Jarní cena Brna 2016. Motorky to rozjely na plný obrátky!

Možná jste si všimli, že se o víkendu jela Jarní cena Brna 2016. Měli jsme tam zase želízko v ohni – Aný Svobodovou. A jak to dopadlo? Přečtěte si pohled samotné závodnice, se kterým se pochlubila i na sociálních sítích.

Na první závod jsem se velmi těšila…

…i když víkendový program byl časově náročný. Na závody jsem odjížděla ve čtvrtek večer a moje motorka byla celý den na brzdě díky Karel Chupaa Brandtner, abychom doladili poslední úpravy a mohli jet závod.

Hned v pátek ráno jsem řešila problém s licencí, která nestihla včas přijít, ale nakonec se vše vyřešilo a mohla jsem jet treningy. Motorka jela celý pátek dobře, ale dlouho mi trvalo, než jsem si po dlouhé zimě zvykla a proto nebyly časy v treningu ideální. Sobotní program jsem měla poněkud odlišný od ostatních. Jela jsem moji ségře na svatbu, která byla krásná a dopadla dobře (řekli si ano a já jsem to dobře odsvědčila Emotikona grin ). Z tohoto důvodu jsem se nemohla zúčastnit sobotních kvalifikací a nejela první závod.

Jarní cena Brno

Den D

Nastal den D, tudíž neděle a já jsem si brzo ráno zajela warm up před závodem. Počasí nám přálo, svítilo sluníčko, bylo teplo a motorka jela taky dobře. Startovala jsem z předposledního místa, protože jsem se nemohla zúčastnit sobotních kvalifikací a pohled z poslední řady na plné startovní pole, byl opravdu zajímavý. Měla jsem pocit, že ani nevidím na světla a nebudu moct odstartovat. Naštěstí start se mi povedl a já se mohla posunout o kus dopředu a začala předjíždět jezdce z posledních řad. První 3 kola jela motorka fantasticky a já stále předjížděla jezdce, do té doby, než se motorka začala přehřívat a ztrácet výkon. V půlce závodu jsem proto musela odstoupit. Nyní máme trochu času, abychom do příštích závodů doladili chyby na motorce a mohla jsem jet další závod.

Jarní cena Brno - motorky

Závody byly super! Díky všem za pomoc a podporu

Závody jsem si moc užila a chtěla bych poděkovat všem, kteří mě podporují. Děkuji Kajovi, bez kterého bych ani do prvního závodu nenastoupila, který mi na poslední chvíli zařídil odbrždění motorky a se vším mi moc pomáhal. Navrhnul mi designově nejkrásnější kombinézu v celém startovním poli a měl s tím moc práce. Za to mu moc děkuji. Též děkuji MotoXN, kteří měli s motorkou několik hodin práce na brzdě, David OuředníčekDafit Motoracing za týmovou podporu na závodech, taťkovi, který ten náš celý ,,cirkus´´ dovezl na závody včetně motorky, REBEL66, RAF motorcycle, redakci i fanouškům portálu Prochlapy.cz za bezva mediální podporu a fandění, PSI, Kamil Holan a ,,spol“ za pujceni par dilu na motorku a nejvetsi srandu v depu a také všem mým fanouškům.

Už se těšíme na další závody, o kterých vás určitě budeme informovat. Držíme Aný palce!

Autor: red a Aný

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

ŽHAVÁ ZPRÁVA Z RADVANIC: ANEŽKA SVOBODOVÁ HAVAROVALA V DECHBEROUCÍ KVALIFIKACI

Neodolatelná královna motorek Anežka Svobodová