Co je vlastně sexy? Tetování, oblek nebo značkové oblečení? V čem uděláte největší dojem?

Návodů, jak úspěšně ulovit dobře stavěnou holku, nebo jak na svoji stranu získat klíčovou osobu, není nikdy dost. Tušili jste, že na prvním dojmu maximálně záleží? Chvíle před tím, než otevřete ústa, vám může buď vylepšit, nebo naopak zkazit život. Soustřeďte se na to, co máte na sobě, jak chodíte a koho napodobujete!

Na prvním dojmu maximálně záleží

Důvěryhodnost, tedy spolehlivost a věrohodnost, se cení jak na poli seznamování, tak i businessu. Chcete zabodovat? Pak věřte, že mnoho prvních dojmů pochází z oblastí, které člověk vůbec nemůže ovládat. Řeč je například o přirozené vůni. Naštěstí dost rozhoduje i to, jestli nosíte brýle, nebo jste plešatí jako Bruce Willis.

Nejprve je však nutné uvést, že neexistuje mnoho jedinců, kteří umí svá těla ovládat natolik, aby mátli široké davy, nicméně někdy stačí přijmout malé, drobné změny, a už na vás okolí reaguje docela jinak. Takže, jak v prvních vteřinách po setkání zabodovat? Musíte vědět, co si vzít na sebe!

Značkové oblečení

Na komerční značkové oblečení si sice nepotrpí úplně všichni, na druhou stranu některé kousky ukrývají jistá poselství. Kupříkladu jistá nizozemská studie odhalila, že lidé, kteří si potrpí na značky Lacoste a Tommy Hilfiger, jsou považováni za důvěryhodnější a milejší. Kam se hrabe Nike nebo Adidas! Chybu neuděláte ani v případě, když se nasoukáte do obleku. Ještě stále totiž platí, a to navzdory všem neseriózním podomním obchodníkům, že ten, kdo nosí „pouzdro“, říká pravdu. Naivní, leč fungující tah!

Prosté bytí

Vědci z Princetonu se s tím taky nepárali. Požádali skupinu studentů, aby během 100 milisekund zhodnotili atraktivitu, kompetenci, schopnost, agresivitu a důvěryhodnost tváří herců. Ukázalo se, že ženské a dětské obličeje, které se usmívají, oblbnou skoro každého. Jistě, škrabošku si nenasadíte, takže v tomhle směru máte svázané ruce, ale můžete změnit jazyk svého těla. Pro větší důvěryhodnost více roztahujte koutky a naklánějte se dopředu. V neposlední řadě se druhé osobě dívejte do očí. Proč?

Oční kontakt i maxi čočky

Studie, kterou vedla profesorka Nora A. Murphy z losangeleské univerzity Loyola Marymount, jasně dokládá, že toto gesto zvyšuje šance na úspěch. Dokonce si prý, bůh ví proč, mnozí myslí, že když na ně s citem zíráte, máte vyšší IQ. Zároveň prý zabírá nošení tlustých brýlí a výrazně pomalejší mluva. Ostatně, dřív byly kulaté obroučky součástí výbavy pouze nepopulárních knihomolů a šprtů. Pak přiš

pel Harry Potter a udělal z nich terno.

Tetování. Jen pro vyvolené?

Dneska má tetování kde kdo, důchodce i manažer. Pokud nějaká ta kérka zdobí i vaše rameno nebo stehno, jste v kurzu, což se u žen říct nedá. Britská studie zjistila, že majitelky viditelných tetování jsou vnímány jako méně atraktivní bytosti se sklonem k promiskuitě a alkoholismu. Vám ale nějaký ten šikovný obrázek spíš může pomoci.

V kombinaci s holou hlavou je to prý doslova trefa do černého, na což poukazuje pro změnu Pensylvánská univerzita, podle které muži s pleší působí dominantním a silným dojmem. Stačí jeden pohled a je jasno. No a takhle to funguje i u stylu chůze.

Kroky jako signál

Díky sedm let staré kanadské studie vyšlo najevo, že volnější, „nekontrolovaná“ chůze je spojována s bezprostředností a dobrodružstvím, zatímco krátké, trhané kroky poukazují na neurotismus jedinců, který na okolí pochopitelně působí negativně. O čem všem rozhodují pouhé vteřiny, je až zarážející, nemyslíte?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Opustila vás partnerka? Jak se s rozchodem co nejrychleji vyrovnat a co z něho lze vytěžit? Co všechno dokáže nešťastná láska?

Viber nově přináší skvělé novinky a rychlejší chatování. Jaké služby můžete nyní využívat? Co nově přinese uživatelům iPhonů?