Filmové novinky: Arnold Schwarzenegger v komedii Killing Gunther, Vražda v Orient expresu plná hereckých hvězd a nový film Jířího Vejdělka

Arnold se vrátí jako zabiják v bláznivé akční komedii Killing Gunther, Kenneth Branagh znovu oživil světoznámou detektivku Vražda v Orient expresu, a Jiří Vejdělek rozjel natáčení svého nového snímku Tátova volha.

Killing Gunther: kdo sejme Arnolda?

Akční komedie Killing Gunther nevypadá vůbec špatně. První trailer je bláznivý a vypadá to, že se dobře pobavíme. Arnold Schwarzenegger hraje nejlepšího zabijáka světa. Jeho ego je obrovské, je arogantní a rád se předvádí. Kolegové z branže ho už mají po krk, a tak se rozhodnou, že ho odstraní. Zabít Gunthera ale nebude vůbec jednoduché, protože je ve svém oboru tak dobrý, že ostatní zabijáky vždy přechytračí a dokola je ztrapňuje. Trailer nám představuje jednotlivé hrdiny a vše je tu záměrně přepálené. Arnold Schwarzenegger si dělá srandu sám ze sebe a záměrně vše přehrává, což tomuhle bláznivému konceptu sedí. Můžeme se těšit, že se Arnold po letech objeví v dobré komedii? Díky množství akčních rolí nám nedělá problém věřit, že je Arnold coby Gunther zkušený zabiják, a vítané jsou i scény, kdy mluví na kameru, jakoby právě natáčel dokument, což tvůrci využili evidentně díky Arnoldovým aktivitám na sociálních sítích, kde točí podobná zábavná videa.

Film napsal a zrežíroval Taran Killan, který také hraje jednoho ze zabijáků. V další rolí se objeví třeba Cobie Smulders, Robin z Jak jsem potkal vaši matku nebo agentka Maria Hill z Avengers. Film u nás zatím nemá stanovené datum premiéry, tak doufáme, že se to stane co nejdřív. Americká premiéra bude 20.října 2017.

Hvězdně obsazená Vražda v Orient expresu

Slavný román Agathy Christie je znovu zfilmovaný. Nový snímek natočil Kenneth Branagh, známý režisér se zálibou v divadelních Shakespearovských dramatech. Sám si také zahrál roli vyšetřovatele, kterým není nikdo jiný, než belgický detektiv Hercule Poirot. Slavných jmen je tu ale hned několik, například Johny DeppWillem Dafoe, bondovká „M“ Judi Dench, Penelope Cruz nebo Michelle Pfeifer. Takhle nabité obsazení bude už samo o sobě velikým lákadlem. Předchozí zpracování z roku 1974 se dočkalo veliké popularity, stejně jako původní detektivní román. K jeho napsání inspirovala Agathu Christie krutá zima roku 1929, díky které musel Orient zastavit na své cestě přes balkánský poloostrov. Příběh třinácti cizinců, kteří spolu ve vlaku kvůli sněhové závěji uvíznou, je dobře známý. Ze záhadné vraždy, ke které dojde, je podezřelý každý z nich, ale spolu s nimi cestuje i věhlasný Hercule Poirot, který musí co nejrychleji pachatele odhalit. Česká premiéra je stanovena na 9. listopadu 2017.

Jiří Vejdělek točí nový film Tátova volha

Přesně před týdnem, 29. srpna, odstartovalo natáčení nového snímku Jiřího Vejdělka. Tuzemský režisér je u nás oblíbený hlavně kvůli komediím Ženy v pokušení a Muži v naději. Tátova volha vypráví příběh kostýmní výtvarnice Evy (Eliška Balzerová), které nečekaně zemře manžel Ludvík. Po jeho smrti vyjde najevo, že kromě jejich společné dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová) má ještě stejně starého nemanželského syna. Vyplývá to z ukrytých dopisů, které Tereza náhodně objeví. Eva se rozhodne odhalení ignorovat, protože tomu nevěří. Tereza se ale na myšlenku nalezení nevlastního bratra upne a matku přemluví, aby se spolu vydali pátrat po stopách Ludvíkových milenek. Ty hrají Vilma CibulkováEva Holubová a Hana Maciuchová. Vstříc odhalení tajemství cestují Ludvíkovým vozem, veteránem Volha GAZ-21. Film bude mít premiéru 8. března 2018.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Arnold Schwarzenegger slaví sedmdesátiny! Tady je 10 zajímavostí, které o něm nevíte!

Filmové novinky: Bruce Willis a Přání smrti, krimi thriller Sněhulák a návrat Jamese Bonda