Jaký luxus zažijete na moři?

Znáte nejdražší lodě světa? Nejspíš ne, běžný smrtelník totiž s nimi do každodenního kontaktu zrovna nepřijde. Pojďte s námi na menší exkurzi.

Silver Fast – nejdražší jachta světa

Tenhle brouček exceloval před pár týdny na výstavě Superyacht Miami Show. Měří téměř 80 metrů a začátkem roku vyhrál hlavní cenu na přehlídce v Monaku. Na větší vzdálenost se zatím po moři proháněl jen jednou, loni cestoval z Austrálie na Srí Lanku. Jeho cena se pohybuje kolem 90 milionů dolarů, což z něj činí nejdražší a nejluxusnější jachtu současnosti. A co za tuhle sumičku dostanete?

Silver Fast pojme 18 pasažérů plus dalších 18 členů posádky. Zbylo místo pro saunu, posilovnu, masážní místnost a další aktivity pro opečovávání hostů. Potěší i venkovní kino a heliport, abyste se mohli na jachtě objevit opravdu ve velkém stylu. Tak doběhněte pro portmonku, tohle všichni potřebujeme!

Martha Ann – ideál pro dříve narozené

Poněkud usedlejším stylem se honosí zážitková jachta Martha Ann. Byla vyrobena v Německu v roce 2008, předloni prošla výraznou rekonstrukcí. Rozsáhlé královské apartmá pak představuje jeden z vrcholů luxusu, který si na vodě můžete užít. Mezi její další přednosti patří třeba rozsáhlý vodní bar a jedinečný prosklený výtah, který vás proveze jednotlivými podlažími.

Interiér v klasickém, možná až příliš oldschoolovém duchu se sice nemusí zamlouvat každému, ale určitý styl bezesporu má. Dokonce takový, že si při prohlídce vnitřku lodi možná budete připadat jako v Titanicu. Je otázka, kolik lidí dokážou takové myšlenky během plavby uklidnit…

Rudé náměstí ve velkém stylu

Superjachta Axioma, dříve nazvaná Red Square, je tureckého původu a pár let už má odslouženo. Vejde se do ní 12 hostů a 20 členů posádky, takže o každého pasažéra je královsky postaráno. Stejně jako její nejluxusnější sestřičky měří před 70 metrů. Na rozdíl od Marthy Ann je interiér velmi moderní a dokonce obsahuje i dvoupodlažní atrium, které prostor opticky zvětšuje. Chytrý nápad.

Jak vidíte na předchozích příkladech, pořádná wellness péče o pasažéry o základ. A tady dokonce mysleli i na jejich vyhlídku – proto je posilovna umístěná na nejvyšší palubě, aby se relaxující nebo cvičící návštěvník mohl dívat na to nejlepší, co moře nabízí. Podle stejné logiky je pak domácí kino umístěno v podpalubí, jelikož tam světlo opravdu nepotřebujete.

Na které lodi byste si rádi udělali dovolenou vy? Máte o takovou relaxaci vůbec zájem? Nebo je všechen ten luxus zbytečný? Napište nám pod článek!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Fascinující fotky z našeho fascinujícího světa

Kuriózní a záhadné věci nalezené na plážích