Halt and Catch Fire – PC Rebelové se vrací!

Premiérová 3. řada seriálu Halt and Catch Fire ani tentokrát nedá divákům vydechnout. Kritiky uznávané drama, v českém překladu známé jako PC Rebelové, pokračuje a roztáčí své intriky na plné obrátky.

Mladý kolektiv počítačových inovátorů naskočí do hektického života v samotném srdci všech světových vývojářů Silicon Valley. Prorazí ve světě tvrdé konkurence a najdou svoji novou identitu? Nové epizody vysílá stanice AMC od 6. října vždy ve čtvrtek ve 21:15 hodin.        

Osud již rebelům karty rozdal

První i druhá řada seriálu Halt and Catch Fire nás zasadila do technického prostředí osmdesátých let dvacátého století plného nápadů, snů a tvrdé dřiny. Právě v této době největšího rozpuku přichází skupinka mladých nadšenců s nápadem a odhodláním provést revoluci v oblasti vývoje osobních počítačů. Třetí řada přináší vzestupy i pády jejich snahy. Teď se ale všechno změní. Je za tím jedno jediné rozhodnutí – přesunout jejich firmy Mutiny do nemilosrdného světa peněz, do srdce Silicon Valley.

Je lepší vyhořet, než stěhovat se…

Ale Kalifornie už není Texas. A ani lidé už nejsou tím, čím se zdáli být. Noví spolupracovníci budou všemi možnými způsoby testovat sílu partnerství Donny a Camerona. Gordon zabojuje o své místo na slunci ve firmě, kterou vlastní jeho žena. Joe se zase pokusí prorazit tvrdou hrou. Časem však pochopí, že mnohem snazší je narazit. Možná, že hlavní hrdinové doposud rány osudu ustáli, najednou však zjistí, že pohodový život země kovbojů je dávno pryč a tvrdý svět financí a konkurence nezná pracovní doby – táhne se s nimi na každém kroku a nutí nejen zaměstnance, ale i firmu dospět a najít si novou identitu.

Slibná očekávání

Seriál zatím prochází ostrými zuby kritiků s pochvalami: Například US Magazine ho nazval „překvapivě vzrušujícím technickým dramatema od premiérových epizod se očekává stejně vysoká kvalita. „Věříme, že nová řada dokáže seriál posunout na další úroveň. Zatímco silný příběh o technickém pokroku pokračuje, otevírají se otázky psychologie a emocí hlavních hrdinů Joa, Cameron, Gordona, Donny a Johna Boswortha,” říkají producenti a showrunneři Christopher Cantwell a Christopher C. Rogers. „První sezóna se odehrávala v zasedačce. Druhá zaznamenávala vývoj firmy. Třetí ukáže, jak se mladý kolektiv dokáže anebo nedokáže vyrovnat jedničkám na trhu v silně soutěživém prostředí.“ Příběh se tedy nebude bát zvratů a nečekaných dějových linek. „Doufám, že si diváci užijí novou řadu stejně, jako jsme si my užili její tvorbu,“ okomentovala Mackenzie Davis, hvězda, která ztvárňuje postavu Cameron Howeové. Máme se opravdu na co těšit.

Autor: red

Zdroj foto: AMC

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Prequel, Sequel, Spin-off, Remake, Reboot… Co je co?

HBO představuje nový seriál Westworld. Bude to kovbojka a sci-fi v jednom