Hudební styly, kterým nejde rozumět!

Lidi dneska poslouchají ledasco. Ale smysl některých hudebních stylů nám prostě uniká, to ať se na nás nikdo nezlobí.

Šlágr TV

Samozřejmě chápeme, že tady o stylu ani mluvit nejde. O to víc celou tu záležitost nechápe. A hovořme teď čistě o hudební stránce (že odrhovačky tahají peníze z kapes důchodců, je víc než zřejmé). Pokud je hudba uměním, tak kam se podělo z produkce této hudební televize? Poslech hudby kteréhokoliv interpreta, který zde vystupuje se rovná řezání motorovou pilou do hlavy. Zaživa a bez umrtvení. Na to by měl přece existovat paragraf! Pardon, ale tady skutečně nerozumíme, co tím chtěl básník říct.

Techno

Ne, my nemáme nic proti pravidelnému rytmu (naše ložnice jsou jich samozřejmě plné). Jen nám přijde, že k tvorbě hudby je pořád potřeba trošku víc než ostrý beat a a sem tam nějaké skřípnutí. Ovšem zjevně se na světě najdou jedinci, kterým toto stačí. Ale ti to asi postrádají v těch ložnicích. No co už, každému co jeho jest!

Dubstep

Tak tady pozor! Nevyrazili jsem na křížovou výpravu proti elektornické taneční hudbě. Naopak. Dubstep nám připadá velmi zajímavý. Přesto mu ale absolutně nerozumíme. Jak to proboha ti frajeři dělají, že ty zvuky tak pokroutí a navrství? A to, co předvádí třeba takový Skrillex jde absolutně mimo nás.

Death Metal

A konečně zcela jiný šálek kávy. Že je metal hudba, o tom se s nikým samozřejmě nepřeme. Hudební nástroje, písničky, koncerty. Vše jak má být. Ale vy jako někdo rozumíte tomu zpěvu? A je to vůbec vždycky zpěv? My to totiž ze sebe vyloudit nedokážeme. Natož abychom rozuměli tomu, o čem se zrovna zpívá. Tak třeba jestli není potřeba nějaká nemoc hlasivek nebo třeba lobotomie? Těžko říct! Každopádně pozoruhodné zákoutí jednoho z nejrozvětvenějších hudebních stylů vůbec.

Ať už posloucháte cokoliv (až na Šlágr, ten prostě nedáváme), nenechte si naším názorem zkazit chuť. Bůh ví, co posloucháme my, že ano! Nějaké tipy?

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Rajská hudba pro milovní zadků, zadečků a prdelek

Hapka a spol. Kdo nám bude chybět?