Herní novinky – s čím nás vývojáři potěšili v poslední době

Pařani mají žně. Se zajímavými a dlouho očekávanými tituly se v uplynulých týdnech roztrhl pytel, a pokud herní branži nesledujete denně, udržíme vás v obraze. Vybíráme kvartet nejzajímavějších titulů právě skončených prázdnin!

Největší vesmír všech dob

Čím jiným začít než mnoho měsíců vyhlíženým hitem, který v půlce srpna mohli natěšení hráči konečně ochutnat. No Man’s Sky se pyšní takzvaným procedurálně generovaným vesmírem, díky němuž mohou hráči prozkoumávat až 18 trilionů (!) jedinečných (!) planet. Jedná se o tak úchvatnou rozlehlost, že tenhle samotný údaj stačil k tomu, aby si vývojáři získali velkou pozornost pařanské obce.

A ta byla nakonec spíše zklamaná, protože i když v rozsáhlém vesmíru létáte s ostatními hráči, nemůžete s nimi napřímo bojovat. Což je dost velké ochuzení, jak si dokážete představit. Hra je pro leckoho po chvíli také repetitivní, neboť na tak obrovském množství světů jednoduše není moc co dělat. To se samozřejmě může časem jen lepšit, ale zatím je výsledek spíše zklamáním. I tak by si ovšem měl každý tento neskutečně obrovský vesmír prozkoumat sám, jelikož minimálně technologicky se jedná o opravdový herní milník.

Návrat krvavé legendy?

Nevycházejí ale jenom skvělé pařby. Fanouškům se zase jednou připomněla brutální závodní série Carmageddon. Po loňské reinkarnaci (a to bez legrace, čtvrtý díl s podtitulem Reincarnation totiž vyšel po neuvěřitelných patnácti letech) se na novou generaci konzolí dostává jeho vylepšená verze s názvem Max Damage. Ta ovšem sklidila poměrně zdrcující kritiky a ukazuje se, že tahle nekompromisní série prostě nemá na růžích ustláno. Pokud chcete vydolovat pár nostalgických slz a neodradí vás ani mizerná umělá inteligence a ošklivá grafika, směle do instalace!

https://www.youtube.com/watch?v=bCc86iKdEbA

Další díl kyberpunkové klasiky

Čtvrté plnohodnotné pokračování slavné PC série dorazilo na harddisky počítačů a konzolí nové generace. Svého času, tedy v roce 2000, zaujal Deus Ex kritiky i hráčskou obec a z přece jen docela ošklivě vypadajícího sci-fi RPG se vyklubala jedna z nejchytřejších her všech dob. Promyšlené mechanismy a otevřený svět byly na svou dobu fascinující a následná pokračování (Invisible War z roku 2003 a Human Revolution z roku 2011) pak svému předchůdci ostudu neudělala.

A v tomto sympatickém trendu pokračuje i čtvrtý díl s podtitulem Mankind Divided. Fanoušci se opět mohou těšit na příběh z pochmurné budoucnosti, kde to s lidstvem moc růžově nevypadá. Ujmete se role Adama Jensena, v jehož kůži jste strávili i předchozí díl Human Revolution. Podle recenzí nepřináší Mankind Divided šokující inovace, ale vylepšuje už tak skvěle fungující mechanismy z předešlých her, takže pokud vám není osud lidstva lhostejný, určitě se do světa nového Deus Ex ponořte!

Nový závodní démon

Assetto Corsa je tak trochu jako anděl s ďáblem v těle. Nová hra, v níž se můžete svézt na známých závodních okruzích v širokém spektru vozidel, je totiž na jednu stranu extrémně chytlavá a zábavná, a na tu druhou… jednoduše otravná. Spousta chyb a nedodělků, hlavně v konzolových verzích, jasně ukazuje uspěchanost vydání, a kdyby si vývojáři nechali ještě pár měsíců na doladění všech bugů, Corsa by nechyběla mezi nejlepšími závodními hrami roku. Mezi její přednosti totiž patří skvělý pocit z jízdy a závodní atmosféra, takže pokud jste ochotni ještě pár měsíců stahovat patche, jež na sebe určitě nenechají dlouho čekat, vaše závodnické srdíčko zaplesá.

Bonus – spousty her za pakatel

Humble Bundle, čili v překladu něco jako „skromný balík“, je platforma pro prodej her. V balíku za libovolnou cenu dostanete kombinaci různých pecek a navíc si odnesete i dobrý pocit. Jak to? Tenhle program totiž obvykle rozděluje peníze mezi vývojáře a charitu, koupí pár her tedy přispějete jak svým oblíbeným týmům, tak i těm, co se mají o poznání hůře.

Humble Bundle měl původně v názvu ještě slůvko „Indie“, které dávalo jasně najevo zaměření na nezávislé hry. Postupem času se ale v těchto edicích začaly vyskytovat i komerční záležitosti, obvykle staršího data vydání. Nabídka se často mění a obvykle se skládá z několika her od jednoho distributora, takže se vyplatí sledovat, co si zrovna můžete pořídit. Každý fanoušek takový přístup jistě ocení, takže klobouk dolů!

Na jaké hry se těšíte nejvíc? A co zrovna paříte? Napište nám pod článek!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Schyluje se ke konci torrentů? Aktuální dění růžově nevypadá!

Doom – legenda se vrací! Stojí za ty roky čekání?