Herní novinky: Temnota, utrpení a beznaděj! Vyvražďování zombies ve State of Decay 2, průchod peklem v hororovém Agony a Londýn plný upírů v RPG Vampyr!

V nejbližších dnech dostaneme možnost na vlastní kůži poznat temnotu a beznaděj. Dnešní herní novinky přináší krvavá jatka ve třech různých provedeních. State of Decay 2 nás opět zavede do otevřeného postapokalyptického světa, plného zombií. Survival horor Agony hráče uvrhne rovnou do pekla a v RPG Vampyr pročistíme ponuré ulice Londýna od zákeřných upírů.

Průchod peklem v hororovém Agony

Zombieland ve State of decay 2

Druhý díl zombie vyvražďovačky z postapokalyptického světa vyjde už 22. května, a to na Xbox One a PC. Ve světě beznaděje, kde lidé žijí v komunitách a bojují o přežití s oživlými mrtvolami, budete nejen střílet a rubat zombie, ale také se starat o celou vaší skupinu. Budete přepínat mezi jednotlivými postavami, z nichž každá má svůj příběh i osobnost, a s jejich pomocí pak shánět zásoby nebo opevňovat základnu. Jednotlivé schopnosti postav máte navíc možnost vylepšovat pomocí skillů a perků, a vybrané potom obsadit i do velitelské role. Navíc bude hra obsahovat kooperaci s dalšími třemi hráči, z nichž každý bude ovládat svou vlastní komunitu. Jinak hra zůstává tím, na co jsme byli zvyklí v prvním dílu – otevřeným světem, kde se můžete pohybovat pěšky nebo vozidly, likvidujete hnijící zombie a rabujete opuštěná obydlí. Svoje pohůnky vysíláte na mise do divočiny a vylepšujete svoje zázemí. Pěstovat zeleninu, pořizovat lůžka pro raněné a vybavovat se pořádným arzenálem, to je ta správná cesta, jak přežít ve světě, kde se pohybují po mase lačnící oživlé mrtvoly.

Peklo a utrpení nabídne hororové Agony

Her jako Agony příliš nevzniká, protože zpracovat téma survival hororu je samo o sobě velice obtížné. Tady se na nás ale chystá něco, co vypadá skutečně ďábelsky a drží si pěkný odstup od všeho, na co jsme zvyklí. Agony nás zavede do samotného pekla, kde se probouzíte jako zničený nešťastník, který si nepamatuje nic ze svého předchozího života. Okolní prostředí vypadá děsivě a je přímo deprimující. V temnotě a světle ohňů se ocitáte uprostřed toho nejhoršího místa, plného zmušených duší a utrýzněným mrtvol. Na vaší cestě k tajemné Rudé bohyni se vám do cesty postaví mnoho překážek, včetně mocných démonů a zplozenců pekla. Graficky vypadá vš naprosto úžasně. Agony se nebojí obscénností a i proto bylo ověnčena ratingem M jako Mature, tedy 17+. Hra však původně obsahovala ještě větší porci nechutností – díky úpravě pro snížení ratingu se dočkala malého odkladu, aby mohla vyjít na konzole. Hráči, kteří hru pořídí na PC a budou lačnit po maximální porci explicitního obsahu, nemusí smutnit. Stažený dodatečný patch vrátí hru do její původní, ještě surovější podoby. Agony vyjde na konci května.

Vampyr způsobí, že budete žíznit po krvi

Netradiční upírské RPG vyjde 5. června pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Ocitáte se v roli lékaře Jonathana Reida v Británii ve třicátých letech letech 20. století. Po Londýně se jako lavina šíří smrtící španělská chřipka. V ulicích ale číhá další strašlivá hrozba, upíři. A vy jste jeden z nich! Kromě nadlidské síly a schopností se budete muset udržovat naživu díky sání krve z těl nebohých obětí! Zároveň bude ale na vás, jak moc se přiblížíte dravci a nakolik budete schopni si zachovat svou lidskost. K dispozici bude kromě drápů celá škála chladných i palných zbraní, a samozřejmě strom dovedností, kde vypilujete svojí specializaci a způsob boje, který vám je nejbližší. Temnota je všude kolem a kromě ubohých smrtelníků a žíznivých upírů skrývá i děsivá monstra a tvrdé oponenty. V tomto chaosu budete muset zvažovat svá rozhodnutí a také za ně nést následky – kvůli autentičnosti slíbili tvůrci hry pouze jednu pozici pro uložení hry. Nebude tedy možné přetočit zpět právě odehranou událost, pokud nebudete s jejím výsledkem spokojeni.

Určitě si některý z takhle zajímavých titulů nenecháme ujít!

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Uživatel androidu vs. milovník Applu. Co vypovídá volba operačního systému o osobnosti svého majitele?

Recenze: Far Cry 5. Zachraňte americký venkov před vírou! Co nového můžete čekat od pátého dílu?