Dokonalé ozvučení interiéru. Jak to zvládnout do půl hodiny a bez drátů?

Správně zvolené reproduktory a 20 minut času. To je všechno, co potřebujete k profesionálnímu ozvučení celého bytu nebo domu. Rozhodně se nemusíte bát o kvalitu zvuku. I malé designové reproduktory mohou mít zvukové vlastnosti, které se vyrovnají mnohým větším zařízením.

bezdratove reproduktorove systemy

Profesionálním ozvučením chápeme komplexní bezdrátový zvukový systém, který zajistí skvěle znějící zvukovou kulisu v celém bytě nebo domě s tím, že každý uživatel může ze svého smartphonu ovládat celý systém. Chcete, aby hrálo v celém bytě stejné rádio nebo hudební album z nepřeberného výběru kvalitní hudby na internetu, a poté během několika vteřin přepnout pouze v kuchyni na jiný zvukový podkres? To všechno lze. Stačí si instalovat do místnosti ten správný reproduktor.

Tip redakce: Může to být třeba Bose SoundTouch. Jedná se o velmi jednoduše nastavitelnou a ovladatelnou sadu audio zařízení.

Výhodou moderních reproduktorů tohohle typu je možnost postupného rozšiřování. Pokud si v první fázi pořídíte jeden reproduktor do obývacího pokoje, můžete ho kdykoli v budoucnu doplnit o další kusy do ostatních místností a během několika minut je připojit do jednotného systému, aniž byste museli rozvádět po bytě kabely.

Výběr reproduktorů závisí na prostoru, který chcete ozvučit

Prvním krokem je volba konkrétních reproduktorů do jednotlivých prostor. Na výběr máte mnoho možností a záleží jen na vaší náročnosti coby posluchače. I základní varianta zajistí bohatý zvuk ve všech prostorách do velikosti přibližně 20 m2. Pro větší prostory se hodí rozšířenější verze. Na trhu jsou sestavy speciálně určené pro velké haly a působivou kulisu vytvoří i v členitých či komerčních objektech. Stačí si jen vybrat design, který se vám líbí. 

Poslech už za pár minut

Po vybalení reproduktorů je v podstatě potřeba jen zapojit je do zásuvky a do smartphonu nainstalovat příslušnou aplikaci. Aplikace nabízí nejrůznější hudební služby, které můžete využívat. Pokud máte svoji hudební sbírku uloženou v počítači nebo v domácím datovém úložišti, nainstalujete příslušnou aplikaci a spojíte tato zařízení s celým systémem. To všechno stále bez nutnosti rozvodu kabelů. V tuto chvíli máte k dispozici všechny instalované zdroje. To znamená i velké množství internetových rádií, včetně těch tuzemských.

V každé místnosti jiná hudba

Díky synchronizaci systémů a hudební aplikace stačí v telefonu vyberte například reproduktor, který máte nastavený pro obývací pokoj a pustit si hudbu.  Vaše ratolesti si mohou pustit na jiném reproduktoru třeba v kuchyni oblíbené rádio. A stejně tak můžete kdykoli propojit vechny reproduktory a rozeznít v celém bytě plně synchronizovaný jednotný hudební podkres s přehlednou možností ovládání hlasitosti buď jednotlivě nebo centrálně pro všechna zařízení jedním ovladačem na displeji telefonu. Základní pokyny lze všem systémům přirozeně také posílat prostřednictvím přiložených dálkových ovladačů.

Wifi zajistí stálost zvuku

Z důvodu, že je připojení zajištěno přes Wi-Fi, se nemusíte obávat toho, že když se vzdálíte, hudba přestane hrát. Pro individuální potřeby lze však přehrávat i pomocí Bluetooth nebo drátového vstupu hudbu uloženou pouze v telefonu, MP3 přehrávači nebo počítači. Do jednoho celku, respektive v rámci jedné bezdrátové sítě Wi-Fi, lze připojit prakticky neomezené množství reproduktorů.

Co vy na to?

Autor: red

Zdroj: Bose

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

U reprosoustavy je primární výběr, užití i správná instalace!

Poznejte svět reproduktorových soustav