatím vrháme jen soucitné pohledy a kolega z vedlejšího kanclu šel vrhnout i něco jiného. Pohled to teda rozhodně nebyl.

Tak fajn týden!

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co se děje kolem nás. Komentář redakce