Dakar 2018: Začátek bohužel trochu pokazily technické problémy. Ouředníček a Křípal nezačali úplně šťastně!

40. ročník Rallye Dakar 2018 nezačal pro Tomáše Ouředníčka a Davida Křípala úplně dobře. V úvodní rychlostní zkoušce ztratili čas kvůli potížím – 4krát zapadli a museli řešit technické problémy s Rangerem. Co se přihodilo?

Dakar Rallye_1 etapa Ouředníček

Další penalizace

V noci se přidaly další komplikace. Dozvěděli se o penalizacích za neprojetí kontrolními body. Penalizaci reklamovali, ale start z 99. místa je bohužel nemineTomáš Ouředníček s Davidem Křípalem dneska musí opravdu zabojovat a vzkázali všem, že se budou snažit a bojovat. Vzdát se nechtějí! A my držíme pěsti, protože ten pravý závod totiž začíná až dnes…

Dakar a první rychlostní zkouška

Po slavnostním zahájení v Limě zamířily týmy na první, 272 km dlouhou rychlostní zkoušku, která zahrnovala 31 měřených kilometrů. Přestože měřený úsek byl relativně krátký, nebyl jednoduchý. Překvapivě mnoho týmů mělo problémy hned v této zahajovací etapě. Posádka Ouředníček – Křípal byla bohužel také mezi nimi. Po slibném startu ztratila následkem technických problémů drahocenné minuty.

Ouředníček zažil zlý sen

„Dnešní prolog byl zlý sen… Odstartovali jsme dobře, předjeli jsme tři auta a při předjíždění čtvrtého Ranger znenadání začal ztrácet výkon a zapadli jsme. Podařilo se nám pokračovat, ale problém trval dál. Zapadli jsme ještě třikrát a navíc jsme minuli jeden kontrolní bod. Ztratili jsme hodně času, nicméně v porovnán s tím, co nás ještě čeká, snad nebude ztráta rozhodující. Teď musíme najít a vyřešit závadu a připravit se na zítra,“ řekl po dojetí Tomáš Ouředníček.

Křípal chválí atmosféru při slavnostním startu

„Atmosféra při slavnostním startu v Limě byla fantastická! Spousty lidí, všichni přátelští a usměvaví… Dnešní trasa, duny, i celá organizace byly úžasné, my jsme se ale potýkali s technickými problémy a minuli jeden kontrolní bod, takže jsme nezajeli výsledek, v jaký jsme doufali. Závod je ale dlouhý, snad se nám podaří zítra ztrátu dohnat,“ dodal David Křípal.

Druhá etapa: obrovská výzva pro navigátory

Dnešní, druhá, 278 kilometrů dlouhá etapa bude okruh kolem města Pisco, s 267 měřenými kilometry. Trasa povede ohromující krajinou, ale bude představovat obrovskou výzvu především pro navigátory, kteří budou muset najít správnou cestu peruánskými dunami a kaňony… I my jsme zvědaví, jak to zvládnou. Držímě pěsti! 

Jak se našim týmům nadále povede, pro vás budeme sledovat a přineseme další aktuality.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Yamahy vyrážejí na Dakar 2018! Budou čtyřkolky zase bodovat? Máme 3 želízka v ohni!

Čeští závodníci prozradili strategii pro Dakar 2018. Jaká jsou jejich očekávání a jaká technická vylepšení mají jejich vozy?