Jak na pracovní schůzce nevypadat jako vesnický balík?

Když jste na schůzce s obchodním partnerem nebo nádhernou babou, tak není důležité jenom to, co říkáte, ale taky to, jak u toho vypadáte. Asi žádná novinka, co? Jenže pořád má spousta z nás tendenci dělat ty samé chyby. Jak ze sebe neudělat vola?

Neukazujte medvěda

Chlupatou hruď naposledy ukazoval Bud Spencer v devadesátých letech a ani tehdy ženám kvůli němu nevlhly kalhotky. Nosíte tričko s výstřihem do véčka a máte na hrudi nápadné houští? Tričko s hlubokým véčkem nechte raději pro svoji přítelkyni, ta s ním sklidí asi větší úspěch.

Límeček u košile hezky dolů

U límečků je to přece jen jinak než v kalhotách. Proč je kolem nás tolik idiotů, co nosí vztyčený límec? Zvednutý límeček u košile spoustě nýmandů načechrává ego. Pokud tedy nemíříte do jejich řad anebo na safari, kde by pražilo slunce do zátylku, noste prostě normální ohrnutý límec jako každý rozumný chlap.

Krátký rukáv u košile jenom na dovolenou

Nevkusné krátké košile a la devadesátky jsou v Čechách stálou hitovkou jako šlágry od Michala Davida. Košile s krátkým rukávem si prostě berte jenom na dovolenou. Jakmile ale dojde na pracovní schůzku, vytaste košili s dlouhým rukávem, ideálně pod sako, z kterého musí vždy vykukovat aspoň centimetr manžety košile.

Kravatu dlouhou až pod pupek

Jasně, není žádná sranda uvázat si kravatu tak, aby nebyla směšně krátká anebo dlouhá jako nudle z nosu. Nacvičte si to a nebudete za kokůtka, který si hraje na světáka. Její délka musí sahat ke sponě pásku u kalhot, jinak se na to raději vykašlete.

Smrtící rána nakonec: ledvinka

Zase jste si spletli schůzku s výletem na Šumavu? Nebo rádi vzpomínáte na to, když vám bylo patnáct? Ledvinka pod břichem je smrtící rána pro kohokoliv, kdo chce působit aspoň trochu vážně. Pokud nemáte v čem nosit peníze a doklady, pořiďte si normální koženou aktovku anebo kufr. Pořád lepší než být za vola s ledvinkou.

A co gestikulace?

Nehrajte si s rukama, nesvírejte křečovitě propisku a už vůbec si nekousejte nehty. Dívejte se do očí, ale nezírejte na jednoho člověka jako jantar. Po židli se neválejte, nejste doma u televize. Seďte zkrátka normálně. Neodpovídejte jen ano a ne jako stroj, ať nevypadáte, že jste vlastně vůbec nechtěli přijít. Rozpovídat se je dobré, ale jen k tématu, nepřežeňte to. Telefon si vypněte, zvuk i vibrace, ať se nedočkáte trapasu. No a hlavně přijďte včas!

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Módní styl Jamese Bonda. Jak zabodovat za každých okolností?

Jak získat práci, když nemáte žádné kontakty? Jde to!