Kdo vydělává na ztracených kufrech z letiště? Můžete to být i vy!

Ztratil se vám na letišti kufr? Nic novýho. Vaši oblíbenou košili teď nosí nějaký nýmand. Koupil si ji. V aukci. Takhle se to totiž dnes dělá!

Ztracené kufry

Různé firmy, různé vize. Dá se vydělávat na nevěře, třeba když za poplatek vytváříte alibi. Narejžujete si i na myšlence virtuálního úklidu. Ten funguje tak, že si jako klient předplatíte služby firmy, která po vaší smrti zamete. Smaže veškeré profily na sociálních sítích, zruší e-maily a tak dále.

Ne nadarmo se říká, že každá věc, a teď i každá služba, má svého kupce. Podobně přemýšleli i ti, kdo se zabývají ztracenými kufry z letiště. Mimochodem, napadlo vás někdy, co se s nimi děje? Vždyť za jeden jediný rok se po celém světě ztratí stovky tisíc kufrů!

Co se děje, když se nic neděje?

Majitel na ně čeká, to je bez debat. Někdy pár dní, jindy týdnů, někdy i měsíců. Jestli se dočká, závisí na štěstí. Pokud ho má, jeho ztracený kufr se může objevit v oddělení ztrát a nálezů. Pak je šance, že se dostane do správných rukou. Ale ve většině případů to funguje úplně jinak.

Jižní Londýn a jeho kšefty

Například aerolinky British Airways, když mají přebytek nevyzvednutých zavazadel (prý to není náhoda, neboť u nich se v porovnání s konkurencí bagančata ztrácejí nejčastěji), rozhodnou se pro elegantní řešení. Vezmou je na aukci probíhající každé úterý v 9 hodin ráno. (Narváno je pokaždé, mimochodem.)

Podle Christine Sachett z aukční síně Greasby, která zprostředkovává prodej asi dvou stovek ztracených zavazadel měsíčně, by člověk nevěřil, co se v kufrech dá objevit. Pro Daily Mail zmínila, že zažila už i použité pánve. Tak hlavně že ne menstruační tampony, to by bylo moc i na nás…

Tak trochu ruská ruleta

Ale i přes tyhle perličky jsou dražitelé po zavazadlech bez majitele jako diví, jelikož si na nich mohou vydělat. V současnosti je to velký byznys. Například jistá Ardis Smith nedávno koupila dětský kočárek za 6 liber a prodala ho přes eBay za 140 liber. Se svým úspěchem se pochlubila taktéž pro výše zmíněné noviny. Ale i ostatní si přijdou na svoje.

Jedni za pakatel koupí buď prázdný kufr, jiní tašky plné oblečení, které jsou k mání za 16 liber, druzí obojí. Ovšem optimismus stranou.

Vydražili jste kufr a uvnitř byly použitý kalhotky? Řekněte si cenu. Fetišisti rádi zaplatí!

Vydražili jste kufr a uvnitř byly použitý kalhotky? Řekněte si cenu. Fetišisti rádi zaplatí!

Brigáda k nezaplacení?

Obsah se třídí a elektronika či šperky se prodávají zvlášť. Jednotlivé položky, pokud máte nějaký zvláštní úlovek, prodáte přes internet a ve většině případů se dostanete do plusu. Ale jestli si chcete tímto způsobem přivydělávat průběžně a pravidelně, musíte mít ostré lokty, čas na stání ve frontě a přimhouřené oko nad nějakou tou promáčklinou, pokud vám jde o obal. (Víme, jak to na letištích chodí, že?)

Vývoj fenoménu

Christine Sachett říká, že dřív jezdili na letiště pro zakázku každý týden. Teď je to jednou za měsíc. Prý se systém vyhledávání kufrů zlepšil, ale ideální to pořád ještě není. Amíci by mohli vyprávět.

Nikdy nevíte, kdo maká na vašem ztraceným notebooku!

Nikdy nevíte, kdo maká na vašem ztraceným notebooku!

Co s volným časem?

Alabamě funguje Centrum nevyzvednutých zavazadel (Scottsboro), které přijme 800 tisíc návštěvníků za rok, takže je jasné, že je považováno za turistickou atrakci. Za měsíc se do obchodu dostane několik stovek zavazadel.

Zkrátka a dobře, jestli nemáte ani vindru, zavítejte na letiště Václava Havla a vyčkejte na příležitost, kdy roztržití turisté zapomenou svůj kufr v letištní hale. Nějakou kačku vám to hodí.

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hrozí vám při běžném sexuálním cestování vězení?

Nejnebezpečnější silnice a cesty