Jak vypadá nejdelší fronta? Tyhle záběry děsí k smrti!

Daně jsou dávno za námi, takže na finančáku se fronty netvoří. To ale aktuálně neplatí třeba pro Pražský hrad. Jenže i to je slabý odvar. Kde jsou ty nejdelší fronty a do kterých míst není radno vstupovat? Tohle jsou odstrašující případy!

Kdo chce v současnosti navštívit Pražský hrad, měl by si s sebou vzít něco na čtení. V posledních dnech jsou totiž všichni návštěvníci podrobeni policejní kontrole v reakci na teroristické útoky v Evropě, čímž se tvoří až dvousetmetrové fronty. Někomu to nevadí.

„Chápeme to a jsme rádi, že se na bezpečnost klade takový důraz,“ krčí rameny Lydie z Aše, která ve frontě trpělivě vyčkává se svým manželem už 55 minut. Před nimi však stojí maník, který si servítky nebere.

„Vždyť je to stejně zbytečný. Když někdo bude chtít spáchat atentát, udělá to, a ty naše český bukvice nemrknou ani okem. To čekání je strašný,“ vyřvává chlapík s kšiltovkou na hlavě. Evidentně toho ještě moc nezažil. Jó, kdyby se postavil do fronty třeba před Apple Store, valil by bulvy. To je to fakt tak hrozný?

Ať „žije“ Apple!

Jako každý rok se hned první den sejde před zmíněným obchodem masa lidí, aby si koupila nové zařízení, které společnost s nakousnutým jablkem v logu vydala. Jak to vypadalo třeba v roce 2011, kdy se spustil prodej nového iPadu? Jeden z fanoušků nelenil a zástup nahrál na video. Odhad délky čekání začíná na šesti hodinách. Stojí tohle za to? Dobrá otázka…

Hodinu a půl radosti výměnou za mega opruz

Dlouhé fronty se pochopitelně nevyhýbají ani sportovním akcím všeho druhu. To, že se pořadatelé letošní olympiády v Riu předvedli a podcenili návštěvnost, jsme už psali. Ale i jinde to s tou rychlostí vázne. Co se stane, když si vyrazíte třeba na Ligu mistrů? Fronta na lístky je podle odhadu dvou Čechů, kteří svoje čekání jednoho krásnýho dne zdokumentovali, dlouhá asi pět kilometrů. No potěš koště…

Černá můra všech turistů a sešlapaných tenisek

Nesnášíte všechny tyhle dlouhé čekací doby? Tak to se speciálně vyhněte některým turisticky oblíbeným místům. Britský cestovní portál Your Guide tuhle sestavil, kde z nudy vystojíte důlek. Tak schválně, tipujete správně?

Ano, to Řím se jeví jako město, kde jsou lidé ochotni čekat, čekat a zase jenom čekat, a to v průměru sedm a půl hodiny, aby viděli jen čtyři oblíbené památky. Ale ani v Paříži, Londýně a Amsterdamu to není o moc lepší. Návštěvníci stojí v průměru pět hodin ve frontě na tři atrakce.

Mimochodem, mezi top místa, která přitahují davy, se řadí bazilika Sacré-Coeur v Montmartru. Ročně ji navštíví 10 a půl milionu lidí. Ale pozor, trpělivě vyčkávat se dá i kvůli jiné, a chvályhodnější,  záležitosti… Charitě!

Čekám, čekáš, čekáme: na hajzl

Víte, že se každoročně na pražském Náměstí Republiky koná projekt Dětského fondu OSN (UNICEF), v němž jde o to postavit se do fronty na záchod? Cílem je upozornit na nedostatek čisté vody a chybějící hygienické zázemí v rozvojových zemích. Letos se tahle akce konala již posedmé, a to 22. března.

Rekord sice nepadl (nejdelší fronta byla v roce 2012, kdy za sebou stálo 375 účastníků), ale i tak dobrý. Pokud vás to zaujalo a nevadí vám postávat mezi podobně smýšlejícími lidmi, příští rok si udělejte čas. Hodně času. Můžete házet peníze do přistavěné dřevěné kadibudky, nebo na dálku přispět dárcovskou esemeskou v případě, že dlouhé fronty nenávidíte ještě víc než návštěvu z berňáku.

Tak co, jak dlouho jste ochotni čekat právě vy – a hlavně na co?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Štve vás šéf? Víme proč jsou hlupáci v práci úspěšní!

Nejbizarnější dopravní prostředky – jak se nejdivněji přepravíte?