Just Ride! 2016. Série snowboardových happeningů pokračuje v sobotu 20. února v Krušných horách

Svou čtvrtou zastávkou ze šesti pokračuje tuto sobotu 20. února série snowboardových “happeningů” s názvem Just RIde! Winter 2016. Akce se tentokrát po Deštném, Špindlerově Mlýně a Dolní Moravě přesune do areálu Boží Dar – Neklid v Krušných horách a přinese opět pestrý program pro všechny věkové i výkonnostní kategorie lidí provozujících tento atraktivní sport.

Hlavním bodem programu, který začne v 9 hodin ráno a skončí v 16 hodin odpoledne, i nadále zůstává test centrum předních snowboardových značek, díky kterému si každý může zdarma zapůjčit a na svahu vyzkoušet nejnovější snowboardové vybavení. Čeká na vás taky bezplatná výuka snowboardingu a cenné rady profesionálních trenérů. Můžete se tak zlepšit ať v samotných základech jízdy, tak i ve freestylovém ježdění ve snowparku. Centrem celé akce bude stanové městečko postavené jen pár metrů od hlavního parkoviště areálu, pod kasami a známou místní restaurací “Rumburak”.

Podmínky na Neklidu

Organizátoři před minulým víkendem rozhodli, že se vstup do druhé poloviny série odloží o týden právě na 20. února. “Podmínky na Neklidu nebyly moc dobré, nedostatek sněhu nedovoloval areálu připravit kvalitní snowpark, a proto jsme se společně rozhodli akci přeložit,” komentoval rozhodnutí organizátor akce Martin Večerka. “Během víkendu se ale podmínky zlepšily, napadlo pár centimetrů nového sněhu a sněžit by mělo i během tohoto týdne. Teploty by se navíc měly držet pod nulou, což umožňuje areálu zasněžovat.” Pokud předpověď počasí vyjde, nemělo by další zastávku letošní Just Ride! Tour nic ohrozit.

Freestyle závod pro juniory

I na Neklidu se pojede další závod v rámci Junior Freestyle Tour, kterou mimo jiné podporuje organizace Czech Snowboarding. Mohou se ho zúčastnit všichni junioři do 15 let včetně a jede se o řadu zajímavých cen od sponzorů. Body z toho závodu se zároveň započítávají do celé tour, jejíž celkoví vítězové získají další zajímavé ceny.

“Letošní ročník je co do programu jednoznačně nejnabitější ze všech, co jsme doposud připravovali,” říká Martin Večerka. “Snažíme se zaměřit na rozšíření programu tak, aby byl Just Ride! ještě zajímavější pro všechny návštěvníky hor. Na své si tak přijdou jak mladí snowboarďáci, tak rodiče s dětmi,” dodává Večerka.

Kamerky, drony, fotky

Půjčovat se ale nebudou zdaleka jen snowboardy. Vyzkoušet si “na vlastní kůži” můžete i nejnovější malé akční kamerky nebo fotoaparáty a speciální novinkou je také prezentace dronů. U velkoformátové fotostěny se budete moci vyblejsknout s kámošema nebo rodinou, a to od profesionálního fotografa. Fotku dostane vytištěnou rovnou na místě. Připravené jsou hodnotné ceny, vítěz závodu vyhraje vždy mobilní telefon Accent a autor nejlepšího triku freestylový snowboard.

To ale zdaleka není všechno, co během dne Just Ride! nabízí. Je toho mnohem více, a proto doporučujeme sledovat stránku www.just-ride.cz. Po skončení denní části akce nekončí, protože jako na každé správné snowboardové akci následuje velká afterparty, na které vystoupí přední čeští DJs a skončí v ranních hodinách. Ufff!

Termíny a místa konání – nepropásněte…

sobota 20. února 2016 /// Boží Dar – Neklid

sobota 27. února 2016 /// Karolinka

sobota 6. března 2016 /// Špičák na Šumavě

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

50. Super Bowl. Velká akce slibuje mnohé!

Pozvánky přes Facebook? Už to nefunguje?