Filmové novinky: Komiksovou nálož s Wolverinem, Sebevražedným oddílem a Batmanem doplňuje Planeta opic a Piráti

Dnes si odhalíme nově uveřejněné tituly dlouho očekávaných pokračování komiksových tahounů Wolverina a Batmana. V rozšířené verzi se bude servírovat Sebevražedný oddíl přímo do našich domovů, a abychom nezůstali jen u komiksů, přesedláme na třetí díl remaku klasického sci-fi Planety opic, které slibuje epickou bitvu mezi opicemi a lidmi. Také vyšel trailer na páté Piráty z Karibiku, všimli jste si?

Třetí sólo snímek Wolverina má svůj název i plakát

V některých případech je lepší, když kreativita ustoupí jednoduchosti, protože v té je skutečná ta krása. Tím se potřetí a naposledy řídily i filmové dílny 20th Century Fox a filmoví tvůrci závěrečného dílu sólo série o našem oblíbeném, adamantiovými drápy vyzbrojeném mutantovi. Logana se skutečně nikdy více nedočkáme, jak už jsme psali dříve. Alespoň ne v podání Hugh Jackmana. Studio pojmenovalo poslední díl jednoduše a poeticky… Logan. Což je celkem odvážné, vhledem k tomu, že název neobsahuje klíčová slova jako X-Men nebo Wolverine. Režisér James Mangold, který to s hrdinou táhl i v jeho nedávném dobrodružství v Japonsku, navíc slibuje rating R, to znamená krev, násilí a nějaké to fuckování, jaké známe z loňského Deadpoola. Navíc on i představitel Wolverina Hugh Jackman naráz na svých twitterových účtech odtajnili také plakát. Co má znamenat dětská ruka držící ruku s legendárními drápy? Pravděpodobně se jedná o X-23, mutantku naklonouvanou přímo z Loganovy DNA, o kterou se ve filmu bude muset stárnoucí Wolverine postarat.

Sebevražedný oddíl vychází na Blu-ray discích v rozšířené verzi

Pokud se vám šílený snímek od DC v kinech vůbec líbil, tohle je vaše chvíle. Původní délka Sebevražedného oddílu se servíruje v Blu-ray kvalitě o celých 13 minut delší. Asi v nich nebudou žádné šokující zvratové momenty, jak tomu bylo například ve Snyderově blockbusteru Batman vs Superman. Mohli bychom ale dostat více záběrů Jokera. Však i jeho samotný herec Jared Leto si po uvedení filmu do kin stěžoval, že toho s režisérem Davidem Ayerem natočili daleko víc, a výsledek je tak o jeho herecký výkon v roli zmalovaného psychopata výrazně ochuzený. Jestli máte nějakou kačku navíc, rozhodně by stálo za to se přesvědčit o tom, zdali tomu tak je. Případně můžete varovat nás ostatní.

Affleckův chystaný restart sólového Batmana se bude jmenovat také jednoduše

Tady rozhodoval o názvu sám režisér a protagonista snímku Ben Affleck, kterému studio poskytlo volnou tvůrčí ruku. Svůj film pojmenoval prostě Batman. Vezmeme-li v úvahu, že se jedná o restart a přebírání otěží po samotném Christopherovi Nolanovi, vhodnější název asi Affleck ani vybrat nemohl. Čpí z něj síla a respekt, který jde ruku v ruce s hrdinou, a navíc… pojmenovat film Batman vs Deathstroke by bylo už docela klišé. O Deathstrokovi už taky víte. A proč si ho vůbec Affleck vybral jako padoucha? Protože dle jeho názoru a názoru mnohých fanoušků právě tenhle padouch dokáže znalostí bojových umění a nadměrným intelektem hrdinovi konkurovat nejvíce. Navíc se ještě v žádném snímku s Batmanem neobjevil. A vypálit ze začátku takové eso, kterým je Joker, by byla zkrátka hloupost.

Planeta opic se připravuje na válku. Caesar k nám vede vážnou promluvu

Režisér Matt Reeves, producent Dylan Clark a hlavní herec Andy Serkis nám přináší drobný náhled do připravovaného třetího pokračování remakeu klasické série o Planetě opic. Tentokrát se dostáváme již k samotné válce. Sofistikovaný vůdce opic Ceasar čelí krutému protivníkovi, člověku jménem Colonel. Ten nevybíravým způsobem vehnal opice do otevřeného konfliktu, ve kterém jich mnoho zahynulo. Proto ani vesměs pacifistický Ceasar tentokrát nemá na výběr. Musí se poddat svým živočišným pudům a instinktům a pomstít vlastní druh. Nakonec se dostává do křížku se samotným Colonelem, a jejich duel rozhodne o osudu post-apokalyptického sci-fi světa.

Piráti z Karibiku připlouvají popáté, tentokrát na vlnách smrti

A na vlnách se vrací i téměř celá původní parta z prvních dílu. Samozřejmě Johnny Depp jako kapitán Jack Sparrow, Orlando Bloom jako kapitán Bludného Holanďana Will Turner a Geoffrey Rush jako kapitán Barbosa. Keira Knightley se bohužel nepřipojí, jelikož dle svých slov s pirátsty skončila. Namísto něžné dámské ruky dostaneme samotnou smrt ve spárech kapitána Salazara, kterého se střihne Javier Bardem, Sylva ze Skyfall. Do skupinky „těch hodných“ pirátů pak nejspíš bude proti nebezpečné hrozbě muset dodat trochu síly nová postava Henry. Toho si zahraje Brenton Thwaiter, princ z pohádky s Angelinou Jolie Maleficent. No a očekávat také můžeme nehynoucí hvězdu skupiny Beatles Paula McCartneyho, zatím se ale neví, koho si střihne on. A co že to pirátům hrozí? Kompletní vyhubení. To slibuje všem a především Jackovi kapitán Salazar, který unikl z Ďábelského trojúhelníku, a zpět ho může zahnat jedině Poseidonův trojzubec.

Tak co říkáte na novinky, zdají se vám dost nabité, nebo by jste něco přidali?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: Fantastická zvířata, další divočina v Jumanji nebo krásy přírody v Before The Flood

Prequel, Sequel, Spin-off, Remake, Reboot… Co je co?