Filmové novinky: The Rock zachraňuje Mrakodrap, Stallone (opět) utíká z vězení a napínavý thriller Serenity. Co musíte vidět?

Je tady další nálož filmových novinek. Sympaťák Dwayne Johnson musí zachránit sebe i rodinu v nejvyšší budově světa ve filmu Mrakodrap. Veterán Sylvester Stallone se nechá znovu zavřít, tentokrát do supervěznice Hádes. A nakonec ukázka na thriller Serenity, který skrývá víc, než jen hvězdné obsazení. Co nás v nejbližší době čeká?

Filmové novinky: The Rock a Mrakodrap, Plán útěku 2 a thriller Serenity

Smrtonosná past s Dwaynem Johnsonem

Dwayne Johnson se momentálně veze na vlně největší popularity je obsazován i do snímků, kde je on sám jediným tahákem. Nejinak je tomu u jeho posledního dotočeného filmu Skyscraper, tedy Mrakodrap. Ten velmi nápadně připomíná Smrtonosnou past, kdy se hlavní hrdina ocitá v uzavřené budově spolu s ozbrojeným gangem. Dwayne Johnson hraje bezpečnostního experta Willa Sawyera, který je pozván k prohlídce nejvyššího mrakodrapu, který se nazývá Perla. Majitelé chtějí oficiálně potvrdit, že se jedná zároveň o nejbezpečnější budovu na světě. V komplexu náhle vypukne požár a Will se pro policii stává hlavním podezřelým. Nejen, že bude muset dokázat svojí nevinu, ale zároveň zachránit ženu a syna, kteří se v budově nacházejí také. A ještě se vypořádat s nebezpečnými gaunery. Will je sice bývalý agent FBI, který se specializoval na záchranu rukojmí, ale zároveň mu filmaři nechali hendikep, a tím je protéza místo jedné nohy. To mu ale nezabrání o skok/let typu Rychle a zběsile, který je na konci traileru. Česká premiéra je 12. července 2018.

Neúnavný Rambo točí pořád dál!

Sylvester Stallone momentálně pracuje na postprodukci filmu Creed 2, kde se znovu objeví jako miláček davů Rocky Balboa. Teď ale do našich kin zamíří jiná dvojka. Plán útěku z roku 2013 se celkem povedl a Slyův expert na útěky z vězení s hostujícím Arnoldem Schwarzeneggerem si u diváků našli oblibu. Druhý díl měl rapidně menší rozpočet a podle ukázek i prvních reakcí to vypadá na opravdu slušné béčko. Ray Breslin se musí opět nechat dobrovolně zavřít, tentokrát do zařízení s názvem Hádes. V komplexu totiž zmizel beze stopy jeden jeho kolega. Nejedná se však o obyčejný kriminál – tajemná organizace zde vězní unesené osoby se znalostmi důležitých informací, které se nesmí dostat na světlo. Ven se zatím nikdo nedostal…zvládne to Ray Breslin? Arnolda ve filmu nehledejte, objeví se ale Dave Bautista (Drax/Strážci Galaxie) a Curtis „50 Cent“ Jackson. Čínská koprodukce nejspíš zajistí, že se Plán útěku 2 v Asii zaplatí, protože v Evropě nebo USA to na nějaké terno nevypadá. Premiéra v ČR je 26. července 2018.

Jak se beze stopy zbavit tyranského manžela?

Objevil se trailer na slušně obsazený a zajímavý thriller Serenity. Matthew McConaughey ztvární kapitána rybářské lodi, který kromě lovu ryb provází turisty po místní tropické oblasti. Zničehonic se objevuje jeho bývalá přítelkyně, kterou zahraje Anne Hathaway. Ta přijde s prosbou, aby ji její ex zbavil prachatého manžela (Jason Clarke), který se k ní chová násilnicky a nejspíš ji nechce nechat jen tak odejít. Podle ukázky je patrné, že spolu tihle dva protagonisté zažijí opětovné milostné vzplanutí. I to může být motivace rybáře k pokusu manžela své staré lásky hodit přes palubu a nechat jako potravu žralokům. Takový je alespoň plán. Je ale celkem jisté, že se věci nějak zkomplikují a celá situace se pěkně zamotá. Ukázka má celkem tíživou a naléhavou atmosféru a určitě neukazuje všechna překvapení, která uvidíme ve snímku. Serenity má u nás premiéru 18. září 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=SbrOMrjhyvI

Co vás zaujalo tentokrát?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jurský svět: Zánik říše. Přináší morální dilema. Zachránit dinosaury, nebo je nechat znovu vyhynout? Co my na to?

Filmové novinky: oprášené vraždění zabijáka Mika Mayerse, tanec s lukem Robina Hooda a návrat žlutého transformera!