Filmové novinky: Transformers v kinech, Tom Cruise pašuje kokain jako Barry Seal a narozeninový horor Happy Death Day

Letní megarozpočtový blockbuster Transformers: Poslední rytíř vstoupí tento týden do kin. Už za dva měsíce se tam znovu objeví Tom Cruise, tentokrát ve snímku podle skutečné události, a pro fanoušky hororu dorazil trailer na veselé vraždění v Happy Death Day.

Tranformers: Poslední rytíř vstupují do kin

O pátých Transformers jsme psali už víckrát. Propagační kampaň právě vrcholí, protože snímek vstoupí do kin už tento týden, 22. června. Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) se objevil už ve čtyřce. Spolu s Bumblebeem hledá důvod, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a největší znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Hrdinům pomůže ještě oxfordská profesorka (Laura Haddock) a puberťačka Izabella (Isabela Moner). Že se bude lámat chleba, ukazuje trailer, kde se svět Transformerů se chystá spojit s tím naším. Jedinou záchranou pro Cybetron tak bude nejspíš zničení Země. To bude zřejmě důvod, proč v ukázce Optimus Prime napadá Bumblebeeho. Nepochybujeme, že se mocný vůdce Autobotů přidá na tu správnou stranu.

Michael Bay, režisér celé série, se nechal slyšet, že s Transformers nadobro končí. Toto prohlášení udělal zatím po každém dalším dílu, takže uvidíme, jestli prostě stačí přidat nějaký ten milionek, nebo to opravdu myslí vážně a hodlá se věnovat „menším“ projektům, jak by chtěl. Možná už bylo Transformers příliš, nejen pro něj, ale i pro nás diváky. Čtvrtý díl už byla docela opulentní nuda, natažená do neuvěřitelných 165 minut! I tak jsme ale na další film zvědaví. Ve 3D to bude podívaná.

https://www.youtube.com/watch?v=mwXAS5w9Rvs

Barry Seal: Nebeský gauner

Tom Cruise je opravdu borec, který neskutečně jede a jde z filmu do filmu. V kinech zrovna řádí „nová“ Mumie a natáčení Mission: Impossible 6 je v plném proudu. Tom se ale objeví ještě o prázdninách tohoto roku ve filmu Barry Seal: Nebeský gauner. Snímek je inspirován skutečnými událostmi. Barry Seal byl americký pilot, který se nechal na počátku 80. letech zaměstnat známým Medelínským kartelem, pro který pašoval kokain z Kolumbie na území USA. Těmito přelety byl schopen vydělat obrovské jmění. Jeho kriminální život po několika letech ukončilo zatčení a Barry byl odsouzen k 10ti letům vězení. Krátce poté ho však kontaktoval agent DEA, který mu nabídl svobodu, výměnou za donášení informací americkým výzvědným službám. Barry souhlasil a začal pracovat jako informátor. Z pekla štěstí, které připomíná film Chyť mě, když to dokážeš.

S postavou Barryho Seala se nesetkáváme poprvé. Už dříve ho zahrál Dennis Hopper ve filmu Podveden z roku 1991 a nověji Dylan Bruno v seriálu Narcos, který běží od roku 2015. Trailer vypadá vážně, ale zřejmě bude film laděný komediálně, a tak trochu připomíná Vlka z Wall Street. Uvidíme v kinech už za dva měsíce, 24.srpna 2017.

Happy Death Day: hororová komedie

Pamatujete film Na hromnice, o den více? Bill Murray uvízne v časové smyčce a neustále se probouzí jeden a ten samý den. Tady se motiv objevil poprvé, poté ho zpracoval nejeden film a seriál, například Na hraně zítřka s Tomem Cruisem. Tento motiv se vrací v hororu Happy Death Day. Hlavní hrdinku hraje Jessica Rothe (La La Land), která je v den svých narozenin zavražděna maskovaným vrahem ve stylu Pátek 13. Probouzí se znovu a znovu ten samý den, aby teror zažívala znovu…a samozřejmě si všechno pamatuje. Trailer vypadá na odlehčenou zábavu, ale na druhou stranu budí větší naděje, než různé béčkové vyvražďovací filmy, jakých jsme už viděli mraky. Celé téma hrátek s časem je zajímavé a uvidíme, jak si hlavní protagonistka s vrahem poradí. Film bude v Americe stylově uveden v pátek 13. října, zatímco u nás je premiéra stanovena na 9. listopad 2017.

Taky byste chtěli vypadat jako Tom Cruise, až vám bude 54 let?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: Black Panther od Marvelu, rychlá kola v animáku Auta 3 a mladý Han Solo ze Star Wars

Filmové novinky: akční komedie Zabiják & bodyguard, Mimoni v Já, padouch 3 a nový Hellboy na obzoru