Další várka super koktejlů pro tohle léto

Přesvědčte se o tom, že v jednoduchosti se skrývá největší kouzlo, a umíchejte si drinky složené pouze z několik ingrediencí. Tyhle vám rozhodně budou chutnat!

Je libo whisky?

Dark Devil

Barmani dobře věděli, proč koktejlu Dark Devil neboli Temný ďábel dali právě toto jméno. Je totiž pekelně dobrý! Rudý drink v sobě skrývá spojení jemně natrpklého brusinkového džusu, sladších tónů zázvorového piva a světově nejvyhledávanější blended skotské whisky. Příprava tohoto ideálního mixu chutí je velmi jednoduchá a nezabere mnoho času.

Co budete potřebovat: (na jeden koktejl)

5cl Johnnie Walker Black Label

5cl brusinkového džusu

5cl zázvorového piva

Jak na drink:
Jednotlivé ingredience postupně nalijeme do sklenice s ledem a lehce promícháme. Následně drink ozdobíme snítkou meduňky nebo plátkem zázvoru a servírujeme.

JOHNNIE WALKER BLACK LABEL & SODA

Přesvědčte se o tom, že v jednoduchosti se skrývá největší kouzlo, a umíchejte si drink složený pouze z kvalitní whisky, sody a plátku čerstvé limety. Čistá chuť perlivé limonády dá plně rozvinout kouřovým tónům Johnnie Walker Black Label, která zrála několik let v dubových sudech. Hedvábná linka skotské whisky nechá po polknutí na jazyku příjemný sametový dozvuk, bublinky sody rozverně polechtají.

Co budete potřebovat:
50 ml Johnnie Walker Black Label
sodu
plátek čerstvé limety

Jak na drink:
Vyplňte sklenici kostkami ledu, přelijte je odměřenou dávkou Johnnie Walker Black Label a zarovnejte sodou. Jako výslednou tečku pokapejte šťávou z plátku limetky, ozdobte a podávejte.

Něco ze sektu

Mimosa

Tato skvělá kombinace sektu a pomerančové šťávy vznikla v pařížském Hotelu Ritz již v roce 1925, kdy ji ve zlaté éře koktejlů připravil známý barman Frank Meier. Je pojmenována podle žlutých květů akácie sivozelené alias mimózy, které připomíná svou barvou. Bývá velmi populární na svatbách a také brunchích, tedy pozdních snídaních.

Co budete potřebovat:

10 cl čerstvě lisované pomerančové šťávy

Bohemia Sekt demi sec

Jak na drink:

Do klasické sektové sklenky nalijte 10 cl chlazeného Bohemia Sektu demi sec. Dolijte čerstvě vylisovanou šťávou z pomerančů, pokud ji máte k dispozici. Pro zachování osvěžující chuti musí být vše dobře vychlazené. Nepoužívejte levné pomerančové džusy, které mohou být dochucované, slazené či mít menší koncentraci. Tradiční koktejl, kterým je Mimosa, si zaslouží jen to nejlepší. Sklenku můžete ozdobit kudrlinkou z oloupané kůry pomeranče.

Kir Royal

Přímo z francouzského Dijonu pochází zajímavé spojení sektu a likéru z černého rybízu, kterým hostil delegace první poválečný starosta tohoto města, Félix Kir. Traduje se, že němečtí vojáci v této známé vinařské oblasti zkonfiskovali většinu červeného vína, proto Kir používal bílé burgundské, které mohlo být nahrazeno sektem – právě tato kombinace nese název Kir Royal. Nápoj se skvěle hodí jako aperitiv.

Co budete potřebovat:

Sirup, nebo likér z černého rybízu s vysokým obsahem ovocné šťávy

Bohemia Sekt demi sec

Jak na drink:

Na dno sklenky odměřte 1,5 cl sirupu. Po skle dolijte sektem pro zachování perlivosti nápoje a opatrně vložte míchátko. Před podáváním koktejl jemně promíchejte, aby se propojily chutě sirupu a sektu.

Pivní specialitky

Se studenty Střední odborné školy Litovel jsme připravili recepty na drinky, ve kterých exceluje pivo. Ty vás přesvědčí, že i pivo se v koktejlech krásně vyjímá a nepatří jen do vychlazeného půllitru.

Ginger Premium

Co budete potřebovat:

2 cl rumu Capitan Bucanero Elixir 7 Años

2 cl likéru Monin Lime Citron Vert

1 cl sirupu Monin Ginger

cca 10 cl piva Litovel Premium nebo Litovel Moravan (na dolití)

zázvor, limetu na ozdobu

Jak na drink:

Všechny ingredience smíchejte v šejkru a nalijte do vyšší sklenice. Dolijte pivem Litovel Premium nebo Litovel Moravan. Na závěr dozdobt e zázvorem a limetou.

Zdroj: Litovel pivovar

Herb Berr Mojito

Co budete potřebovat:

4 cl white rumu Bacardi

½ limety

1 barovou lžičku třtinového cukru

10 lístků máty peprné

cca 10 cl piva Litovel Classic na dolití

snítku máty peprné na ozdobu

Jak na drink:

Do sklenice typu long vložte na měsíčky rozkrojenou ½ limety, zasypejte 1 barovou lžičkou třtinového cukru. Drtítkem dostatečně podrťte tak, aby limeta pustila maximum šťávy. Přidejte lístky máty a nyní jen zlehka znovu podrťte. Sklenici doplňte ledovou tříští. Přidejte rum a dolijte pivem. Barovou míchací lžičkou koktejl dostatečně promíchejte.

Doplňte ledovou tříšť, aby sklenice byla naplněná, ozdobte snítkou máty, kterou můžete posypat práškovým cukrem.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

TOP letní drinky pro dokonalé osvěžení

8 nejděsivějších koktejlů, které lidi dokáží vypít