Filmové novinky: netrpělivě očekávaný Deadpool 2, nekompromisní Equalizer a vlhký sen fandů komiksu – Venom!

Chystá se na nás pár netrpělivě očekávaných pokračování. Za rohem je hláškující Deadpool 2, který udeří do kin už příští týden. Zuby si brousí další komiksový antihrdina – Venom! K tomu jeden bývalý člen elitní jednotky na odpočinku v pokračování filmu The Equalizer.

Deadpool 2

Deadpool je zpátky a bude to maso!

Antihrdina ze světa X-Menů, na kterého jsme všichni čekali….dokud se v roce 2016 konečně objevil v kinech. Studio 20th Century Fox se odhodlalo k riskantnímu kroku, když dovolilo natočit film podle komiksové předlohy, který má ovšem přístupnost od osmnácti let, protože se v něm fuckuje ostošest a krev stříká proudem. Hranice přístupnosti hraje přitom všude ve světě výrazný podíl na konečných tržbách z kinosálů, ale tahle sázka se ukázala jako šťastná a Deadpool u diváků i kritiky zabodoval. Dvojka byla potvrzena téměř okamžitě, a to s o dost nafouklejším rozpočtem. Teď je tady, což už všichni víte díky rozsáhlé kampani, o kterou se stará studio i sám představitel hlavní role Ryan Reynolds. Deadpool na nás číhá na internetu úplně všude, a dokonce si zatančil s Céline Dion.

V pokračování Deadpool zakládá vlastní superhrdinský tým, který se skládá z mutantů s různými schopnostmi. X-Force v původních komiksech schválí mutant Cyclops  jako militantní utajenou skupinu, která si na rozdíl od X-Menů klidně ušpiní ruce. V X-Force se vystřídala spousta postav, mezi nimi i Wolverine nebo voják Cable, který pochází z daleké budoucnosti. Právě ten Deadpoolovi zatopí v i ve filmu, a zahrál si ho Josh Brolin, který v kinech právě drtí Avengers jako Thanos v Infinity War. Cable je supervoják, ovládá všechny možné zbraně a jeho nejvýraznějším znakem je bionická ruka. Budou mít nakonec on a Deadpool společný cíl? To se přesvědčíme už příští týden. Deadpool 2 startuje v našich kinech 17. května 2018.

Denzel Washington dělá pořádek jako Equalizer

A blíží se další dvojka. The Equalizer se objevil v roce 2014 jako jeden z následků úspěchu špičkového filmu 96 hodin s Liamem Neesonem. Sympaťák Denzel Washington se vrací jako Robert McCall, bývalý člen elitní tajné vojenské jednotky. Přestože pověsil řemeslo na hřebík, pracuje v hobbymarketu a chce žít poklidně, situace ho donutila znovu zabíjet, aby ochránil bezbranné. V pokračování tomu nebude jinak, a trailer servíruje přesně to, co jsme viděli v prvním filmu: surovou a nekompromisní akci, a přesně na tu se těšíme. Scéna ze zákulisí klubu se členy ruské mafie a jejich následující masakr z jedničky je opravdovou lahůdkou, tak snad se tvůrcům povedlo něco podobného a „eye-candy“ popravy grázlů budou tím správným zadostiučiněním. Použije McCall zase nějakou hračku z oddělení nářadí, jako vrtačka nebo pneumatické kladivo? Ještě si musíme počkat, The Equalizer 2 bude v kinech od 16. srpna 2018.

Čas komiksů neskončil! Na scénu přichází Venom!

A fanoušci kreslených sešitů, nerdi a geekové jásají! Doba přeje anti-hrdinům, a tak studio Sony oživilo z komiksu do filmu marveláckého Venoma. Na roli kývl výborný Tom Hardy a evidentně bude tahounem celého snímku. Ale popořadě: kdo nebo co je Venom? Marvel ho přivedl k životu v roce 1984, takže je to relativně „mladý“ komiksový charakter (většina pochází z 60. a 70. let) a jeho náznak se objevil v roce 2007 ve filmu Spider-Man 3. Je to onen mimozemský symbiont, který oblékne Peter Parker jako černý oblek. Zásadní je ale jeden fakt: filmová práva na celý Spider-Manův vesmír vlastní studio Sony. Jejich neúspěch s restartem pavoučího muže ve filmech Amazing Spider-Man dovedl management Sony k dohodě a „pronájmu“ postavy pro Marvel Entertainment (nyní vlastní Disney), takže je nový Peter Parker součástí Avengers.

Venoma se to ale netýká a Sony s ním půjde vlastní cestou, případně s jinými postavami ze sešitů Spider-Mana. Ve vlastním filmu bude tedy muset Venom obejít bez „hrdiny“, se kterým by bojoval, a stává se sám hlavní postavou. V traileru se Tom Hardy sžívá s ďábelským symbiontem a zatím není jasné, jak moc ho takhle přeměna ovlivní. Jestli se s Venomem potkáme dál rozhodnou tržby v kinech, každopádně, první trailer naprosto drtí všechno kolem a na YouTube má už téměř 60 milionů shlédnutí. V kinech se film objeví 4. října 2018.

Hlavní kinosezóna je v plném proudu a čeká nás toho hodně. Taky se těšíte?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co bude po Avengers: Infinity War? Ant-Man and the Wasp! Nahlédněte s námi do budoucna

Filmaři nám lhali! Tyhle věci lidé rozhodně nedokážou!