Hry ve městě jsou zábava zadarmo pro každého, občas je to jen trochu nelegální

Sejdete se takhle s přáteli večer na pivko, klábosíte, kalíte, klábosíte, … Třeba vám časem přijde, že by to chtělo změnu. Nějaký noční adrenalin, nebo si prostě jen zablbnout. Je spousta věcí, které se dají dělat a nevyžadují prakticky žádné peníze. Je nutné se jenom trochu připravit a být opatrný.

Udělat si z města arénu pro své hry, tak, jako to dělají malí kluci, možná hodně velkých kluků nenapadne, ale je to fajn zpestření večera. Tak například klasická šiškovka v parku. Jasně, šiškovka není žádný vynález století, ale zkuste si to někdy. V noci běhat po parku a snažit se najít soupeře a sejmout ho šiškou. Je to větší zábava, než byste možná čekali. Pokud do téhle věci chcete trochu investovat, kupte si jednoduchou manuální airsoftovku. Pak si místo parku můžete zablbnout v opuštěném továrním areálu, nebo jakékoliv jiné aréně, kterou si vyberete. Důležité je, aby to bylo v noci, nebyli tam lidi a nepřijela tam na vás policie. Ta má totiž pro podobné hry málo pochopení.

Adrenalin mezi hroby

Jedna z vydařených her se dá zahrát v noci na Dušičky či Velikonoce na hřbitově. Ovšem musí to být velký hřbitov, kde se dá zabloudit. Každý z účastníků hry startuje na jiném místě hřbitova, cílem je obejít určité hroby nebo místa na hřbitově a položit na ně kartu. Místa startu a body, kam se má dojít, se určí dopředu, je lepší si to za dne projít. Pomůže i mapka vytištěná z google maps. Pokud na své cestě někoho zahlédnete, můžete ho vyřadit tím, že ho trefíte šiškou nebo kaštanem. Kdo je trefen, přijde o kartu. Airsoftovka ani nic podobného se zásadně nedoporučuje, protože v případě setkání s policií  je to hodně přitěžující okolnost. Navíc na hřbitov to prostě nepatří. Hru vyhrává ten, kdo umístil nejvíc karet. A proč Dušičky nebo Velikonoce? To jsou totiž všude zapálené svíčky, stovky svíček. Hřbitov vypadá magicky a hra dostává docela nový rozměr. Takže si díky hře hřbitov projdete, užijete si strach a napětí a uvidíte hodně pěknou světelnou show, která je vidět jen párkrát do roka. Samozřejmě po hře je potřeba všechno uklidit a pokud možno se vždy chovat tiše, chodit pomalu a nenápadně. Nic neničit ani nerozbíjet! Jednou tam budete taky ležet a asi by se vám nelíbilo, kdyby přes váš hrob běhali nějací idioti.

Honičky, schovky, střílečky v arénách, které si sami vyberete

Variací na podobné hry je spousta. Kombinace schovávaček, honiček a stříleček na nejrůznějších arénách dokáží zabavit na poměrně dlouhou dobu. Podstatná je vždy volba arény. Čím zajímavější místo, tím lepší hra. Osvědčilo se například arboretum, botanická zahrada, stará vojenská pevnost. Samozřejmě je na taková místa vždy problém s přístupem, takže je potřeba většinou přelézt nějaký ten plot nebo prolézt dírou, pokud nějaká je. V případě, že vás chytne policie, nepanikařit. Slušně vysvětlit, že se jen procházíte, nic neničíte ani nekradete. Což je pravda. Záleží od konkrétní situace a konkrétního policisty, jak se to bude řešit, ale většinou se to dá řešit omluvou (z vaší strany), domluvou (z jejich strany) a opuštěním prostoru. Nejdementnější reakcí je útěk a frajeření nebo nedejbože agresivita.

Noční výpravy na věžáky

Výše zmíněné ale platí jen omezeně pro další disciplínu, kterou je noční lezení na vysoké stavby. Musí být rozestavěné nebo v rekonstrukci, aby na ně vedlo lešení. Tady už jde skutečně o to vyhnout se odhalení, protože v případě chycení policií už se bude sepisovat protokol. Takže vždy opatrně, samozřejmě v noci a na budovy, kde nikdo nebydlí. Stal se případ, kdy parta lezců bloumala po balkonech obydlených bytů a nedopadlo to vůbec dobře. Další důležitá věc je, pouštět se jen do toho, na co si věříte. Kdo má strach z výšek, tak tohle samozřejmě nebude jeho šálek kávy. Ale ani zdatní lezci nikdy nesmí podcenit bezpečnost. Leze se po lešení bez jištění. Kdo je opilý, měl by zůstat dole. Kdo se odhodlá, toho nahoře čeká většinou nádherný výhled a dobrý pocit, že to dokázal.

Kdo si hraje, nezlobí

Her ve městě jde vymyslet spousta. Kromě těchto samozřejmě existuje třeba hledání kešek, nebo organizované hry na agenty, nejrůznější týmové bojovky ve městě, parkour … Všechno tohle je takový svěží návrat do dětství, kdy dobrodružství čekalo za každým rohem. Na rozdíl od kulečníků, fotbálků, šipek a dalších hospodských blbovin, je to aktivní činnost a zábava, která vás dostane. Tedy pokud máte partu podobně smýšlejících kámošů, protože bez nich to moc nejde.

Autor: Snaut

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hry na motivy filmů. Které se povedly a které ne?

Nejslavnější hardcore hry. Znáte je?