Kam za skvělou kuchyní a fajn atmosférou? Do Kastrolu!

Lámete si hlavu nad tím, kam se vydat za dobrou krmí? Pokud jste z Prahy, nebo Prahou projíždíte, dáme vám tip na místo, které si někteří z nás již vybrali za svou rodinnou restauraci. Proč? To brzy pochopíte.

Zajít si na dobré jídlo do restaurace dnes už pro mnoho z nás zdomácnělo. Není žádnou výjimkou zajít si pravidelně na oběd, na večeři, ale i na snídani. Problém ovšem nastává při otázce: Kam…A my jsme se rozhodli, že pro vás zmapujeme ty nejlepší restaurace, kde vás mile překvapí příjemná obsluha, skvělá kuchyně a cena, která nezrujnuje vaši peněženku. Začínáme tradičně – Kastrolem.

Ano! Přesně tak se jmenuje, jak já s oblibou říkám, rodinná restaurace na okraji Prahy 5. Jak jsem ji objevila? Asi bych na ni narazila maximálně z doslechu svých spokojených známých a přátel, kdyby jí nešéfoval můj letitý kamarád Pavel Mencl. Prošel si bohatou praxí v těch nejprestižnějších restauracích v Čechách i v zahraničí, kterým šéfoval. A jednoho dne se rozhodl šéfovat sám sobě. A dobře udělal.

Kastrol

Žádný luxusní hotel, ale pravá rodinná atmosféra, která na vás dýchne už u vchodu. A pak vás obemkne úžasná vůně, které jen stěží odoláte. Čerstvé suroviny jsou základem každé dobré kuchyně. Tady v Kastrolu se jde ještě dál. Vše je vlastní výroba. Zahraniční inspirace je patrná už při náhledu do jídelního lístku. Nechybí však ani pravá česká klasika. Troufnu si říci, že tady vaří jednu z nejlepších svíčkových v Praze. Denně tu ale narazíte na aktuální nabídku doplňovanou z právě čerstvých surovin, takže můžete stejně jako někteří mí přátelé, zajít každý den a nikdy se vám to tu neomrzí. Věřte, že na své si přijdou i ty nejcitlivější a nejzhejčkanější jazýčky. Mé doporučení: Zkuste domácí škvarkovou pomazánku nebo domácí tlačenku. Výtečné jsou i ryby na všechny způsoby. Než zaplatíte, určitě nezapomeňte na vyhlášený dezert: Domácí povidlové taštičky se lžičkou šlehačky a kuličkami rybízu navrch. Opravdová pastva pro oči a slast pro žaludek i vaše chuťové buňky.

Co k pití? Nechte si doporučit!

Člověk občas neví, co si dát k pití. Osobně doporučuji vyzkoušet některou z domácích limonád podle sezóny. Mají tu ale i skvělá vína a dokonce si vaří vlastní pivo – jedenáctku nefiltrovanou s názvem, jak jinak než, Kastrol. A jestli přesto nebudete vědět, zeptejte se obsluhy. Tady totiž funguje doporučení kuchaře. Ten je mistrem i v tomto oboru a ke každému jídlu ví, co se hodí. Zkuste to a dáte mi za pravdu.

Jediný nedostatek

Ať jsem se snažila na restauraci najít cokoli špatného, aby to nevypadalo, že chci svému kamarádovi pouze lichotit a pochlebovat, podařilo se mi objevit jen jediný – i když pro mě zásadní nedostatek. A tím je adresa restaurace. Pohybuji se totiž na druhém konci Prahy, a tak si budu muset kulinářský zážitek zopakovat pouze u výjimečných příležitostí. Ani to ovšem není špatné. Alespoň se budu více těšit. A mým přátelům, kteří bydlí v blízkosti Kastrolu, tiše závidím.

Autor: Michaela Čapková

Adresa:

Restaurace Kastrol

Ohradské náměstí 1625/2
155 00 Praha 5

telefon: +420 607 048 992
kontakt@restauracekastrol.cz
facebook: www.facebook.com/restaurace.kastrol
otevřeno denně od 11 do 22 hodin

www.restauracekastrol.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

5 alko omáček pro zahřátí. To musíte zkusit

Překvapte ji a uvařte dobrou večeři podle zkušených mistrů