Filmové novinky: S trailery přiostřuje Rogue One: Star Wars Story, Underworld, sci-fi překvápko Valerian a mysteriózní V mysli vraha

S blížícím se prosincem zvyšuje napětí Rogue One: Star Wars Story. V novém traileru přibyla kupa záběrů a zrovna tak je na tom i pátý Underworld. V akční sekvenci doslova upustíte slinu. Nad mraky vás potom vynese zbrusu nové sci-fi překvápko Valerian. U mysteriózního thrilleru s Anthony Hopkinsem pak naopak každého zamrazí. V mysli vraha se chce ocitnout málokdo.

Náznak síly v dalším mezinárodním traileru na Rogue One: Star Wars Story?

Tak jsme se dočkali další ukázky. Abychom osvěžili paměť, v posledním traileru jsme se dozvěděli, že otec Jyn Erso (Felicity Jones), kterého už nyní známe pod jménem Galen Erso (Mads Mikkelsen), pod pohrůžkou Impéria staví Hvězdu smrti. Nad rámec se nám ovšem dostává záběrů, kde Jyn dostává od své matky Lyry (Valene Kane) příspěvek se slovy „Věř síle.“ Aby tomu nebylo málo, v polovině traileru nastoupí na scénu očividně velmi rozzuřený Darth Vader (James Earl Jones), který v samotném závěru drží ruku v sevření, které je každému povědomé…že by starý známý sithský „force grip“? Situace je ale čím dál napjatější, tak sledujte. Již 15. prosince v našich kinech.

Valerian a město tisíce planet vám doslova učaruje. Kde se tu vzala taková pecka?

Režisér Pátého Elementu Luc Besson se vrací s další epickou sci-fi novinkou. Valerian (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou podle komiksové předlohy z roku 1967 speciální agenti vlády lidských teritorií udržující řád napříč celou galaxií. Trochu to mezi nimi skřípe, jelikož Valerian by si od profesního vztahu mezi ním a Laureline dokázal představit i něco víc, ona je ale vesměs konzervativní žena s opovrhujícím pohledem na Valerianovu pověst sukničkáře. Aby se to ale celé nezdálo jako jedna velká trapná romance, Velitel (Clove Owen) vyšle dvojici na misi do intergalaktického města Alpha. A právě z toho vám doslova vypadnou oči z důlků. Mezi sedmnácti miliony obyvateli jsou zastoupeny desítky a stovky ras rozličných povah a vzhledu, proto taky Valerian a město tisíce planet. Postaví se Bessonův film hrdě vedle takových titulů jako Star Wars a Star Trek nebo to bude další z marných pokusů jako Jupiter vychází? To uvidíme 21. července příští rok.

Z nové ukázky na Underworld se pominete. Její název „Blood“ je trefný

Z posledního, nepříliš povedeného dílu, se nám vrací stará sebranka nováčků upíra Davida (Theo James) a staršího Thomase (Charles Dance), samozřejmě včetně přední protagonistky Selene (Kate Beckinsale). Ti budou mít co dělat s hrozivým vůdcem lykanů Mariusem (Tobias Menzies) a ambiciózní upírkou Semirou (Lara Pulver). Je jasné, že Selene bude muset opět projít nějakou grandiózní proměnou, aby tohle všechno vůbec zvládla. Její dcera je totiž jaksi k nezastižení, a hybrid Michael se možná dostaví, rozhodně ale s novou tváří Trenta Garretta. Moc výraznou roli od něj tedy ve filmu nemůžeme čekat. Velemocná smrtonoška si ale zvládne poradit i bez něj. Alespoň nám to předkládá nová drsná ukázka s podtitulem „Blood“, který se k traileru doopravdy hodí. Zbytek krvavé řežby na nás čeká již 8. prosince v kinech.

King Kong nám trochu povyrostl. Rouška tajemství se poodhaluje s první fotkou monstra

Příšery existují. Alespoň tak to říká Bill Randa (John Goodman) v čele expedice na Skull Island. Nikomu to ale evidentně neřekl dopředu, a tak nikdo nečekal palmu v čelním skle vrtulníku a samotný Bill asi nečekal kvér podplukovníka Packarda (Samuel L. Jackson) namířený na svojí hlavu. Je vcelku jasné, že každý chce vědět, co se tady děje. Skupinka zahrnující také veterána kapitána Jamese Conrada (Tom Hiddleston) a válečnou fotografku Weaver (Brie Larson) totiž rozhodně nečekala střet s bájnou potvorou, jakou je King Kong. Po několika málo ukázkách a TV spotech jsme zatím neměli možnost se monstru pořádně podívat do celé jeho tváře, díky fotce zveřejněné magazínem Entertainment Weekly ale konečně tuto možnost máme. Samotného výstupu tohoto velikána na plátnech se dočkáme až 9. března příští rok, zatím to ale vypadá, že by to mohla být i větší pecka, než původní moderní velkofilm Petera Jacksona z roku 2005.

Mysteriózní V mysli vraha se vrací na program. Hopkins je médium hledající vraha

Na závěr se můžeme podívat ještě dál za hranice fantazie, tentokrát však do jiného okruhu. Sériový vrah s neobvyklými schopnostmi pomalu přerůstá FBI přes hlavu. Speciální agent Joe Merriwether (Jeffrey Dean Morgan) tak nakonec musí požádat o pomoc bývalého kolegu doktora Johna Clancyho (Anthony Hopkins). John je sice v důchodu, jeho schopnosti média mohou však stále zachraňovat životy nevinných lidí. On ale nechce s případem nic mít, dokud nedostane vize zobrazující Merriwetherovu partnerku Katherine Cowles (Abbie Cornish) ve smrtelném nebezpečí, končící její násilnou smrtí. Nakonec se tak dá s agenty na stopu sériového vraha, což je přivádí k podezřelému Charlesovi Ambroseovi (Colin Farrel). Doktor Clancy si ale brzy začne uvědomovat, že jeho schopnosti ani dalece nedosahují schopnostem vypočítavého vraha na cestě smrti. V mysli vraha by mohlo skvěle sednout fanouškům detektivních thrillerů nebo snad i populárního seriálu Mentalista. Navíc tu máme ironický fakt – Hopkins po Hannibalovi konečně stojí na opačné straně zákona a pomáhá sériového vraha postavit před spravedlnost, ne jí uniknout. Na výsledek napínavého souboje myslí se můžete podívat 16. prosince.

Co vás zaujalo tentokrát? Zajdete na nějaký z filmů rovnou do kina?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze: Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny – Veledílo nasáklé emocemi, Gibson zkrátka umí.

Filmové novinky: Ukázka muzikálového La La Land, rodinného Gifted, Wonder Woman, natáčení Predátora a XXX na konec