Fotbalisti jako zvrhlíci! Znáte jejich sexuální hříchy?

Sex s nezletilou, znásilnění, napadení… Míčoví kouzelníci dokážou překvapit nejen svým talentem. Přinášíme několik jejich morálních selhání.

Ostuda anglického fotbalu

Ještě nedávno se záložník Adam Johnson vyhříval na výsluní popularity. Nastupoval za Sunderland a dlouhodobě pokukoval po pozvánkách do anglické reprezentace. Loni na jaře ale tohle spokojené období skončilo. Johnson byl totiž obviněn z opakovaných sexuálních hrátek s teprve patnáctiletou dívkou, což se ve Velké Británii posuzuje jako pedofilie. Dlouho tvrdil, že je nevinný, a klub mu věřil. Až letos v únoru, kdy soud vyřkl nemilosrdný ortel a uznal Johnsona vinným, vedení Sunderlandu nelenilo a jen pár dní po rozsudku ho vyhodilo, přestože svými výkony do základní sestavy určitě patřil:

Talentovaný fotbalista pošpinil dobré jméno anglické kopané a do míče si na profi úrovni už zřejmě nikdy nekopne. A navíc už nastoupil k výkonu trestu – soud ho odsoudil na šest let do vězení, kde sedí společně s dalšími sexuálními delikventy. Vskutku ideální společnost k tomu, aby si člověk odkroutil svůj dluh společnosti…

Jamajský nezbeda

Aktuálně pětatřicetiletý Marlon King se narodil v Londýně, ale celou kariéru reprezentuje Jamajku. Největších úspěchů se však dočkal v anglickém fotbale, kde za poslední dekádu vystřídal řadu prvoligových klubů. Vytáhlý útočník však poutal pozornost hlavně osobními eskapádami, které výrazně zastínili sportovní výsledky. Byl dvakrát ve vězení za krádeže aut a různé podvody. Momentálně sedí už potřetí a ještě nějaký pátek v base stráví.

Vedle toho ale měl určité problémy i se ženami. Několikrát byl před soudem kvůli sexuálním útokům, když se nesmířil s odmítnutím. Rok a půl dokonce seděl kvůli tomu, že jedné odmítavé dívce zlomil nos. Opravdový gentleman!

Opět démon alkoholu

Útočník Ched Evans nastartoval kariéru v mládežnickém týmu Manchesteru City a i když časem přestoupil do Sheffieldu, nevedl si vůbec špatně. Třináctkrát se taky podíval do welšské reprezentace. Slušně rozjetý sportovní život ale zastavilo obvinění ze znásilnění v roce 2012. Údajně totiž měli s kamarádem (a shodou okolností taky fotbalistou) Claytonem McDonaldem znásilnit devatenáctiletou dívku, která byla úplně namol.

Poměrně rychle byl odsouzen k pětiletému vězení, a po polovině trestu se mohl podívat na svobodu. Celé roky se táhne jeho snaha o prokázání neviny, v nejbližších týdnech bychom se měli dozvědět, co si o tom všem myslí odvolací soud. Každopádně Evanse nečeká lehké období, protože každý klub dává od násilníka ruce pryč. Máloco by totiž mohlo reputaci sportovní organizace poškodit tak jako spolčení se se zvrhlíkem.

Vzpomínáte si na podobné případy? Napište nám do komentářů.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Fotbalisté s nejlepší technikou – kdo motá obráncům hlavy nejlépe?

Fotbalový battle. Klouzací