Dobývání severu. Sparta chce vyhrát hokejovou Ligu mistrů! Povede se jí to?

Stát se hokejovými vládci Evropy – to je aktuální cíl sparťanského nájezdu na švédský Göteborg. Ten se uskuteční už 7. února. Pražskou Spartu přijedou podpořit stovky fanoušků. Budete se dívat?

Podívaná, která se vám bude líbit

Konečně je tu zase nějaké sportovní klání, na které se těšíme. Zapomeňte na to, že tohle bude klasický zápas na ledě soupeře, jakých české týmy odehrají desítky v domácí extralize. Tohle bude maso! A věřte, že jiné to bude i oproti vyřazovacím bojům v Lize mistrů. Finále se totiž hraje na jediný zápas a vítěz bere vše. A výhodu domácího ledu a podpory fanoušků bude mít v tomto případě bohužel Frölunda.

Proč nebude finále v Praze?

Majitel Sparty Petr Bříza se snažil z důvodu budování prestiže soutěže, aby se podařilo přesunout finále do Prahy. To se ovšem nezadařilo. Škoda. Bez podpory hráči ve Švédsku ale rozhodně nebudou. Celkem s hráči vyrazí na čtyři stovky fanoušků – Pražanů. Půjde o největší hokejový výjezd v historii.

Sparta podporu určitě bude potřebovat. Frölunda Lize mistrů totiž skutečně dominuje. Což potvrzuje fakt, že v obou dosavadních ročnících se Frölunda dostala do finále a jednou si i vítěznou trofej odnesla. Ale…na druhou stranu letošní výkony v Evropě a především v posledních týdnech dávají hráčům v rudých dresech důvod k určitému optimismu. Jak to? Všechna venkovní utkání v letošní sezoně Ligy mistrů totiž vyhráli. A dokonce jen za poslední týden v domácí soutěži zvládli porazit další aspiranty na letošní extraligový titul. Liberec přetlačili v zápasu roku 4:3 po samostatných nájezdech a Třinec vyprovodili debaklem 12:3. Mají také ještě jednu velkou motivaci: pokud soutěž letos vyhrají, budou mít jako úřadující šampion jistotu účasti v dalším ročníku, kdy bude počet týmů startujících v Lize mistrů zredukován ze 48 na 32. Tak budeme fandit ostošest.

Perlička závěrem

Sparta ještě před uzávěrkou lednového přestupního termínu uskutečnila velkou hráčskou rošádu. Vzhledem k nenaplněným očekáváním pustila jednu ze sparťanských ikon Tomáše Netíka do Třince. Přitom Netík zrovna v Lize mistrů (oproti zápasům v domácí soutěži) zářil. Kromě něj odešla na hostování do konce sezony také dvojice mladíků Jiří Černoch a Martin ProcházkaMísto nich přivedla z prestižní KHL jako trumfová esa do rozhodující fáze sezony Jana Buchteleho, který ještě loni ve Spartě působil a Jiřího Smejkala z Medveščaku Záhřeb. Kromě nich se k týmu, stejně jako loni, připojí veterán Jan Hlaváč. Pomůže to? Nebo nové posily pohoří? To jsme sami zvědaví.

Když nemáte lístky…

Nevěšte hlavu, zápas bude možné sledovat i v televizi, a to v přímém přenou od 18:45 na Sport1.

Tak co, těšíte se?

Autor: Ed

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

10 důvodů proč milujeme fotbal víc než ženský. Ó lé…

Fotbalová liga začala i u nás: Čekají nás pády a rvačky!