Filmové novinky: Chris Hemsworth jako vůdce sekty, vzkříšený Freddy Mercury a videoherní raubíř Ralf. Co nás čeká zajímavého v kině?

Filmové novinky přináší další porci trailerů. Jeff Bridges a Chris Hemsworth spolu zažijí pernou noc ve filmu Zlý časy v El Royale. Kapela Queen přináší životopisné drama Bohemian Rhapsody a s ním koncertní zážitek v čele s Freddym Mercurym, a podruhé se o slovo hlásí animovaný silák Ralf, který se tentokrát ponoří do nekonečných vln internetu.

Chris Hemsworth, Bohemian Rhapsody, Ralf breaks the internet

Jeff Bridges s Thorem přenocují v El Royale

Mysteriózní thriller, který napsal i zrežíroval Drew Goddard, láká na známá jména. Jedna z klasických zápletek, kdy se neznámí cizinci potkávají pod jednou střechou, bude klíčovým prvkem snímku Zlý časy v El Royale. Tento kdysi vyhlášený hotel, který byl vyhledávaným místem odpočinku hollywoodských celebrit, stojí přímo na hranici dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Snímek se odehrává v šedesátých letech, kdy už El Royale jen vzpomíná na své doby slávy. Jedné noci se tu ale sejde hned několik hostů dohromady. Všichni se navenek tváří nevinně, ale každý si s sebou nese svůj vlastní příběh a zájmy. Kněz, podomní prodavač vysavačů, soulová zpěvačka, sektářský vůdce, neurotický recepční a další. Mezi všemi herci vyčnívají veterán Jeff Bridges a bůh hromu Chris Hemsworth. Celkem sedm postav, z nichž ne každý je tím, za koho se vydává. Samotný hotel navíc také skrývá svá tajemství. Proč všichni skončili zrovna tady? Kdo je kdo a co má za lubem? To se dozvíme 11. října 2018 v kinech.

Freddy Mercury ožívá na pódiích

Kapela Queen zanechala nesmazatelnou stopu v hudební historii. Její žijící členové se snaží dál udržet naživu její odkaz pro fanoušky. Teď byl po velkých průtahách dokončen film Bohemian Rhapsody, který přenáší zkušenost z koncertů na plátna kin. Jedná se o životopisný snímek, který zachycuje hlavně vznik legendy a její postupnou cestu vzhůru, kdy jim velikost pódií přestávala stačit. Nejedná se rozhodně o žádné syrové životopisné drama bez příkras, které by posvítilo i na drama v zákulisí a osobní životy muzikantů. Což je možná pro mnohé škoda, protože původní verze se skutečně vyvíjela tímto směrem. To byl také důvod, proč z titulní role odstoupil Sasha Baron Cohen, který na Fredyho poctivě trénoval, a byl skutečně výbornou volbou. Jeho necenzurovaná verze bohémského života frontmana Queenů se však zdála členům kapely příliš ostrá, a tak po neshodách projekt opustil. Hlavní role se nakonec zhostil Rami Malek. Podobný kotrmelec se stal během natáčení, když studio Fox vyhodilo za poněkud podivných okolností režiséra Briana Singera. V půlce filmování ho tak nahradil Dexter Fletcher. Trailer ukazuje hlavně koncertní prožitek, a to také film nejspíš bude. Taková oslava éry známé kapely. V našich kinech od 1. listopadu 2018.

Raubíř Ralf rozbíjí internet

Animovaný videoherní silák se objevil v kinech v roce 2012 a šlo o poměrně příjemné překvapení, nejen pro nejmladší publikum. Teď Disney připravil pokračování, které míří do našich kin pod názvem Raubíř Ralf a internet. Padouch z herního automat, kterého už nebavilo být „záporná“ postava, se tentokrát podívá mimo Litwakovu hernu. Spolu s kamarádkou Vanilopkou se Ralf vydává do nekonečných hlubin internetu, aby spolu našli náhradní díl pro její porouchanou hru Sugar Rush. Trailer dává na vědomí, že bude film pěkně ztřeštěný. Celkem snadno se nabízí srovnání s filmem Auta, kdy měl první film myšlenku a silný příběh, zatímco dvojka byla poněkud překombinovaná a mnohem bláznivější. Raubíř Ralf a internet evidentně cílí na současná děcka, která nedají bez mobilu v ruce ani ránu. Disney si navíc přihřívá polívčičku, jak může, takže vidíme Pocahontas, Popelku, postavy z Medvídka Pú i Hvězdných válek. Zkrátka totální mišmaš. Trochu se bojíme, že nebude prvnímu dílu sahat ani po kotníky, i když v ukázce najdeme momenty, které pobaví. V českých kinech bude Raubíř Ralf a internet od 10. ledna 2018.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

První trailer na Captain Marvel dorazil! Nejmocnější hrdinka Marvelu se představí ve vlastním filmu, než se připojí k Avengers. Co všechno má Marvel v plánu?

Recenze – Predátor: Evoluce. Větší, silnější, ale moc mu to nepomohlo. Proč to znovu nevyšlo?