Divný týpci z posilovny. Jak se jim říká v kulťáckém slangu?

Už víme, že kulťáci mají svůj slang, a pokud jste četli Slovník pojmů pro pořádnýho kulťáka, už i občas při návštěvě železárny tušíte, o co tu běží. Tenhle slang ovšem zahrnuje i pojmy, kterými nadšenci rádi nazývají různé týpky, co se po jejich rajónu pohybují. Takže si dáme další lekci, co vy na to?

Týpci v posilovně

Nítěnka

Týpek, co vypadá, že vypil „slim koktejl“. Kulťák tím myslí začátečníka, který má fakt mizernou formu. Používá se i výraz tyčka, zámora, oblečený oštěp nebo kulturista z Dachau.

Hrana

To je naprostý opak nítěnky. Podobně je na tom bedna, krabice, hrouda nebo skříň – prostě chlápek, co je fakt mohutnej. Je to vlastně nejběžnější slangový výraz pro namakanýho týpka i mimo prostředí posiloven.

Figura

Tuhle přezdívku si zaslouží každej, kdo má slušně vypracovanou postavu. Takže jestli vám to někdo řekl, tak jste na dobré cestě.

Bachyně

To je typka, co si vyrazila zase jednou zacvičit. Říká se jí i prasnice (ne zrovna výraz pro dámu). V překladu je to tlustá závodnice v ne zcela dobré formě.

Tlusto prase

I tlusťouši z řad mužského pohlaví mají své přezdívky, to dá rozum. Kulťáci používají vícero výrazů. Setkáte se i s výrazem vepřoch nebo sumo. Ale bacha! Trochu jinak na tom je rosol, i když by se mohlo zdát, že patří do skupiny cvičících tlusťochů (teda alespoň z pohledu kulťáků). Rosol je v očích zarytého kulturisty obtloustlej cvičenec s ne příliš výrazným svalstvem a poměrně ubohou výkonností.

Tlustej chrt

Člověk by si pod tímhle představil třeba maníka s velkým vrškem a tenkýma nohama, ale zapomeň! Tlustej chrt je závodník, kterej nemá velký objemy a má značný procento podkožního tuku. Takže taky nic moc.

Sklípkan

Ne, není to Spiderman, co si vyrazil do posky mezi pořádný hrany, ale týpek, co trénuje v posilovně, která je umístěná někde ve sklepních prostorách. No, i mistr tesař…

Trenér

Tenhle pojem nebudí žádný emoce. Vypadá to, že půjde o terminus technikus, ale chyba lávky. Trenér je ten chlápek, co v čekárně neustále radí ostatním, zatímco sám o cvičení ví naprostý kulový.

Sekáč

Jestli vás kulťák nazval sekáčem, neznamená to, že vypadáte dobře a má zálusk na váš řitní otvor. Myslel tím, že jste chlápek s více či méně nesymetrickou postavou. A asi budete mít dost hubený nohy. Vzniklo to vlastně z původního pavouka. To je týpek, co má nahoře dost a dole jen dlouhý hubený nohy jak Harapes.

Hmyz

Nebo taky hmyzák. Není to frajer, co ho kdokoli zamáčne do podlahy, ale spíš začátečník, kterej si často pouští hubu na špacír a svým chováním ruší při cvičení ostatní. Co chceš – prostě otravnej hmyz!

Širokáč

Tohle není špatný, i když žádný ideál. Je to chlápek, co má široký ramena i záda. O spodku se ovšem nemluví.

Galapág

Zní to sice honosně, ale kdo ví jakou parádu s touhle přezdívkou nenaděláte. Podle slangu je to špatně připravenej závodník.

Papakus

Tady jste správně a už se můžete radovat, že vás kulťáci ctí, protože jestli vám takhle říkají, jste asi týpci, co jsou výrazně „větší“ než ostatní v posilovně. Stejně dobře je na tom i bombarďák, kterej cvičí hodně a podává fakt dobrý výkony. A to už je něco kámo. Respekt.

Prodavač

To není váš kámoš Vietnamec, co si k němu chodíte kupovat večer cíga a pivko nebo taky někdy nějaký to péčko (má na skladě totiž všechno), ale je to chlápek, co svoje svalstvo rád ukazuje před publikem (ostatní,mi). Někdy dokonce i doma před zrcadlem. Takovej kulťáckej metrouš, co vám máme povídat. Ale u kulťáků budí respekt, protože takhle nazývají zároveň i závodníka, kterej umí na pódiu předvést (prodat) svou momentální formu.

Hora masa

To je asi sen každýho kulťáka. Je to přezdívka pro velkýho a silnýho kulturistu. Jeho pohled říká: „Uč se kámo. A jestli mi vlezeš do cesty, dostaneš na budku.“ Naštěstí jde většinou jen o jeho pohled. Nepleťte si ho ale s mackem nebo mamutem. To jsou sice výrazy pro chlápky, co nabrali hmotu, ale ta není ještě kvalitně zpracovaná.

Bobulon

No tohle už je vám asi jasný. Je to uživatel stěračů (anabolických steroidů).

Tak jak to vidíte? Už se trochu orientujete? Nebo znáte nějaké další výrazy? Tak se pochlapte v diskusi!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Slovník pojmů pro pořádnýho kulťáka. Uč se!

TOP 13 smrtících hlášek z fitka