Ester Ledecká dostala dvě zlaté. A k tomu ještě píseň, ze které je hit!

Na ptáky jsme krátký? Jo, tak to byl šlágr. Ale kdeže loňské sněhy jsou. Dnes se ze všech koutů republiky ozývá píseň o tom, že jsou všichni krátký ne na ptáky, ale na Ester Ledeckou. A kdo nezpívá, není Čech!

O tom, že Ester Ledecká baví celý internet, se přesvědčujeme den co den. A zlatá éra nadané holky, co v jihokorejském Pchjongčchangu všem vytřela zrak, asi jen tak neskončí. Už po její výhře v super-obřím slalomu se mluvilo o tom, že rodina Ledeckých bude mít hodně napilno. Bratr a výtvarník Jonáš totiž slíbil Ester nový komiks, otec a vystudovaný právník Janek Ledecký zase písničku. Jenže než hudebník a bývalý člen skupiny Žentour nad realizací svého slibu vůbec začal přemýšlet, oslavný song dvojnásobné medailistky už je na světě.

Kdo zaváhá, ten má smolíka

Na internetu se totiž objevila píseň, která se sice nápadně podobá původní písni od Ledeckého z roku 1992, ovšem jen melodicky. Nezpívá se tam o ptácích, ale o tom, jak Ester dosáhla svého úspěchu. Povedená hitovka je napříč sociálními sítěmi naprostou senzací a sdílí se ostošest. Je ale jediná? Kdepak. Skladba o momentálně neoslavovanější české sportovkyni existuje ještě jedna. Jen má o něco pomalejší tempo…

Legenda, jejíž jméno prostě zní

Autorem skladby je méně známý písničkář Petr Mariška. Pojmenoval ji jednoduše – Legenda o Ester Ledecké. Je pravdou, že zatím nemá takový úspěch jako „Na Ester jsou krátký“, ale to se pochopitelně může ještě změnit. Vždyť dnes je možné všechno. A právě Ester je zářným příkladem!

Na Ester jsou krátký from Jirka Koběrský on Vimeo.

Autor: JF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ester Ledecká. Je sexy nejen na lyžích, ale i v plavkách. Při pohledu na ně by roztál nejeden sněhulák!

Proč je Ester Ledecká olympijskou šampionkou? Může za to trenér, vůle, podpora týmu, rodina nebo měla jenom štěstí?