Dívčí kapela Fifth Harmony. Konec další formace?

Daly se dohromady uměle, protože neměly jinou možnost. Teď, po čtyřech letech, jedna z nich odchází, a to navzdory přízni veřejnosti i kritiků. Proč jsou dívčí kapely něco jako časovaná bomba? Seskupení Fifth Harmony opět potvrzuje jedno staré známé pravidlo…

Rok 2012 a X Factor. Pět holek se rozhodlo, že se soutěže zúčastní – a to jako sólistky. Jenže člověk míní, život mění. V určité části soutěže se Simon Cowell rozhodl, že dá tyhle slečny dohromady. A tak vznikla kapela, která se ještě v průběhu X Factoru dvakrát přejmenovala. Kočičky nakonec skončily třetí, ale hned kuly železo, dokud bylo žhavé.

Vystupovaly v obchoďácích a ukazovaly se všude, kde se dalo. A ono to i vycházelo. Hlad veřejnosti po dívčí kapele byl zjevný. Fift Harmony přešla k nahrávání a na poli pop music začala sbírat ceny. Jen na MTV Music Awards 2016 toho získala docela dost. Nejoblíbenější hudební skupina či nejoblíbenější písnička léta (Work from Home). Na tu se mrkněte ve videu. Určitě ji znáte.

Holky, už mě nebavíte!

Kariéra docela slušně našlápnutá, jenže 19. prosince 2016 jedna z členek oznámila, že formaci opouští, což je vlastně naprosto normální jev, který v minulosti předvedlo už několik dívčích kapel, jako třeba Destiny’s Child nebo původně taneční sešlost Pussycat Dolls, kterou postupem času opustily všechny členky, které v ní kdy byly. Tehdy zbyla jen Nicol Scherzinger, ale i té následně došla trpělivost. Nebo spíš shovívané kolegyně?

Podobně to zafungovalo i u další, ne méně prodávané dívčí kapely – Spice Girls, která se však momentálně vrací na scénu pod jménem GME (zkratky jmen aktuálních členek). A to je rarita, protože evidentně dvě a více holek pohromadě totiž vždycky znamená problém a rozchody v názorech. Teď momentálně právě u Fifth Harmony.

Blondýna, bruneta? Pestřejší pelmel, větší záběr

Čtyři roky práce, ocenění… Co na tom? Zákon, že se vždy a všude najde někdo, kdo se chce vydat na sólovou dráhu, je daný asi jako to, že ráno musíte vstávat. Camila Cabello tedy jde svojí cestou a zbývá zodpovědět otázku, zda nedělá chybu?

Aby se jí ještě po Ally Brooke, Normani Kordei, Dinah Jane a Lauren Jauregui nestýskalo. Kapela je kapela. A kde komu schází pohled na tři, čtyři, pět polonahých vokalistek zpívajích o životě, lásce i mužích. Což je téma k zamyšlení. Proč vlastně? Kde vznikla ta díra, kdy převážně teenageři prahnou po něčem takovém?

Dobře se to prodává. Neříkejte nic

Zacílení na skupiny mladých lidí není náhodné. Mladé holčičky chtějí být jako ony. Ty sebevědomé, nalíčené a natřásající se šťabajzny, které jen tak mimochodem, svým zpěvem kouzlí málokoho, neboť o pěveckých kvalitách dívčí kapely nejsou. No a ti zbylí se prostě jen rádi podívají, neboť když twerkuje jedna, dobrý. Ale když twerkuje skupina, lepší.

Škoda že v dobách největší slávy se na tohle nezaměřily třeba naše Holki, slepené díky konkurzu Petra Fidera, které si v současnosti střihnou vystoupení ve třech, bez Kláry Kolomazníkové, jež je, jak je dobrým zvykem, na sólové dráze. To vrtění prdelkama jim tehdy dost chybělo. Ale na druhou stranu, možná není čeho litovat.

Talentových soutěží je jako máku a jistě zase někoho napadne, že když je dam víc, nemusejí se bát vlka, nic. Akorát štěstí přeje pouze odvážným, protože jasně jsou dívčí kapely prokleté. Jimi samými. A z toho vyplývá, že se ženskými se prostě vyjít nedá….

Nebo snad máte jiný názor?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

VIP celebrity, které se po najmutí stylisty změnily k nepoznání

Slavné zlodějky. Které celebrity zase kradly?