Co přinesl týden: miliardáře v honbě za nesmrtelností, norské genderové šílenství, bitku exekutorů

Ani tento týden rozhodně nebyl chudý na události. My se opět vyhneme válkám a globálním tématům, a podíváme se na něco mnohem zajímavějšího. Například to, že v Norsku stačí na změnu pohlaví jeden papír, ukážeme si Rusa, který chce nechat svůj mozek nahrát do počítače a na závěr něco, co musí potěšit úplně všecky – bitku českých exekutorů.

Co se děje kolem nás - Prochlapy.cz

V jednom z  minulých Co přinesl týden jsme psali o Švédech, kteří by chtěli legalizovat incest a nekrofílii. Teď se ukazuje, že to zdaleka nebyla ojedinělá záležitost. V sousedním Norsku (jak se tam kradou děti, určitě znáte) zase chtějí uzákonit, abyste si mohli změnit pohlaví prostě tak, že do papíru napíšete, že jste žena. Klidně si můžete nechat koule, knír a chlupatou hruď. Přesto vám budou říkat paní, protože by v genderově superkorektním Norsku nesmíte ani vteřinu trpět, pokud se vám náhodou zdá, že jste jiného pohlaví, než ve skutečnosti jste.

A tohle nevymýšlí nějací transsexuální nazdárci z gaybarů, tohle je prosím pěkně návrh zákona z pera norského ministra zdravotnictví Bena Høiea (schválně, jak se to správně čte?). Lidé, kteří si v Norsku doposud chtěli nechat změnit pohlaví, totiž tak museli skutečně fakticky učinit. Takže nějaká ta hormonální léčba, psychotesty a pak samozřejmě operace. Ale to je podle ministerstva všechno hrozně zdlouhavé a deprimující. Prostě ať si každý vybere, co chce být a napíše si to do papíru sám. Lékařské zákroky můžou počkat. Takže pokud se chcete zbavit svých dětí a darovat je nějakým blonďatým pěstounům nebo máte chuť se na pár dní stát ženou, aniž by vám nutně museli ufiknout péro, víte, kam máte jet. Skandinávie je místo, kde je možné už úplně všechno.

Rus chce svůj mozek nahrát do počítače, jako ve sci-fi

O ruském miliardáři Dmitrii Ickovi jste asi v životě neslyšeli. To nevadí, já taky ne. Podstatné je, že tenhle chlápek se snaží sám sobě, ale vlastně potažmo nám všem, prošlapat cestu k nesmrtelnosti. Tedy k jakési kybernesmrtelnosti. Chce celý svůj mozek, tedy přesněji celý jeho obsah, nahrát do počítače.  Pak už jen stačí vymyslet nějaké bytelné robotické tělo a ejhle, máme tu nesmrtelného Ickova.

Znáte Kranga z ninja želv (dejte mi tělo, já chci tělo!)? Tak to bude nejspíš něco takového. Ickov každopádně tvrdí, že tyhle transformace lidského vědomí do strojů budou možné už do třiceti let. Pak budeme všichni žít věčně jako roboti. Ostatní lidi, co tomu aspoň trochu rozumí, tvrdí, že to nikam nepovede. Lidský mozek je příliš složitý a vědomí stejně nelze nahrát do počítače. Tak v tomhle sporu samozřejmě nechceme soudit, na to jsme malí páni, ale i kdyby to náhodou Ickovovi klaplo, tak já osobně bych do Krangovského nesmrtelného života nešel. Sex už by asi nebyl to, co býval a navíc bych měl hrůzu, že třeba někdo zmáčkně ctrl+alt+del a bude po mně.

Bitka supů s vránami

Jméno Tomáš Vrána vám asi taky nic neříká a je to vlastně dobře. Král českých exekutorů známý svými nesmlouvavými až brutálními praktikami, ve svém úřadě skončil. Jenže když odcházel, odmítli jeho zaměstnanci vpustit do sídla úřadu nové exekutory. V Přerově, kde úřad sídlí, se tak málem strhla bitka dvou exekutorských skupin, pracovně si je můžeme nazvat jako supi (ti noví) a vrány (lidi Tomáše Vrány). Přijela policie, vrány se zabarikádovaly v budově, policie nasadila speciálního vyjednávače (týpek, co normálně přemlouvá teroristy a sebevrahy) a obklíčila budovu. Vrány to nakonec vzdaly a budovu otevřeli, takže supi mohli naletět dovnitř. Brzo se zjistilo, že Vrána vyvedl z úřadu hromadu peněz na svoje konta, padlo dokonce obvinění a věc bude řešit soud.  No prostě klasická česká bramboračka, kdy opět všichni kradnú, jak říká největší žijící tuzemský myslitel a majitel.

Autor: Snaut

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Breivik si stěžuje na mučení, Kotleba zakázal divadlo, Slováci chtějí postavit hyperloop

Šarapovová dopinkala, Savčenková drží suchou hladovku, Švédka chce legalizovat nekrofílii