KOMENTÁŘ TÝDNE: Blanka už je v provozu, burčák láká ke koštu

Furt se něco děje a minulý týden nebyl výjimkou. Podívejme se společně na kaleidoskop událostí v týdnu 14. – 20. září. Začneme tím příjemnějším – burčákem!

Co se děje kolem nás - Prochlapy.cz

S nástupem podzimu nastává doba vinobraní. Ideální možnost ochutnat přívlastková vína či burčák, sejít se s přáteli a ještě se zlít jak zákon káže. Pokud jste ještě žádné vinobraní nestihli, nezoufejte, ty poslední se konají až začátkem října.

Blanka není tunel…nebo je?

V sobotu 19. září 2015 nastal historický okamžik pro všechny Pražany. Tunelový komplex Blanka byl konečně zprovozněn a první řidiči mohli na vlastní kůži vyzkoušet, jak to v něm fičí. Při pohledu na fakta jde ale tak trochu o Pyrrhovo vítězství.

Nejprve se 12 let plánovala, samotná stavba byla zahájena v roce 2007 a odhadovaný termín dostavby padl na rok 2011. Po řadě peripetií včetně pře u rozhodčího soudu (o to, zda jde o „černou stavbu“) nebo vlhkých kabelů byla tedy Blanka otevřena až nyní. Navíc celá výstavba včetně napojení na Strahovský tunel vyšla bratru na 43 miliard korun, což je asi o 10 miliard víc, než bylo v původních plánech. Miliarda sem, miliarda tam, nějak si s tím tunelem pořád nejsme jistí…

Tom Hardy setřel vlezlého reportéra

Herec Tom Hardy (např. Bronson, Warrior či Šílený Max: Zběsilá cesta) má docela vyřídilku. To nedávno poznal také jeden dotěrný reportér na Toronto Film Festivalu. Během konference k připravovanému snímku Legendy zločinu se novinář z Daily Xtra (noviny pro gay a lesbickou komunitu) odvázal a chtěl z Hardyho vymámit přiznání o jeho sexuální orientaci:

Novinář: Ve filmu hrajete Ronnieho, který je velmi otevřený v otázkách vlastní sexuality. Soudě podle řady interview z vaší minulosti, je však vaše vlastní sexualita poněkud nevyjasněná. Mají podle vás celebrity problém hovořit s médii o jejich orientaci?

Tom Hardy: To si děláš prd…

Novinář: Měl jsem na mysli váš pár let starý rozhovor pro časopis Attitude…

Tom Hardy: Na co se mě vlastně ptáte?

Novinář: Zajímá mě, jestli je podle vás pro celebrity obtížné hovořit o jejich sexuální orientaci…

Tom Hardy: Nemyslím si…ptáte se mě na mojí sexualitu?

Novinář: Ehmmm…jasně

Tom Hardy: Proč?

Než stihl zmatený reportér zareagovat, ukončil Hardy celou frašku rázným „Thank you“ (děkuji). Tak se musí na ty, co strkají nos tam, kam nemají. Záznam celého incidentu můžete zhlédnout na videu níže:

Limberský boural, kál se a slavil

Fotbalově je David Limberský špílmachr par excellence, lidsky je to, zdá se, o něco horší. Nejprve boural ve svém Bentley – opilý – načež se snažil policistům utéct a pak jim ještě vyhrožoval. Od klubu dostal milionovou pokutu, přišel o kapitánskou pásku a dušoval se, že šlo i výjimečný přehmat, že je mu to tuze líto a že je jinak hodný chlapeček.

O pár dní později nastoupil v ligovém duelu proti Příbrami, kde dal dva góly. Po tom prvním, který vsítil v 10. minutě utkání, přitom zvolil krajně nevhodnou formu oslavy: pantomimu, v níž předváděl točení volantu a dělal si srandu z vlastního excesu. Kromě toho, že tím znechutil většinu fanoušků, to teď vypadá, že tvrdý postoj zaujme i FAČR a trenér nároďáku Vrba. Limbovo Bentley už asi za repre startovat nebude…

Poslanci už po(u)žívají ochranu

Poslanecká sněmovna už je bezpečnějším místem. Především komunisté a další obecně méně oblíbení straníci si mohou oddechnout poté, co na galerii nad jejich hlavami vyrostla asi 1,5 m vysoká skleněná zábrana. Ta má sloužit jako ochranná bariéra proti excesům případných narušitelů. V dubnu se totiž jeden z návštěvníků pokusil skokem z galerie spáchat sebevraždu. Takhle bude muset přece jen na Nuselák…

Co říkáte na náš výběr zajímavostí? Zapomněli jsme na něco stěžejního? Jak jste minulý týden vnímali vy?

Autor: Pseudofilosof

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Chlapi a rakovina. Jaké to je jít na mamograf?

30 snímků, po jejichž shlédnutí budete váhat, zda ještě chcete dítě