Filmové novinky: Pokračování Deadpoola, Batmana, Doctora Strange, Na hraně zítřka a novinky z Thor: Ragnarok

Po náloži ukázek z minulého týdne bychom si mohli dát pauzu. Pohledům do budoucnosti se ale rozhodně vyhýbat nebudeme. Letošní novinky jako Deadpool, netopýří hrdina z Batman vs Superman nebo dva roky stará pecka s Tomem Cruisem Na hraně zítřka se dočkají pokračování a my víme víc. Dokonce se již diskutuje o temných plánech pro Doctora Strange, který teprve nedávno začal čarovat v kinech. Přibližuje se také očekávaný Thor: Ragnarok.

Deadpool 2 dostane možná na starost režisér Johna Wicka

Nepředvídatelně komický anti-hrdina Wade Wilson udeřil letos v únoru na kina jako blesk z čistého nebe. Stejnou věc však nyní udělal režisér Deadpoola Tim Miller, když opustil pokračování filmu pod záštitou studia 20th Century Fox. Nízkorozpočtový snímek se ziskem přesahujícím celosvětově 700 milionů dolarů ovšem hýří až přespříliš vysokým potenciálem na to, aby se studia dlouho pozastavovala nad výměnou režiséra. Do oka jim padl spolurežisér akční pecky John Wick s hlavním tahounem Keanu Reevesem, který se dočká premiéry v únoru příštího roku. David Leitch se navíc osvědčil u kaskadérských kousků ve filmech jako V jako Vendeta, Tron Legacy, Wolverine nebo nově Kapitán Amerika: Občanská válka. Pro superhrdiny má tedy i on sám oko, a i když zatím není nic potvrzené, stejně jako u herce Kylea Chandlera pro obsazení do role Cablea můžeme očekávat, že tyto zvěsti se s největší pravděpodobnostní vyplní.

deadpool-trailer

Komický hrdina se vrátí pod jinou taktovkou. Zdroj: Youtube.com

Jeremy Irons navrhuje začátek natáčení Batmana na příští léto

Herec a režisér Ben Affleck měl a má tento rok opravdu napilno. Stačí zmínit filmy jako Batman vs Superman, Liga spravedlnosti nebo Zúčtování, které právě útočí na kina, zkrátka je toho opravdu dost. K tomu pracuje na postprodukci svého dalšího kousku, tentokrát ze žánru drama, Pod rouškou noci. A tím rozhodně neskončí. Jeho pomyslný sluha Alfréd, tedy přesněji řečeno vedlejší herec ze snímku Batman vs Superman Jeremy Irons v rozhovoru pro magazín Variety řekl, že další Affleckův superhrdinský stand-up ve filmu Batman můžeme očekávat na place již příští léto. Zmínil to v souvislosti s odpovědí na otázku, zdali budeme moct očekávat v Lize spravedlnosti více Alfréda. Tam je prý podle něj výraznějších charakterů více než dost, a proto mu také Affleck slíbil, že více prostoru dostane příští léto v Batmanovi. Datum premiéry zatím studio Warner Bros. nevypustilo.

Batman V. Superman: Dawn Of Justice

Batman se bude při natáčení slunit možná již příští léto. Zdroj: Warner Bros., Collider.com

Doctora Strange čeká v pokračování pořádná dávka zla a padouchů

Neobvyklý hrdina ze stáje Marvelu zatím stále učarovává svým fanouškům v kinech. My už ale víme, že v jeho dalším dobrodružství bude riskovat daleko více než teď. Benedict Cumberbatch sám naznačil, že jeho role v universu Marvelu nabere daleko větší důležitosti, než bychom mohli od nastupujícího hrdiny očekávat. Někteří dokonce tvrdí, že bude tím, který v Infinity War stmelí rozhádané Avengers. Roli tam má rozhodně potvrzenou. Disney a Marvel Studios s režisérem Scottem Derricksonem navíc napínají své fanoušky tím, že už mají pro Strange v jeho dalším sólo pokračovaní daleko hlubší plány. K tomu Derrickson použil přirovnání k trilogii Temného rytíře. V jeho prvním díle dostal netopýr na krk drsného Ra’s al Ghula, to ještě ale netušil, že v Temném rytíři dostane hned dva padouchy naráz. Ve dvojce Doctora Strange můžeme očekávat obrácení Barona Morda (Chiwetel Ejiofor) ke zlu. Tak si ho v kinech užijte, dokud je hodný. Příště už možná nebude.

maxresdefault

Hrdina se v pokračování bude tvářit asi víc zděšeně. Zdroj: Youtube.com

Na hraně zítřka se ve druhé díle vrátí před díl první

I když takzvaný trhák s Tomem Cruisem a Emily Blunt vydělal dvojnásobek svého rozpočtu a byl za to rád, mezi diváky si našel pevnou fanouškovskou základnu i tak. A ta se může těšit na pokračování, protože právě o to se režisér prvního filmu Doug Liman konečně začal znovu zajímat. Ke scénáři se přihlásila dvojice Anna Waterhouse a Joe Shrapnel a podle všeho je čeká nelehký úděl. Liman totiž při krátkém interview pro IGN jednak potvrdil, že se o pokračování postará, k tomu ale dodal i to, že Na hraně zítřka 2 bude revolučním sequelem, který by diváci rozhodně nečekali. O čem pokračování bude a zdali se dočkáme i známé a oblíbené tváře Emily Blunt, o tom ještě můžeme nějakou dobu diskutovat. O datu premiéry se zatím totiž neví nic, Cruise bude mít navíc plno práce s šestým Mission Impossible a Liman sám si nabral práce více než dost. Důležité ale je, že ambiciózní sci-fi projekt s originální tématikou se opět rozjíždí.

edge-of-tomorrow1

Vrátí se i Emily Blunt? Měla by. Zdroj: Youtube.com

Thor se předvádí v novém kostýmu

Produkce Ragnaroku konečně zabalila natáčení. Režisér Taika Waititi k této příležitosti zveřejnil 15-ti minutové video z finálového dne, ve kterém se herci, mezi nimi i Chris Hemswroth, ocitli na jakémsi intergalaktickém smetišti, jehož role ve filmu je zatím neznámá. Víme ale to, že Hemsworth jako Thor oblékl v Ragnaroku nové brnění. To aby lépe snášel rány od Hulka, který bude ve filmu také. Nebo mu spíš zatopí herečka Cate Blanchet, která obsadila roli záporačky známé jako Hela. Zatím se můžete podívat na jeho fotku a také video od Waititiho, ukázky se totiž dočkáme dost možná až v postprodukci. A filmu samotného až za rok, 3. listopadu 2017, tak vyhlížejte ukázky!

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZQZuCqOWOi4

Tak co říkáte na sérii pokračování vašich oblíbených filmů v těchto novinkách? 

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Prequel, Sequel, Spin-off, Remake, Reboot… Co je co?

Filmové novinky: Nálož emocí v ukázkách Logana a Strážců galaxie 2, epický Assassin’s Creed nebo psycho novinka Lék na život