Hudební fesťáky jsou za dveřmi. Tohle na nich opravdu nedělejte!

Rok se s rokem sešel a opět se blíží období rozmanitých hudebních festivalů. Pokud se na nějaký chystáte, jistě vám přijde vhod návod, čeho se vyvarovat, aby to nedopadlo zle, nedobře.

Festivaly, festivaly, tam se trošku více kalí!

Na hudební festivaly se mnozí nás každoročně těší. A letos už jsou skutečně za dveřmi! Ať už přitom preferujete tvrdé kytary, elektronické beaty anebo (balkánskou) dechovku, z bohaté nabídky si jistě vyberete. Na „fesťácích“ lze dělat řadu více či méně podivných věcí a některých byste se měli pro jistotu vyvarovat, chcete-li si takovou akci pořádně užít a domů se vrátit ve stejné pohodě, v jaké jste byli na začátku. No, není to úplně snadné.

Nezapomeňte si zabalit vše potřebné

Nechcete s sebou přes půl republiky tahat vlakem či autobusem přecpaný batoh? To je sice dost otravné, na druhou stranu vzít si do jedné kapsy cigára, do druhé peníze a doklady, a vyrazit několik stovek kilometrů daleko, není právě nejlepší řešení. Udělejte si tedy před odjezdem seznam věcí, které budete nezbytně potřebovat a ty si určitě vezměte. Jen se budete muset smířit s tím, že jestli nevyrážíte za kulturou, ale výhradně za „chlastem“, část jich domů nedovezete. Ale co už…

Pamatujte, že příliš mnoha piva škodí

Alkohol k hudebním festivalům neodmyslitelné patří, jenže… Když to přeženete, není to úplně stejné jako doma. V místě bydliště se většinou i v „bezvědomí“ dostanete díky pudu sebezáchovy tak nějak do postele, nebo se alespoň vyspíte před domem (kdo by se taky ve 3 ráno trefil klíčem do zámku?). Alkohol v neznámém prostředí vás ale může zavát do nejrůznějších končin a nakonec zažijete dobrodružství, o které asi úplně nestojíte. Navíc není dobré stovky kilometrů od svého bydliště ztratit peníze, doklady nebo telefon, a pokud budete „jó na kaši“ tak i nejbližší přátele.

Nežerte jak zjednaní

Mnozí lidé na festivalech především „lejou“, dostat do sebe ale občas něco k snědku není také úplně od věci. Na druhou stranu, nacpat se u každého stánku nepatří mezi správné postupy. Na TOIce si totiž svého oblíbeného interpreta užijete jen těžko, a to zvláště v případě, že jeho vystoupení budete doprovázet tělesnými zvuky, které budou pravděpodobně zcela mimo rytmus. Držte se zkrátka hesla: všeho s mírou!

Nezvěte do stanu neznámou osobu bez ochrany (v kapse)

Toto pravidlo sice platí především pro ženy, protože ty se mohou z nezávazného a pár minut trvajícího sexu vrátit domů s „outěžkem“, jenže i pánové si mohou přivézt něco, s čím rozhodně neodjížděli. Na mysli máme především známou (nekomickou) dvojici „syfl“ a „tripl“. A navíc chytnout na hudebním festivalu „ňákej ten AIDS“ také není zase tak složité, jak by se mohlo zdát. Proto si tu gumu zkrátka a dobře přibalte, i kdybyste jinak byli jejími zapřísáhlými odpůrci! Jen ji zabalte nějak nenápadně před případnou partnerkou, kterou necháváte doma…

Nerozcházejte se se „starou“

I kdyby vám vaše donedávna drahá polovička lezla sebevíc na nervy, na fesťáku vašemu vztahu ránu z milosti určitě nedávejte, tedy alespoň ne na začátku. Jistě, možná se vám uleví, jenže trávit několik dní ve stejném areálu se může proměnit ve skutečný horor. To platí zvláště v případě, pokud s vámi budou společní kamarádi. Proto za každou cenu vydržte a případný rozchod si nechte až na poslední den jako takovou třešničku na dortu a „milé“ překvapení.

Netvařte se jako mistři světa

Možná jste celý rok chodili do fitka a nabrali jste od loňska nějaký ten kilogram svalové hmoty navíc, ovšem hrát si na mistra světa mezi tisíci dalšími chlapy nemusí skončit dobře. Vždy se totiž najde někdo silnější, trénovanější a zcela jistě střízlivější. A i pokud byste všechny ostatní účastníky festivalu dokázali naházet na jednu hromadu, pořád tu budou jistí lidí, kteří nosí trička s nápisem Security a ti by si s vámi asi poradili. A tančit s rozbitou hubou není příliš lákavá představa.

Neřiďte domů, dokud z váš všechno nevyprchá

Nejdůležitější rada na závěr! Pokud se chystáte na svůj oblíbený festival autem a navíc budete mít tu smůlu, že vám bude přiřčena role řidiče, poslední večer to s alkoholem, případně s dalšími drogami, rozhodně nepřehánějte. To platí především v případě, že míříte na nějakou ilegální tekkno párty, kde zcela „čistí“ asi nezůstanete. A jestli se to nepovede, raději před odjezdem nějaký čas počkejte, až z vás všechno možné i nemožné vyprchá. Jestli to neuděláte, za týden by mohla vaše rodina vyrazit na zřejmě nepříliš veselý fesťák, totiž váš pohřeb…

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejočekávanější hudební festivaly roku 2017 – které nesmíte minout?

Nejslavnější hudební festivaly – kde se vyplatí zapařit?