Johnnie Walker Red Rye Finish: Limitovaná edice skotské žitné whisky! Plus koktejl pro vás

Na český trh míří zbrusu nová skotská whisky, která je inspirována americkými tóny. Edice Blenders´ Batch, pod kterou bude k dostání nová whisky Johnnie Walker Red Rye Finish, je výsledkem stovek experimentů těch nejlepších blenderů ze Skotska. Nenechte si ujít tento jedinečný zážitek. Řada je totiž časově limitovaná. A vy si teď jednu z lahví můžete vysoutěžit. Čtěte více!

Skotská whisky s vůní Ameriky

Johnnie Walker Red Rye Finish je jedním z nejpodařenějších experimentů na poli chutí vůbec. Blendeři Johnnie Walker se nechali inspirovat intenzivní sladkou chutí amerického bourbonu, žitné whiskey a delikátní chutí skotské whisky.

Nový blend čekal dlouhé měsíce v sudech po bourbonu a dalších šest měsíců dozrával v sudech po žitné whiskey. Díky tomu se nová skotská whisky Johnnie Walker Red Rye Finish: Limitovaná edice skotské žitné whisky! Plus koktejl pro vás může chlubit dokonalou kombinací intenzity a sladkosti, ozvláštněnou ovocnými tóny a vůní koření. Harmonie chutí pochází z neuvěřitelně malého počtu sladových a obilných whisky. Nový blend je namíchán pouze ze čtyř whisek, včetně té, z dnes již uzavřené palírny Port Dundas, založené v roce 1813. Přesné dávkování jednotlivých příměsí, správná rozhodnutí o uložení a léta zkušeností expertů jsou tím, co vystihuje tuto novinku a dělá z pití whisky luxusní zážitek.

Žena, která dobyla Ameriku

Do limitované edice Johnnie Walker Blenders´ Batch vepsala svůj rukopis i žena – blenderka Emma Walker. Dokázala se prosadit v tomto spíše mužském světě a pod jejíma rukama se zrodila nová skotská whisky Red Rye Finish, kterou poprvé představila v Americe. Tuto novinku je nyní možné koupit i v České republice.

Výsledek odvážných experimentů

Tým blenderů v čele s Master Blenderem Jimem Beveridgem vyzkoušel několik desítek možných kombinací, než se všichni shodli na tom, jak by měla nová Johnnie Walker Red Rye Finish: Limitovaná edice skotské žitné whisky! Plus koktejl pro vás chutnat. Využili 203 vzorků sladových a obilných whisky ve více než padesáti experimentech, dokud neobjevili konečný recept, s kterým byli spokojeni. Tímto blendem to však nekončí. „Experimentujeme i dále. V budoucnu bychom mohli směsi ozvláštnit například ananasovým nádechem, čokoládou, kávou anebo vínem,“ říká Jim Beveridge. Máme se tedy na co těšit. Více informací najdete i na stránkách www.johnniewalker.cz.

Doporučená cena whisky Red Rye Finish, 0,7l je 489 Kč.

Drink pro vás: Světový Manhattan

Manhattan je bezpochyby nejznámějším whisky koktejlem na světě, který se zrodil v New Yorském Manhattanu. Tento drink výborně chutná i z whisky Johnnie Walker RED RYE FINISH, kterou Johnnie Walker uvádí jako novinku. Tato blended whisky je jedinečná tím, že zrála v žitných sudech a kloubí se v ní intenzivní vůně ovoce a koření. Sladkost má drink po vermutu, říznost po zmíněné whisky. Pokud máte chuť na stylový aperitiv nebo se chystáte s přáteli uspořádat večírek, Manhattan je vhodným společníkem. Zkuste si jej umíchat! Příprava je jednoduchá a vězte, že nebudete litovat.

Na jednu porci budete potřebovat:

5cl Johnnie Walker RED RYE FINISH

2cl sladký vermut

kapka Angostura Bitters

Do míchací sklenice vložte led a odměřte všechny tekuté přísady a nápoj promíchejte barovou lžičkou. Pak ho přes sítko nalijte ideálně do skleničky a vložte třešničku na napichovátku.

Bezva dárek nejen pro pánské osazenstvo…:)

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

SOUTĚŽ! Red Rye Finish: Limitovaná edice skotské žitné whisky je tu pro vás

Bourbon versus Skotská. Udělejte si v tom jasno!