Kde zažijete ten nejoriginálnější pobyt? Noc v korunách stromů, pod mořem nebo v iglú!

Noc v hotelové posteli se snídaní už začíná být pro mnohé trochu nuda. Stačí trochu fantazie a vzniknou místa, která změní vaše vnímání cestování. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější tipy na netradiční ubytování v cizině, na které nikdy nezapomenete!

originální zážitek

Na noc mezi stromy v Peru

Ubytování v korunách stromů nabývá v posledních letech na popularitě, můžete si jej dokonce již objednat i v České republice. O něco exotičtější zážitek ale nabízí Treehouse Lodge v peruánském amazonském pralese.

Přímo mezi řekami Yarapa a Cumaceba se nachází bungalovy, které vám umožní zhlédnout prales ze zcela jiné perspektivy. Ráno se probouzíte do šumu místní pralesní safari, aniž byste se museli potýkat s vysokou vlhkostí, která panuje tam „dole“. K dispozici máte stále všechny vymoženosti moderní společnosti: sprchy, toalety, čisté povlečení i all-inclusive jídelní servis.

Peru oplývá divokou přírodou, a to ve dne i v noci. V rámci pobytu v Treehouse Lodge můžete zažít výlety do noční i denní džungle a pozorovat zdejší život: opice, hmyz, ptáky, piraně. Můžete plavat s delfíny, vyrazit na projížďku s kajakem nebo navštívit amazonskou komunitu a setkat se s místními obyvateli.

Podmořský Sea Trek

Pokud vás lákají spíše hloubky než výšky, prozkoumejte pětihvězdičkový podmořský hotel. Poseidon Undersea Resort u soukromého ostrova u Fidži bude v brzké době nabízet několik elegantních plně vybavených pokojů škeblovitého tvaru s prosklenými stěnami a stropem. Přímo z postele se tak můžete kochat mořskou modří a průvody rybích hejn.

A dostat se můžete ještě mnohem blíž. V rámci pobytu nabízí resort mezi svými službami řízení soukromé ponorky, podvodní lázně, fitness centrum, knihovnu, konferenční nebo svatební místnosti a pokrmy z vybraných surovin. Zajistí vám aktivity, o kterých jste ještě možná ani neslyšeli, že existují, například podvodní trek po vybudovaném „chodníku“, ale také klasické potápění, expedice do jeskyní a nejrůznější vodní sporty.

Na ostrov vás dopraví soukromá letadla hotelové společnosti a za týden pobytu v podvodním království zaplatíte 15 000 dolarů.

Hvězdné nebe místo stropu

Milujete neposkvrněné zasněžené pláně, ticho a hvězdnou oblohu? Nasytit se můžete v arktickém resortu Kakslauttanen, 250 kilometrů od polárního kruhu. Ubytujte se v útulném dřevěném srubu, ve skleněném iglú, nebo, pokud jste dobrodružnější povahy, přímo v klasickém sněhovém iglú.

Areál nabízí největší saunu na světě, která pojme až 150 osob a dvě menší sauny umístěné ve srubech. Najíte se v autentických laponských restauracích, navštívit můžete také dům Santa Clause. V Igloo Village Kakslauttanen je k dispozici nespočet zimních aktivit. Kromě klasického běžeckého a sjezdového lyžování si můžete vychutnat husky safari, sobí safari, jízdu na koni nebo na saních, rybaření na zamrzlém jezeře či plavbu na ledoborci nebo tzv. aurora hunting. Polární záři však s velkou pravděpodobností uvidíte přímo z postele svého skleněného iglú.

Možnosti cestování se neustále rozšiřují. Přes všechno dobrodružství však nikdy nezapomínejte na cestovní pojištění. Stačí vám pár minut – na webu ČSOB Pojišťovny vám kalkulačka cestovní pojištění spočítá na míru vaší cestě a vy si ho můžete si bez práce a se slevou rovnou sjednat.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

bla

bla