Čtyři věci, bez kterých se v dnešní době muž neobejde, aby uspěl. Nejen u žen!

Není pravda, že muže dělá mužem tučné konto ve švýcarské bance nebo schopnost vyhýbat se placení daní. Jsou i důležitější věci.:) Dáme vám jasnou odpověď.

opravdový muž

1. Kouzlo osobnosti

Už první věc může být trochu problém, protože si ho nemůžete jen tak koupit v obchodě, ani se ho nedokážete naučit jako trik s mincemi. Dobrou zprávou je, že ho máme všichni, jen jde o to zjistit, v čem spočívá a probudit ho. A věřte, že je to ta nejdůležitější věc, kterou každý muž potřebuje k tomu, aby měl v životě alespoň tu nejmenší šanci na jakémkoli poli.

Obzvlášť to pak platí o lásce. Proč? Protože ženy od počátku věku přitahovali muži, kteří byli alespoň napůl Abelové a napůl Kainové. Už v útlém adolescentním věku se muži (většinou tím nejbolestnějším způsobem) naučí, že ti největší sígři mají ty nejkrásnější dívky – a hodní kluci se musí přestat tolik snažit a daleko víc se spoléhat na řečené kouzlo osobnosti. To spočívá v balancování na hraně lásky a nenávisti, nedbalé elegance a puntičkářské úpravnosti, mezi rolemi anděla a ďábla.

2. Úsměv

Nejsmutnější den lidského života je ten, kdy se ani jednou neusměje, říká přísloví – a má pravdu pravdoucí. Na druhou stranu je samozřejmě úsměv a úsměv. Pokud se vám někdy v zoologické zahradě zdálo, že „se ta opice krásně usmívá“, pak byste nejspíš měli vědět, že pokud vám jakékoli zvíře ukáže zuby, je nejvyšší čas přehodnotit situaci a pokud možno zmizet z jeho teritoria.

Jestli se na vás někdo usmívá tak, že vidíte jeho zuby, chce vás buď úkladně zavraždit, nebo je to nebezpečný šílenec. Nebo chce, abyste ho volili, případně vám prodává ojetý automobil.

Správný úsměv, který jde od srdce, je vidět v očích – pokud se někdo neusmívá očima, neusmívá se upřímně. Upřímný úsměv dokáže odzbrojit a naladit na stejnou vlnu, takže se můžete cítit příjemně i s naprostým cizincem. Což nebude trvat dlouho, protože správný muž neztrácí čas!

3. Galantnost

Ohleduplnost a laskavost je to, čím se lidé odlišují od ostatních zvířat. Je sice pravda, že se z nás politici, investiční fondy, černá kronika a večerní televizní zprávy snaží vší silou vytlouct lásku k bližnímu, ale lidstvo prozatím úspěšně odolává.

Všechny drobné záblesky galantnosti (jako že ženě podržíte kabát nebo dveře…) mají racionální kořeny: muži vstupovávali kdysi do restaurace jako první v dobách, kdy se dalo předpokládat, že uvnitř probíhá vřelá výměna názorů a že odněkud může zničehonic přilétnout židle – a ze stejného důvodu vycházeli z náleven jako druzí. Dnes už tohle sice neplatí, ale…nic tím nezkazíte.

I to, že žena chodí po levé ruce, má původ v dobách, kdy šviháci korzovali po Bouloňském lesíku a byli připraveni na jakýkoli křivý pohled kolemjdoucího tasit rapír a bránit dámu svého srdce. Bez ohledu na dobu vzniku se ale u kořene všech těch návyků vždycky nacházela úcta a láska k ženám. Když nic, tak tohle byste dodržovat měli.:)

4. Umět bojovat

Opravdový muž je každopádně rozhodný, akční, má velkou fyzickou sílu, aby mohl „ulovit zvíře a dotáhnout ho domů“. V našich podmínkách a současné době to lze vysvětlit i tak, že by měl umět získal práci a udržel si ji, aby se dokázal materiálně postarat o rodinu. Zvíře se nedá ulovit přemýšlením, ale činem. A ani práce se nedá vykonávat tím, že o ní budete přemýšlet. Patří sem i schopnost přiměřeně riskovat, stát pevně za svým rozhodnutím. Zkrátka více činů chlapi a méně slov! Ženské mají pravdu…tohle jsme trochu zapomněli. No ono by se toho asi našlo víc, co jsme už zapomněli a je třeba si připomenout. To ale až zase příště.

A pamatujte, že…

Ideální muž neexistuje! V každém okamžiku je opravdový muž spokojený s tím, jaký právě je, protože jedině tak je schopen se posunout dál bez sebekritiky, výčitek i sebelítosti! Tak na to nezapomínejte.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Mužská frigidita existuje! Jak podpořit své libido po čtyřicítce?

Očima mužů: Jak vnímáme ženské starosti? Co ženy řeší a co si o tom chlapi opravdu myslí?