Kabriolety, ve kterých nebudete za buzny

Zní to jako dobrý plán. Krásné počasí, jízda s větrem ve vlasech. Ale má to také svá úskalí. V některých kabrioletech budete vypadat… no, jako kdyby vám chyběl přítel na vedlejším sedadle. Takže bacha na to! Vybrali jsme auta, ze kterých testosteron stříká.

Mazda MX-5 Roadster

Když máte hluboko do kapsy, může být Mazda MX-5 tím správným startovacím kabrioletem. V základu stojí 659 900 Kč a je postavená hlavně pro zábavnou jízdu. Co si budeme povídat, je to auto hlavně na efekt. Nejvýkonnější verze má jen 160 koní, takže žádnou divočinu si s autem neužijete, ale pro ten pocit je to fajn. Testosteronu přistříkne jen malinko.

Myslete na to, že MX-5 je pouze dvoumístné auto, takže vzadu neodvezete vůbec nikoho. A vůbec jezděte sami, abyste si to užili. V zatáčkách s ní totiž legrace je!

Mazda MX-5 na slavném Stelvio Pass. To chceš!

Ford Mustang Convertible

Mustang, to je jiná liga. Jasně, stojí skoro dvakrát více, než Mazda. Ale dostanete jej i s osmiválcovým motorem s výkonem 421 koní, takže fakt nebudete brzdou provozu. Mustang je úžasná stylovka a je to jedno z posledních aut, které si dnes můžete koupit právě s motorem V8 a nestojí majlant. Pohon zadních kol slibuje, že si užijete pořádnou zábavu. Pokud hledáte mazlíka za přiměřený peníz, nemůžete koupit lépe. Snad jediný problém je, že když ho teď objednáte, stihnete až příští léto.

Mercedes S Kabriolet

Co je víc, než Mercedes třídy S? To už se pak těžko vybírá. No a když máte 4 miliony na „es-kládu“, proč si ji nepořídit rovnou jako kabriolet? Stačí se pak projet po Pařížské a zlatokopky na vás budou stát frontu. Mercedes jej nabízí i v provedení AMG, kdy je pod kapotou ukryto 12 válců! Auto pak zrychlí na 100 km/h za 4,1 sekundy, tedy jako solidní supersport. Ano, to bychom opravdu chtěli.

Audi S5 Cabriolet

Jistě, mohli bychom vzít i Audi A5 Cabriolet, ale přeci nebudete za socku. S5 je vybavena třílitrovým šestiválcem s výkonem 333 koní, to je jediný správný motor do tohoto vozu. Na trh brzy přijde nové Audi A5, takže současné modely půjdou s cenou dolů. Základní S5 Cabrio tak pořídíte za cca 1,7 milionu Kč, což není tak špatné, vzhledem k tomu, že se jedná o hodně ostrý model. Navíc je S5 krásný kousek. Je to poslední vůz, za kterým stojí Walter de Silva. Sám o A5 prohlašuje, že je to jeho nejkrásnější dílo.

BMW 4 Cabrio

Přímou konkurencí pro Audi S5 je pak BMW 4 Cabrio. A pokud jsme u Audi zvolili ostrý model, u BMW bychom měli taky. Konkrétně tedy přímo M4. Vůz má také třílitrový šestiválec, jako Audi, je ale vybuzen až na 431 koní, takže S5 ukáže záda ve většině případů. No, také stojí bez příplatkové výbavy téměř 2,3 milionu. Také BMW hodně sází na vyšlechtěný design a za své peníze dostanete vskutku luxusní zboží.

https://youtu.be/ZCjohM_EsYA

Range Rover Evoque Convertible

Potřebujete SUV a kabriolet zároveň? Teď je to možné díky novince od Land Roveru. Samotný Evoque jsme vám představili nedávno. Šlo o vynikající vůz. No a teď jej můžete mít bez střechy. Můžete si myslet, že to nemá smysl, že je to naprosto zbytečné auto, ale je to stylovka jako blázen. Evoque sám o sobě je charismatické a velmi dobré auto, kabriolet mu na charisma ještě přidá. Cena startuje jen lehce nad 1,4 miliony Kč, dostanete tak univerzální auto, které jen tak někdo nemá.

https://youtu.be/fj90tbRGfT0

 

Jaká by byla vaše volba?

Autor: Analytik