Kde vyvenčit mladou na Valentýna? 10 tipů na super restaurace

Vanlentýn ťuká na dveře! A protože láska prochází žaludkem, jak víme pánové, nejlepší oslavy můžou proběhnout za konzumace svátečních delikates šéfkuchařů, kde si přijdete na své i vy. RESTU nám dalo 10 tipů na restaurace, kde se vaše chuťové pohárky budou vznášet v oblacích a zažijete fajn večer.

Ať už si potrpíte na velká gesta, nebo chcete strávit Valentýna v klidné romantice, jedno je jisté:  nic nezkazíte vynikající večeří, která zahřeje nejen u srdce. A tak vytáhněte letos svou polovičku na nezapomenutelný večer třeba v režii afrodiziakálních ústřic, fantastických hlavních chodů a okouzlujících dezertů, nebudete litovat.

Tady je vyvolená desítka restaurací, kde vám zaručeně polechtají chuťové pohárky?

Palazzo Restaurant

Palazzo Restaurant vás naladí královsky už při romantické procházce před večeří, neboť leží v nádherné brněnské lokalitě kousek pod hradem Špilberkem. Valentýnské menu tu pro vás chystá vyhlášený šéfkuchař Milan Urbánek, který čaruje s tím nejlepším ze středomořské kuchyně i českých specialit. Po celý týden kolem Valentýna můžete laskat své chutě hned šestichodovým menu, kde nebudou chybět ústřice, telecí carpaccio či pečený filet z tuňáka. Neobvyklé, avšak perfektně vyladěné kombinace chutí si užijete v přepychovém interiéru se španělským šmrncem. Cena menu činí 990,- Kč.

Wellington Cafe

Wellington Cafe je situovaný v klidném a poetickém prostředí mimo centrum Brna a potrpí si na kvalitní gastronomii s využitím sezónních a často vlastním úsilím vypěstovaných surovin. Místní Masterchef Petr Jonáš si pro vás přichystal hotový Valentýnský příběh. Na úvod můžete ochutnat tataráček či poctivý francouzský quiche, v hlavním dějství se představí flank steak a filetovaný mořský vlk a vše vyústí sladkou tečkou v podobě čokoládového moučníku či valentýnského cupcaku. To vše za velmi přívětivou cenu 455,- Kč jednoho menu.

Restaurace Primátorka nad terasami

Svěží a moderní prostředí restaurace Primátorka je ideálně dostupné z historického centra Hradce Králové. O Valentýnském víkendu zde budou servírovat koncentrovanou lásku v bohatém a netradičním menu. Krém z červené řepy vám nazdobí vykrajovanými srdíčky z panna cotty, následují medailonky z telecí kotlety s chřestovou omáčkou a nakonec jahodový parfait. Parfait bude s takovými dobrotami celý večer, a to za cenu 390,- Kč za jedno menu.

Restaurace Olivier

restauraci Olivier, která se nachází v Českých Budějovicích, na vás dýchne ta pravá středomořská kuchyně a olivy, kam se podíváte. Během Valentýna se v restauraci Olivier můžete těšit na gratinované ústřice Rockefeller s krustou z parmazánové strouhanky, pěnovou polévku z kokosu s krevetovým špízem na citronové trávě, pomalu pečenou svíčkovou z mladého býka s lanýžovým krémem a silným Bordeaux glasée a jako dezert suflée z čokolády Guanaja s ledovým cappuccinem a zmrzlinou se švestkami marinovanými v karibském rumu. A jako malý dárek je pro váš připravena sklenka Champagne Nominé-Renard brut zdarma. Cena menu 989 Kč. 

Restaurace Sedmý nebe Morávka

Chválený plzeňský podnik Sedmý nebe dostává svému jménu, neboť na Valentýna vám přichystá hned dvě výtečná menu – odlehčenější a plnější variantu. Podle momentální nálady tedy můžete ochutnat jak houbový quiche s rukolovým salátkem a flank steak s koňakovou omáčkou, tak vepřovou panenku na višňových pilinách a ananasové ravioly. To vše v příjemném interiéru restaurace, kde se v harmonické kombinaci snoubí staročeské prvky se svěžím designem.

Dvůr Hoffmeister

Nedaleko od Okoře se nachází pohádková vesnička Velkých Číčovic, kde zaplesají srdce všech beznadějných romantiků toužících po klidném víkendu v přírodě. Rodinný Dvůr Hoffmeister vaří podle receptů svých prababiček a využívá poctivé lokální suroviny. Navíc otec majitele restaurace je slavný malíř Adolf Hoffmeister. Vyrazit můžete buď na večeři, nebo rovnou na celý víkend v rámci Valentýnského pobytového balíčku. Delikátní menu má dvě varianty – pro něj a pro ni – a najdete na něm carpaccio i hovězí tataráček či linguine s krevetami nebo konfitovanou vepřovou panenku. Cena za menu pro dvě osoby činí 1490,- Kč.

Restaurace Mezi domky (Buštěhrad)

Historické město Buštěhrad ukrývá malý gastronomický poklad Středočeského kraje – restauraci Mezi domky. Romantika jako řemen tu čeká na dvojice, které v obklopení růží mohou povečeřet čtyřchodové valentýnské menu i speciální nabídku á la carte. Jemný bramborový krém s grilovanou mušlí, hovězí líčka na víně či čokoládový dortík s kopečkem kokosové zmrzliny, delikatesy zdobí menu odshora až dolů.

Restaurace Ill Palazzo

Vyhlášená kuchyně restaurace Ill Palazzo je mezi Pražany mimořádně oblíbená. Krom prvotřídních italských pokrmů se vám totiž dostane také čarovné atmosféry hlavního města. Podnik je situovaný v samotném srdci Prahy nedaleko od Karlova mostu, a to přímo v prostorách jednoho z historických sklepů, kde Karel IV. skladoval svá vína. Valentýnské menu s mořskými plody zahrnuje carpaccio z langustýnek, pečeného mořského vlka ve tvaru růže a jahodový tataráček. Jedno takové menu si vychutnáte za vstřícnou cenu 690,- Kč.

Restaurant Pavillon

Pavillon se řadí k nejlepším restauracím v Brně. Okouzleni budete zejména jeho unikátním moderním designem z dílny předních českých umělců. Šéfkuchař Jan Kaplan vás dozajista uhrane svým valentýnským menu, které se skládá z: carpaccia z mušlí svatého Jakuba a hovězí svíčkové, grilovaného prsa z divoké kachny, strouhaných kaštanů, petrželového pyré a čokoládového dortu s malinovým sorbetem, slaným karamelem a arašídy. Cena menu je 1190 Kč.  

Autor: red

Zdroj: Restu

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kytky na Valentýna. Pozor na trapas!

Valentýnské menu pro spořivé. Překvapte ji doma