Herní novinky: drcení zombies v Dead Alliance, psycho The Lighthouse a LEGO Marvel Super Heroes 2

Valí se na nás nové a nové herní tituly. Online střílečka Dead Alliance nabídne multiplayer s vybíjením oživlých mrtvol, The Lighthouse bude prozměnu mysteriózní thriller plný hádanek, a LEGO Marvel Super Heroes 2 potom odlehčenou zábavou se všemi hrdiny, jaké si jen budete přát.

Dead Alliance: kosíme zombies

Nikdy není na škodu se trochu odreagovat střelbou na pohyblivý cíl. Virtuální střelbou, a pokud chcete mít co nejčistší svědomí, nejlépe do anonymního davu tupých oživlých mrtvol. Zombie je ten nejlepší cíl a už na konci měsíce se budete moci ponořit do likvidace nemrtvých.  Dead Alliance je online střílečka, která sknoubí všechny žánry pro multiplayer. Klasické zabírání vlajky, týmy 4 na 4, King of the Hill, Team Deathmatch, všichni proti všem a dokonce i solo survival mód. Možností bude tedy přehršel a na své si přijde opravdu každý. Netradičním módem je navíc Zombie-MOBA, kdy budete zabírat základnu opponentů, a přitom se budou kolem vás motat zombies. Na jejich likvidaci budete mít k dispozici arzenál zbraní, včetně oblíbené kuše. Na výběr bude spousta vychytávek, jako vábnička na zombie, která přiláká dav nemtrvol. Vy je pak buď pokosíte, nebo naopak strategicky využijete k vytvoření živé – nebo spíš neživé- zdi mezi vámi a soupeři. Je tu granát, který způsobí, že se zombies v okruhu dopadu vrhnou na nejbližsí protivníky, nebo granát, který z jedné chodící mrtvoly udělá ještě silnější a odolnější monstrum. Hra vychází 29. srpna 2017 na PC, X-Box One a PS4.

Mysteriózní psycho The Lighthouse

Her s hororovou tématikou není mnoho. The Lighthouse vzniká díky podpoře serveru Kickstarter, kde může kdokoli přispívat na navrhované projekty. Tímhle způsobem vznikl už nejeden známý titul, ať už herní nebo filmový. Hra vypráví příběh soukromého detektiva Jamese Irvina, kterého z jeho rutiny vytrhne zvláštní případ, který podivným způsobem připomíná jeho smutnou minulost. Přesně v den, kdy před sedmi lety zemřela jeho dcera, dostane dopis, ve kterém ho zoufalá matka žádá o pomoc se zmizením dítěte. Dívka se jmenuje Lily, stejně jako zesnulá dcera detektiva, a motala se kolem majáku, u kterého je pohřbeno i Irvinovo dítě. Tam také povedou vaše první kroky, a u jejího náhrobku rozplétáte první indicie tajemného příběhu. Jak název hry napovídá, maják bude stěžejní a kromě něj a vaší svítilny bude všude kolem tma. O strašidelné situace nebude nouze, a při řešení hádanek vás možná zamrazí. Doporučujeme hrát o samotě, po půlnoci, světlo zhasnuté a pro efekt si na kraj stolu zapalte svíčku. Hra vyjde na konci října na PC, X-Box One i PS4.

LEGO Marvel Super Heroes 2 budou nacpaní k prasknutí!

LEGO a Marvel se zase spojili, aby přivedli komiksové hrdiny k životu skrz nejpopulárnější stavebnici. LEGO her už je pěkná řada, ať už jde o téma Harry Potter, Indiana Jones nebo konkurenční komiksový gigant DC Comics. Tyhle hry nenadchnou jen malé hráče, jak by se mohlo zdát, ale nabízí celkem slušnou zábavu pro každého, obzvlášť, pokud jste fanoušky Marvelu a jeho hrdinů. Těch bude v nové hře k dispozici obrovské množství – přes všechny staré známé jako Iron Man, Kapitán Amerika, Spider-man nebo Wolverine bude hratelný Venom, Black Panther nebo Captain Marvel. Thor i Hulk jsou v ukázce ve skinech z chystaného Thor: Ragnarok, a ve hře hrají podstatnou roli také všichni Strážci galaxie nebo Doctor Strange. Zkrátka kompletní Marvel – Avengers, X-Meni, Bratrstvo mutantů, Defenders i Fantastická čtyřka. Kampaň vám umožní hrát postupně za všechny hrdiny, takže se bude jednat o zcela vymyšlený příběh. Předchozím hrám nechybí jejich osobitý humor i příjemná hratelnost, a LEGO Marvel Super Heroes 2 nebudou výjimkou. Vychází 17. listopadu 2017 na PC, X-Box One a PS4.

Tolik her…kdo má tolik času, aby si je vyzkoušel všechny?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Novinky od Ubisoftu: Assassin’s Creed: Origins, Skull & Bones a Far Cry 5

Novinky ze světa her: Need for Speed: Payback, Star Wars: Battlefront II a postapokalyptické RPG Elex