Co přinesl minulý týden: hrdinný obránce žen, zákazy vstupu, žokej smolař a nechutný Barnavernet

Uplynulý týden byl opět bohatý na události. Ani tentokrát nechybí uprchlíci, máme tu i jednoho hrdinu, jednoho opravdu extrémního smolaře a záležitost odebrání dítěte, což je věc jen pro otrlé nebo cyniky.

Co se děje kolem nás - Prochlapy.cz

V Bornheimu chodili uprchlíci na místní veřejný bazén veřejně okukovat ženy. Lascivně na ně zírali, prý i pomrkávali. Výsledek je, že město vydalo zákaz vstupu imigrantům na bazén. K podobnému kroku se rozhoupávají i další radnice německých měst. A ve finském Haukipudasu to udělali stejně jak v Bornheimu. Žádná čvachtanda, žádná čumenda, tedy aspoň pro uprchlíky. A aby těch zákazů nebylo dost, bary v dánsku zakázaly vstup každému, kdo se nedomluví u vchodu dánsky nebo anglicky. Zřejmě kvůli tomu u vchodů budou stát lingvisté a před vstupem bude muset mládež prokázat, že umí vyjmenovaná slova nebo zvládá zvratná zájmena.

Padouch nebo hrdina?

Kolín nad Rýnem má svého hrdinu. Chorvatský kicboxer Ivan Jurčevič na Silvestra měl službu v jednom hotelu, když se tam běžely skrýt vyděšené ženy, které pronásledovali rozdivočelí uprchlíci. Obří Chorvat ženy ochránil, uprchlíkům dal kopanec a ránu mezi oči a bylo po ptákách. Sociální sítě posílají gratulace a uznalé lajky i komentáře jen prší. Z policie ovšem přišlo místo díků za pomoc obvinění, že Jurčevič byl součástí místních hlídek, které si lidé zřídili proti imigrantům. Hlídky jsou jednak nelegální, jednak prý Jurčevič a další domobranci zbili několik nevinných běženců. Být hrdinou je dneska sakra těžká věc.

Dostihový smolař desetiletí

Marek Stromský. To jméno možná neznáte, i když v posledních dnech se docela často objevovalo v médiích. Žokej, který s koněm  Nikasem vyhrál loňskou Velkou pardubickou. Vyhrál, užíval si chvíle slávy, pak přišly dopingové tesy a zjistilo se, že Nikas dopoval. To už se tedy řešilo dříve, ale právě tento týden přišlo definitivní potvrzení, že Nikas měl v těle nedovolené látky. Prý je obsahovalo krmivo, stáj o tom nevěděla. Na výkonnost koně to nemělo vliv.  Stromskému byl  ovšem titul vítěze Velké pardubické odebrán. A zdaleka to není poprvé. Stromský totiž už Velkou pardubickou vyhrál v roce 2008. Jenže tehdy byl také po dojezdu diskvalifikován za špatné objetí otočného bodu. A to ještě před pěti lety skončil těsně druhý za legendárním Josefem Váňou. Podal tehdy protest, že Váňa ho při doběhu do cíle blokoval. Neuspěl. Suma sumárum Stromský třikrát přišel velmi zvláštně o titul vítěze nejprestižnějšího domácího dostihu. A když prohlašuje, že se závoděním definitivně skončil a na koni už ho nikdo neuvidí, není se co divit. S některými věcmi se prostě člověk těžko smiřuje.

Barnavern krade děti i na Štědrý den

Na závěr tu máme věc smutnou a mimořádně nechutnou. Norská sociální služba na Štědrý den odebrala devítiměsíční holčičku české matky a norského otce (tudíž má české občanství). Holčička to má špatné, čeká ji transplantace ledvin. Rodina, která zápolí s těžkou diagnózou svého dítěte dostane na Štědrý den dárek v podobě odebrání svého dítěte. Tady je těžké cokoliv psát. Miloš Zeman navrhuje odvolat velvyslance, mnozí další volají po radikálních krocích vůči Norům. Ostatně po celém světě probíhaly v minulých dnech demonstrace právě proti jejich sociální službě Barnevernet. I když připustíme, že k případu nemáme všechny informace, sebrat někomu dítě na Štědrý den, nota bene, když to dítě má jít na těžkou operaci, to je naprosté zvěrstvo. Norsku je jedno, že se proti manýrům jeho všemocného úřadu bouří celý svět a dál mele cosi o ochraně dětí. Myslím, že by se nikdo nemohl divit, pokud by se v Norsku objevil další Breivik, který by celý ten Barnavernet vystřílel od sklepa po střechu.

Autor: Snaut

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co přinesl týden: útoky v Německu, Kramného účes a 28 let, Sobotkův mail a porno ve Čtyřlístku

Neuvěřitelná přeměna anorektické dívky