Filmové novinky: nové trailery na Star Wars, pátý Underworld, Army of One a John Wick 2

Naplnila ukázka Rogue One: Star Wars Story to, co jsme si od ní slibovali? Přicházíme s perličkami jako je nově odhalená Aquamanova žena, honba za teroristou Usámou bin Ládinem s Nicholasem Cagem a nezapomenutelná Selene z Underworldu. Zabzučí nám Wasp, na kterou se můžeme těšit hned ve dvou chystaných filmech z dílny Marvelu, a headshoty bude rozdávat nezastavitelný zabiják John Wick.

Rogue One: Star Wars Story přidává trailer a dlouho vyhlížené postavy!

Tak je to konečně tady. Mnozí ho už dost možná viděli, někdo o té novince třeba ještě neslyšel. My jsme ovšem stáli v té řadě, která se o novém traileru dozvěděla večer před jeho vypuštěním, a netrpělivě tak vyhlížela další ráno. V další Rogue One: Star Wars Story ukázce totiž konečně měly vystoupit postavy Dartha Vadera a Galena Ersa, otce Jyn, nebo se o tom alespoň diskutovalo. Vedle Felicity Jones a dalších postav tak prázdný prostor vyplnil dlouho vyhlížený Mads Mikklesen, Dartha Vadera bez masky jsme se bohužel nedočkali, a tak nám v castingu zůstává James Earl Jones zastupující jeho hlas. Zbytek složení určitě najdete ve starších novinkách, nový trailer ale přidává do příběhů další zvraty, tak se na něj podívejte a sdělte nám své dojmy!

Liga spravedlnosti představuje Aquamanovu manželku Meru

Natáčení ve Spojeném království konečně došlo svého konce, a tak se Zack Snyder se svojí Ligou spravedlnosti přesunuje na další filmovou lokaci, která je pro změnu na pobřeží Islandu. Proč zrovna tam? Protože právě tam se bude nacházet Aquamanův domov Amnesty Bay, kde má kromě svého místa narození a výchovy také svoji manželku Meru. Stejně jako Aquaman také ona disponuje nadlidskou silou a dalšími schopnostmi. Královnu Atlantidy si vedle Jasona Momoy střihne herečka Amber Heard, a my se na ní již nyní můžeme v plné zbroji podívat.

Honba za Usámou s Nicholasem Cagem v novém filmu Army of One

Pamatujete si Borata, Bruna nebo Diktátora? Všechny tři bláznivé filmy mají stejného režiséra, Larryho Charlese. Tomu však šílených komedií zřejmě zatím nebylo málo, a proto se rozhodl tento rok přijít s filmem Army of One. Tentokrát se sice nedočkáme hlavního protagonisty jeho filmů Sachy Barona Cohena. Jeho místo zastoupí herec Nicolas Cage a z ukázky to zatím vypadá, že do role bláznivého patriota Garyho osloveného samotným Bohem s tváří Russella Branda docela pasuje. A co že to má Bůh pro Garyho za úkol? Má se vypravit do Pákistánu a odpravit teroristu Usáma bin Ládina. Tak obtížná mise se však do kin ani nedostane, a tak ji čekejte 4. listopadu hned na internetu.

Pátý Underworld předvádí ultimátní rozsah schopností smrtonošky Selene

O novou ukázku nás nepřipravila studia Lakeshore Entertainment a Screen Gems, která neodmyslitelně patří k filmové sáze o upírech a vlkodlacích s názvem Underworld. V té se nám již popáté vrací upírská smrtonoška a současně nejmocnější zástupce svého druhu Selene, do jejíž role se opět obula oblíbená herečka Kate Beckinsale. Vrací se i parta upírského klanu ze čtyřky, ve které figuroval Theo James jako David a Charles Dance jako starší Tomas. Ti teď budou čelit hrozbě spojených sil upírky Semiry hrané Larou Pulver a vlkodlaka Mariuse, o jehož ztvárnění se postará Tobias Menzies. Oba mají zájem o Seleninu krev se skrytou mocí zakladatele obou druhů, ale i ona sama se dočká menšího vylepšení. Jak k tomu dojde, to zatím nevíme, ale na nový rozsah jejich sil se můžeme podívat právě v nové ukázce.

Dočkáme se Wasp, a to hned dvakrát! V Ant-Manovi 2 a čtvrtých Avengers

Komu se v prvním Ant-Manovi zalíbila herečka Evangeline Lily v roli Hope Van Dyne, dcery Hanka Pyma, ztvárněného Michaelem Douglasem, ten zajásá. Dcera původního Ant-Mana a Wasp totiž převezme rodinný odkaz a vrátí se jako včelí hrdinka, jak už koneckonců naznačovala i scéna po titulcích Ant-Mana. Samotná herečka se chtěla filmového světa Marvelu účastnit už dříve ve třetím pokračování Avengers: Infinity War, které nás čeká za poměrně dlouhou dobu jednoho a půl roku. Teď ale navíc došlo k dalšímu odložení její účasti, režisér Ant-Mana Peyton Reed si chce totiž odhalení hrdinky nechat pro svůj druhý film se současným názvem Ant-Man and the Wasp. Dost ho prý naštvalo už jenom to, když bratři Russoové v Občanské válce obohatili rozsah Ant-Manových schopností o zvětšování, které si chtěl také nechat pro svůj druhý film. Takže Evangeline Lily a její Wasp se dočkáme, a to hned dvakrát, ale až v Ant-Manovi 2 (6. červen 2018) a čtvrtých Avengers (3. květen 2019).

https://twitter.com/MarvelNewz/status/785276068764737536

John Wick nás konečně bere do Říma (a nejen tam) i v ukázce

Režisér Chad Stahelski nás podruhé uvádí do příběhu zabijáka Johna Wicka. Toho opět ztvární Keanu Reeves, který si už pro svoji postavu nechal sestřihnout i nové sako. Poměrně nadupaný teaser trailer začíná zvolna jako symfonie nějakého italského skladatele, který nás zve do hlavního města své domoviny – do Říma. Nejdřív před sebou máme římské Koloseum, u toho však nezůstaneme. V hlavním městě totiž dojde ke střetu Wicka, jeho bývalého parťáka a celé řady špiček oboru zabijáků. Hned za Koloseem ale následuje Svatopetrské náměstí městského státu Vatikán, o pár chvil později spatříme i ulice New Yorku. Druhý Wick nás tedy provede kusem světa, a vy se nyní můžete podívat na to, jaká akce s tím bude následovat. O headshoty z půl metru přímo mezi oči nepřijdeme ani tentokrát. Mimo Keanu Reevese se objeví i Riccardo Scamarcio, Laurence Fishburne nebo Ruby Rose.

Překvapili jsme vás tentokrát něčím? Co třeba Army of One a Wasp, věděli jste?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Budou stát podzimní filmy za to? My to víme s předstihem!

Filmové novinky: Komiksovou nálož s Wolverinem, Sebevražedným oddílem a Batmanem doplňuje Planeta opic a Piráti